Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do NiecoDziennika Zuzzy :)))

Aga J.G

Recommended Posts

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zamówiliśmy tylko bramę garażową - jaką? To niespodzianka ;-) Będzie za 4 tygodnie....

Zuzza, przeczytałem cały Twój dziennik, gratuluję pięknego domku. To dzięki Twoim zdjęciom u nas też będą okna w kolorze afromozja i też ze szprosem konstrukcyjnym (tylko podział okien trochę inny, żeby nie papugować :)) Ale teraz mamy problem, nikt nie robi bram garażowych w tym kolorze, przynajmniej ja nie spotkałem - pozostaje nam albo paleta RAL, albo inna okleina nie pasująca do okien. Pochwal się co to za brama, nie każ dłużej czekać (choć 4 tygodnie od Twojego postu upływają w piątek :))

Pozdrawiam

Brzuzens

Hej Witajcie !

Brzuzens - brama wklejona ;-) Daj znać czy da się przeżyc ;-)

Co do instalacji wszelkich, to ja niestety wszystko muszę mieć pod kontrolą... My się nad instalacjami zastanawialiśmy ładnych kilka miesięcy... Nad każdym gniazdeczkiem... Oczywiście dziś bym wszystko zrobiła inaczej :lol: A co będzie jak zamieszkamy????

Musicie przyznac, że tazima jakoś spowolniła życie budowlane... Nic się nie dzieje... Tragedia... Chyba trzeba będzie na ferie wyjechać...

Pozdrowienia !!!!!

Zuzza domek juz jest bardzo ladny...

Teraz widac jakie te okna sa piekne i brama i drzwi wejsciowe takze...

To u Was sie sprawdza, nowy domek, nowy potomek...Gratuluje i zycze duzo zdrowka wszystkim a mamie i dzidzi szczegolnie... :p

Brzuzens - brama wklejona ;-) Daj znać czy da się przeżyc ;-)

Zuzza, powiem tak: jest super :) Nie pomyślałem, żeby bramy dobierać do rynien, a nie okien (rynien jeszcze nie mamy, okien zresztą też :-))

Nasz domek wygląda na razie tak: http://oceanic.wsisiz.edu.pl/~pbrzezin/hoffmanowska/cegla2.jpg

na dach mamy już zapłaconego Siriusa ceglastą angobę i okna też zapłacone, tak jak pisałem w kolorze takim jak u Was.

Dzięki i pozdrawiam

Brzuzens

Hej!

Cieszę się, że się podoba !!!!!

Zeby bylo jeszcze ładniej postanowiliśmy zrobić wiosenne porządki - w końcu styczeń to najlepsza pora na przekopywanie ogródka :D

Brzuzens - solidna chałupka :) Musiałeś mieć porządnych majstrów - wszystko tak ładnie dopracowane. Co do bramy - to jest to cięzka decyzja - u Ciebie jest na dodatek podwójna... Widze, ze słońce będzie bramę Wam oświetlać. Tego się bałam - bo w słońcu ten kolor będzie juz wyglądał inaczej... Bardziej będzie się rzucał w oczy. A elewacja zostaje taka ceglana? Jeśli tak - to tylko brąz ;-)

Antolku, do Ciebie odezwałam się w Twoich komentarzach.

Miłego wieczoru !!!

Oj te 6 miesiecy szybko ci minie :D

Brama pasuje super i dopasuje sie do kazdego koloru elewacji. Mozesz sie teraz u AdranyKomputero zapisac do klubu brazowych bram :lol: :wink:

Moglabys sie tu pochwalic wybranymi kaflami- powklejac jakies linki lub fotki :wink:

Szkoda, ze do tego 22 stycznia jeszcze zostalo troche czsu- chcialoby sie juz :roll: :wink:

