Zuzza 07.09.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Misiowa, Nasze okna będą w tym samym stylu co Hawkmoonowe. Kolor dokładnie taki sam - afromozja. Profil rustykalny - z drewnianym okapnikiem. Frezowana listwa przykrywająca słupek. Rzeźbione głowiczki u góry i na dole. Szpros konstrukcyjny o szerokości 6cm - nie może byc za duży podział - zwykłe okna dzielone tylko na cztery pola. Drzwi pasujące Czyli wypukłe kasetony, listwy rustykalne, listwy wokół naświetli. Kolor i drewno takie same jak okien. Podział równo z dolną krawędzią okien, a nadproża oczywiscie też równe. Cena za to wszystko - nie dużo wyższa niż za okna plastikowe.... Gorana nie ma w Poznaniu - najblizszy punkt to: P.H.U. EKOART adres: Posoka 24 62-504 Konin tel./fax: (063) 242 84 53 e-mail: [email protected] Ja tez bardzo jestem ciekawa jak to będzie wyglądało !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 07.09.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Misiowo - widzę że podoba Ci się taki klasyczny styl jak mi - może masz jakies ciekawe pomysły wykończeniowe? Ja się już zastanawiam nad najprzeróżniejszymi rzeczami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 07.09.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Zuzza ale Ty idziesz jak burza. Jak przeczytalam, ze drzwi planujesz na pierwszy tydzien listopada, to sie zalamalam... A gdzie moje drzwi? Zuzza, a czy Ty wiesz, ze drzwi dopiero jak juz jest podloga gotowa, nie wylewki, podloga.., mozna montowac? Powiec, ze nie wiesz, to bedzie mi lzej... No, ale powaznie, podziwiam, ze tak Wam to idzie...Tylko sie cieszyc. Trzymam kciukasy aby wykonczenowka tez szla jak burza. A kiedy planujecie sie przeprowadzac? p.s. mi te pierwsze drzi bardzo sie podobaja i kolor i styl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 08.09.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Zelijko - tak się tylko wydaje Teraz jakby nic się nie posuwa.... W kazdym razie tego nie widać. Wiem, że muszą być tynki i wylewki i na dodatek suche.... Bo to drzwi i okna drewniane... Ale chyba zrobiliśmy to specjalnie. Teraz nie mamy wyjscia - musimy się sprężać. Tynkarz wejdzie lada dzień, a wylewki umówimy na pierwszy tydzień października. Musi to wszystko przez miesiąc wyschnąć. A podłoga musi byc????????? Eeeee nie załamuj mnie Przeprowadzka to dopiero na wiosnę jak gaz nam podłączą... Nie będziemy się spieszyć. Zależy mi tylko żeby okna i drzwi już były to tak jakby bedzie bardziej bezpiecznie... Sąsiadowi który jest 200 metrów dalej jednej nocy zwinięto całe ogrodzenie.... Drzwi nie powiem Wam które wybrałam Pokażę dopiero zdjęcia. Zresztą te ostateczne nie są podobne do żadnych z tych zdjęc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.09.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Zuzza, drzwi wewnetrzne mozna montowac juz teraz, ja pisalam o tych w srodku... Czekam aby zobaczyc jakie wybralas. p.s. Zuzza czy Ty bylas na spotkaniu forumowiczow w marcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 08.09.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Znaczy się zewnętrzne? Wewnętrznych to chyba nigdy mieć nie będę... Mam ich 10 sztuk w projekcie. To będzie majątek... Na spotkaniu byłam - pewnie Może nawet rozmawiałyśmy ze sobą?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.09.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Nie rozmawiałyśmy, niestety. Ale pytam, bo pamietam, ze sie zastanawialam kto jest ta sympatyczna mloda babka...ale wtedy jeszcze za bardzo nie znalam Zuzze i nie podeszlam zagadac...Ale wiedzialam, ze to babka od elewacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 09.09.2006 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Misiowo - widzę że podoba Ci się taki klasyczny styl jak mi - może masz jakies ciekawe pomysły wykończeniowe? Ja się już zastanawiam nad najprzeróżniejszymi rzeczami... Zuzza, ogromne dzięki za namiary . Moi teściowie mieszkają w Koninie, więc mogę połączyć przyjemne z pożytecznym Co do pomysłów, to pętają mi się jakieś po głowie ale na ich konkretyzację przeznaczam zimę, kiedy będę miała przerwę w budowie i trochę więcej czasu, żeby zorientować się w ofertach (i w dostępnej kasie ). W każdym razie marzy mi się taki styl trochę a la angielski cottage (raczej inspiracja niż naśladownictwo). W końcu będziemy mieszkać na wsi! No ale ja jestem sporo do tyłu w budowie w stosunku do Ciebie, właśnie powstają u mnie sciany nośne parteru, w tym roku pod dach. Życzę ciekawych pomysłów Może też nas tu na forum zainspirujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.09.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 No widzis, uda sie wszystko, na pewno...Zuzza a jaka duza jest ta kuchnia bo wyglada, ze duza.., a co to na srodku jest? Bedzie jakas wyspa czy jak to tam mowia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 12.09.