Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do NiecoDziennika Zuzzy :)))

Aga J.G

Recommended Posts

łoooo widze że niezłu zawrót głowy, ale bez emocji - pomalu do wszystkiego dojdziesz :) my dziś z małżą jedziemy wybierać płytki - to już 3 wersja naszych wizji :roll: - pomału juz mam dosyć nowych pomysłów. A co wchodzimy do sklepu to eidzimy coś ładnego i nagle "a może tak....." i zaczyna się.... :roll:

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dawno nie zaglądałam do Twojego dziennika, a tu tyle nowości!

Przede wszystkim gratuluję brzuszka :).

Poza tym kolejny raz zauważam, że podobają nam się podobne rzeczy. Np. kuchnia - też chciałabym taką w stylu angielskim, np. jak z Fabryki Wnętrz, tyle że ja zdecyduję się chyba na nieco bardziej surową w stylu, z mniejszą ilością zdobień, też jasną (w końcu będę mieszkać na wsi, więc idę w styl wiejski ;) ). Ale z niecierpliwością oczekuję Twojej. A ceramiczny zlew z IKEA wypatrzyłam już dawno, jest w bardzo przyzwoitej cenie i będę go miała w kuchni na 100%.

1 marca minął, więc mozna już wklejac zdjęcia ;)

Hej!

Ostatnio miewam problemy z zalogowaniem się na forum, więc trochę opóźnień ;-)

Misiowa, Cieszę się, że też podoba Ci się taki styl :-) Ja też troszkę uproszczę tą kuchnię. W ciągu tygodnia musze podją ostateczne decyzje. Ciekawe co z tego wyjdzie.....

Kze, grzejniki V22. Wyglądały na zdjęciach na bardzo grube, ale w rzeczywistości wcale tego nie widac. Ja mam zresztą ogromne pokoje i cieńsze grzejniki nie dałyby rady... W sekrecie przyznam Ci ze te kamienie są w tańszej cenie niż lepsza glazura ;-)

Beti, grzejniki są w cenie -42% od ceny katalogowej. To podobno max co się da wyciągnąć. Znalazłam je na Allegro. Firma przyzwoita.

No i tyle :-) Zdjęcia zaraz powklejam :-)

Miłego Pierwszego Wiosennego Dania :-)

My chyba też na początek obudujemy kominek płytami g-k. Nie mam jeszcze ostatecznej jego wizji, ale bardzo chciałabym, by był z kafli. Ponieważ te trochę kosztują, trzeba będzie trochę na nie uciułac. Boję się tylko, czy kominkarz nie zniszczy nam potem parkietu- bo też w tej części będzie parkiet.

Hej Zuzza,

widzę że kartongipsy na poddaszu przykręcają Ci do drewnianych łat, a nie aluminiowych stelaży. Czy to Wasz wybór, czy "majstry" tak robią? Ja się właśnie zastanawiam na który sposób się zdecydować i potrzebuję argumentów :)

Pozdrawiam

Brzuzens

zdecydowanie aluminiowe stelaże!

a gdzie ty u Zuzzy widzisz drewniane? :o

Zuzza super wyszedł Wam stryszek - u nas był zbyt mały :roll: a do tego idzie nim DGP. Ale za to mam zamiar wykorzystać tak jak ty stryszek nad garazem i pralnią

pozdro!

zdecydowanie aluminiowe stelaże!

a gdzie ty u Zuzzy widzisz drewniane? :o

Świercz, na tych zdjęciach:

http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/P1010012.jpg

http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/P1010013-1.jpg

ale właśnie doczytałem w tekście, że na te łaty idzie stelaż i dopiero płyty k-g.

Pozdrawiam

Brzuzens

Widze, ze już sobie odpowiedzieliście :-)

Tabalugo, myślę, że potem da się zabezpieczyc parkiet tak, żeby nic mu się nie stało. Zależy to też pewnie od skomplikowania prac... U mnie będzie portal, który jest jakby postawiony przy ścianie - nie powinno by cz tym kłopotu. Ale kafle to już większe wyzwanie... No i prace mokre przy parkiecie... Na to już mnie wyczulili parkieciarze...

Brzuzens - te łaty są tylko do zwiększenia grubości krokwi - były 16 cm więc dodaliśmy te kilka cm żeby zmieściło się 20cm wełny. Muszę ze wstydem przyznać, że nie widziałam wcale tych przykręconych stelaży. Oni je od razu zakrywają płytami... ALe stelaże były, bo znikają z kupki ;-) Chyba, że je wynoszą nocą ;-)

Iga, z tymi płytkami to wielka ściema - nadal nic nie zaczęli i nie wiem kiedy zaczną...

Świerczu, nasz dom jest taki landarowaty, że strop nad poddaszem (czyli podłoga strychu) wyszedł nam grubości 60cm... Tam udało nam się schować wszelakie rury. Ale nasz dom ma ponad 9 metrów wysokości...

Pozdrowienia !!!