Brzuzens - solidna chałupka :) Musiałeś mieć porządnych majstrów - wszystko tak ładnie dopracowane. Co do bramy - to jest to cięzka decyzja - u Ciebie jest na dodatek podwójna... Widze, ze słońce będzie bramę Wam oświetlać. Tego się bałam - bo w słońcu ten kolor będzie juz wyglądał inaczej... Bardziej będzie się rzucał w oczy. A elewacja zostaje taka ceglana? Jeśli tak - to tylko brąz ;-)

Hej, ja też się cieszę że nasz się podoba :)

Majster faktycznie pierwsza klasa, fuszerki po sobie nie zostawia. Cegła na elewacji zostaje, takie było jej przeznaczenie. To jest cegła ręcznie formowana z Kraśnika, z bliska wygląda tak (nie wklejam zdjęć tylko linki żeby nie zaśmiecać wątku, to w końcu Twój dziennik a nie mój :D):

http://oceanic.wsisiz.edu.pl/~pbrzezin/PA210159.jpg

http://oceanic.wsisiz.edu.pl/~pbrzezin/PA210160.jpg

A co do bramy... Wasz kolor jest ciemniejszy od okien, prawda? Tak wygląda na zdjęciach. My okna będziemy mieli w kwietniu, rynny w marcu... a dobre ceny na bramy mamy teraz. Dlatego nie mam jak porównać kolorów i dlatego tak Cię męczę :) Rynny zamówiliśmy firmy Galeco, a u nich na stronie brąz ma oznaczenie RAL32 :o a w palecie RAL takiego oznaczenia nie znajduję. I coraz mocniej nastawiam się na RAL8014 - standardowy kolor brązowy u niektórych producentów bram, a tym samym w lepszej cenie :) Jeśli widziałaś na żywo RAL8014 to pewnie będziesz wiedziała jak wygląda w zestawieniu z oknami w kolorze afromozji. Daj znać :)

Pozdrawiam

Brzuzens

Igu, Przecież wiesz, że tą bramę skopiowałam od Ciebie ;-) BArdzo spodobał mi się ten kolor- jest taki głęboki :) Dzięki za inspirację :D

Kafle będą dziś wklejone - obiecuję. Siedzę dziś w domu i się nudzę. To znaczy mam tysiąc rzeczy do zrobienia, ale jakoś nie mogę zebrać sił. Jeszcze pies mi marudzi ;-) na dodatek...

Brzuzens - ja jestem okropną minimalistką. Jesli mogłam nie wprowadzić dodatkowego koloru - to wiedziałam że zrobię wszystko, by tą elewację zachować jak najprostszą. U mnie wchodziły w grę tylko kolor elewacji lub ten brąz rynnowy. Dopłata za kolor wyniosła na pojedynczej bramie 300zł - doszłam do wniosku, że jak mam się przez lata męczyć i patrzeć na coś co się ze sobą gryzie - to te 300zł to jest naprawdę nic. My pojechaliśmy z kawałkiem rynny do bram i przyłozyliśmy i znaleźliśmy ten kolor- na rynnach chyba nie mieliśmy wcale oznaczenia. Ten jaśniejszy 8014 juz mi nie pasował... On jest juz taki za bardzo plastikowy... Zresztą najlepiej obejrz sobie w rzeczywistości - brama Wisniowskiego w kolorze 8014 jest wystawiona na Bartyckiej. 8017 możesz zobaczyć u nas. Zapraszam ;-) z Wołomina to nie tak daleko.

Ale przy Twojej ceglanej elewacji ta jaśniejsza może równie dobrze wyglądać... A jakie będą drzwi wejściowe?? U nas brama jest najciemniejsza, potem okna, a drzwi wydają się duzo jaśniejsze - mimo, ze to ten sam kolor...

OK nie marudzę więcej ;-)

Brzuzens - ja jestem okropną minimalistką. Jesli mogłam nie wprowadzić dodatkowego koloru - to wiedziałam że zrobię wszystko, by tą elewację zachować jak najprostszą. U mnie wchodziły w grę tylko kolor elewacji lub ten brąz rynnowy. Dopłata za kolor wyniosła na pojedynczej bramie 300zł - doszłam do wniosku, że jak mam się przez lata męczyć i patrzeć na coś co się ze sobą gryzie - to te 300zł to jest naprawdę nic. My pojechaliśmy z kawałkiem rynny do bram i przyłozyliśmy i znaleźliśmy ten kolor- na rynnach chyba nie mieliśmy wcale oznaczenia. Ten jaśniejszy 8014 juz mi nie pasował... On jest juz taki za bardzo plastikowy... Zresztą najlepiej obejrz sobie w rzeczywistości - brama Wisniowskiego w kolorze 8014 jest wystawiona na Bartyckiej. 8017 możesz zobaczyć u nas. Zapraszam ;-) z Wołomina to nie tak daleko.

Ale przy Twojej ceglanej elewacji ta jaśniejsza może równie dobrze wyglądać... A jakie będą drzwi wejściowe?? U nas brama jest najciemniejsza, potem okna, a drzwi wydają się duzo jaśniejsze - mimo, ze to ten sam kolor...

OK nie marudzę więcej ;-)

Zuzza, takie marudzenie to ja lubię :) Właśnie podsunełaś mi kolejny, prosty do bólu i bardzo skuteczny pomysł. Zadzwoniłem do Dachluxu, dziś jadę kupić jakiś kawałek rynny na poczet całego zamówienia. Przecież nie muszę mieć kompletu rynien żeby znać ich kolor :D:D Dzięki.

A co do zaproszenia to bardzo chętnie skorzystamy, ale raczej w jakiś weekend - w tygodniu jak wyjdę z pracy, to już wszystkie koty są czarne :) Bramy też :)

Kolor drzwi, hmmm... ostatnio oglądaliśmy drzwi malowane kolorem afromozja z palety firmy Gori (ta sama, co okna w KRC). Drzwi wyglądały na ciemniejsze niż okna, ale okna na razie znamy tylko z wystawy u dystrybutora okien i może już zapomnieliśmy jak ten kolor wygląda. Jak zobaczymy drzwi obok okien, to się okaże... przy czym wtedy już będzie za późno na zmiany.

Pozdrawiam

Brzuzens

Macie rację z tymi kolorami. Gdy ogląda się malutką próbkę drewna, to wszystko wygląda OK. Niestety w rzeczywistości, to już może być różnie. Drewno to drewno. Różnie łapie kolor. U mnie niestety w największej witrynie jeden słupek jest widocznie jaśniejszy. Nawet bardzo jasny. Tak samo w drzwiach - tu z kolei jaśniejsze są listwy otaczające panele. Ale myślę, że to cały urok drewna - przynajmniej nie wygląda to sztucznie. Co do kolorów od różnych dystrybutorów - to już jest totalna ruletka... Drzwi zresztą przy tak wielkiej powierzchni zawsze będą wyglądać inaczej niż wąskie ramy okienne.

I tak będzie ładnie ;-)

Pies już dziś ma się dobrze :-)

Pozdrowienia !!!!

Zuzzka brama pierwsza klasa...bardzo mi sie podoba, kolor wydaje sie idealnie zgrany z resztą ...czy mogłabys mi napisac jak cenowo Was szarpneła?? i dokładny wymiar??...bo o firmie i kolorze wspominałas...doczytam jeszcze raz :wink:

kafle do kuchni na ściane: le Cave Nut - rewelacyjne....poprostu suuper :D

no i sam pomysł na kuchnie tez bajkowy...przepiękna 8) ...życzę Wam, zeby stolarz ją zrobił chociaż w 75% :lol: to i tak bedzie sukces....nie moge się zatem sama doczekac efektu finalnego :D

suuper że z piesiem już wszystko dobrze :)

pozdrawiam Ciebie

jak samopoczucie?? :)