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Zelijko, kuchnia jest spora, bo ma ponad 18 metrów. Po prawej stronie jest jeszcze drugie okno. Szafki będą na ścianie po lewej i od frontu a na środku wyspa.... Wyspa ma mieć maly zlew i miejsca do siedzenia od strony drugiego okna -moze wysokie stołki.... Zapewne zresztą na początku postawimy tam na środku nasz stary stół żeby zakrył te wystające rury i tyle... Nie wiem skąd wezmę pieniądze na meble kuchenne ALe plany przynajmniej są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 12.09.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Zuzza, jakie robicie tynki - gipsowe czy cem.-wap.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 12.09.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Trochę się nad tym zastanawialiśmy. Padło na cementowo-wapienne. Sama nie wiem czemu Chyba dlatego, że tak sąsiedzi mają i nasz tynkarz u nich robił i widzieliśmy efekt... Pewnie część wygipsujemy, a część zostawimy. Zobaczymy jak się tynkarz spisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 15.09.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Wszystkiego najlepszego !!! http://img99.imageshack.us/img99/8919/zyczeniaas7.gif Spełnienia marzeń - czyli zamieszkania w domu i pięknego ogródka No i salonik widzę nabiera kształtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 15.09.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Dzięki za życzenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.10.2006 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Z racji tego że ja ostatnio ciągle jestem jakaś spóźniona skałdam spóźnione życzenia - Wszytskiego najlepszego Widzę że domek nabiera wyrazu Gratuluje postępu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 03.10.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Zuzza, jakoś dawno temu słyszeliśmy ostatnie wieści z placu boju. Jak idzie - wszystko w porządku ?? Prosimy o relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 04.10.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Zuzza ty sie nie deneruj, tylko bierz w garsc i trzep forum. Cop do kolejnosci tynkow, wylewek imokien drewnianych ci nie pomoge, bo sie na drewnianych nie znam. Czytalam na forum, ze wszelkie szkoly mowia tu o tym, ze przy drewnanych najpierw tynki a pozniej okna, a le co do wylewek to juz nie wiem. Musisz poszukac, na pweno wielu przed toba mialo ten sam problem. Na moja blond glowe- jak na noc zrobisz miniwentylacje a co dzin ktos bedzie na dzien otwieral te okna to z wypaczaniem nie powinno byc problemu. Wieszy zgryz to temperatura i pogoda przy pracah. W zimnie i deszczu elewacji nie zrobisz. Poza tym w zyciu nie slyszalam, zeby ktos robil elewacja przed wstawieniem okien Przy tej pracy okna sie zabezpiecza i zakleja - jak maja je zniczeyc. Przeciez cale prace izolacujne na elewacji polega m.in. na odpowiedniej obrobce okien - tak coby mostkow nie bylo, wiec w ogole nie mysl o elewacji przed oknami - no chyba, ze ja tu czegos nie zrozumialam Wiec wg. mnie nalezy gonic tynkarza. W ostatecznosci mozna zrobic wylewki i pozniej klasc tynki, ale przy mrozie i tk nie ma rady- chyba, ze koza bedziesz grzac. Wg mnie jak cos ma sie zle zwiazac, pekac, wypaczac sie to lepiej dac sobie spokoj i poczekac do wiosny. Chyba i tak wam sie za bardzo nie spieszy? Trzymaj sie i kombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.10.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Fajny Twój dziennik. Przeczytałem go prawie całego. Byłem pod wrażeniem tego jak opisywałaś perypetie z wyborem działki. Prawie, że razem z Tobą przeżywałem to... Tak plastycznie to opisujesz. A pomysł z odstresowywaniem się poprzez rzucanie kamieni bardzo podoba mi się.. Będę musiał tez go wdrozyć, tylko żebym przypadkiem nie wcelował w jakieś okno... Widzę, że wybrałaś tynki cementowo - wapienne. Ja mam gipsowe. Gipsowe szybciej robi sie. A jesli chodzi o okna to lepiej zamontuj je po wylewkach. Drewnianych nie montuje się przed zakolńczeniem mokrych prac. Zawsze otwory okienne możesz zasłonić folią lub zabić deskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 06.10.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Dzięki Wam za słowa otuchy Naprawdę ostatnio mam straszne stresy... Pluje sobie w brodę, że tak wszystko przeciągneliśmy. Ale nie ma wyboru. Okna będą i wylewki zrobimy przed nimi... Mróz to najgorsza ewentualnośc, ale może pod koniec października będzie ciepło......................................... Spieszyc sie niby nam wcale nie spieszy, ale...... ale i tak chcę to juz miec z głowy... kze - bardzo mi miło, zapraszam do dalszej lektury Może będzie jakiś ciąg dalszy cięzkie to zycie jest..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.10.2006 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Trzymaj się kobieto będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts