Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do NiecoDziennika Zuzzy :)))

Aga J.G

Recommended Posts

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widziałam zdjęcia budy. Niebrzydka, ale trochę niepraktyczna. Otwór wejściowy kończy się tuż nad podłogą. Wyściółka budy, czyli słoma będzie bardzo szybko wypadać i pies będzie spał na gołych deskach. Próg powinien być wyższy. jakieś 15-20 cm nad podłogą.

Helloł,

Coś ostatnio jestem zabiegana.... Takie zaległości ;-)

Świerczu, Moja pierwsza córka ma 12 lat :-) Przeprowadzkę planujemy na 20 czerwca.

JoShi, nasz pies jest psem totalnie domowym - raczej będzie miał w środku cos szmatowatego - będę to wyrzucać, jak zacznie śmierdzieć. Też czytałam że słoma najlepsza, ale skąd ja w Warszawie wezmę słomę?? Na wieś specjalnie nie będzie nam się chciało jeździc. Damy radę jakoś :-)

Pozdrowienia!!!!

JoShi, nasz pies jest psem totalnie domowym - raczej będzie miał w środku cos szmatowatego - będę to wyrzucać, jak zacznie śmierdzieć.

Szmata jest bez sensu. Bardzo szybko nasiąka. Pies sam ją będzie wyrzucał z budy. Słoma w Polsce to na szczęście nie jest towar deficytowy, nawet w Warszawie.

JoShi, Będziemy testować różne warianty. NA razie włożylismy mu kawał dywanu, żeby miał coś znajomego. Potem będziemy dalej kombinować.

Pies pierwszą noc przeżył, nawet obudziły się w nim instynkty stróża i majstrowie mówili, ze całą noc obszczekiwał wszystko co się rusza. Mam nadzieję, że sąsiedzi bardzo nie narzekają..... :-(

Martelia, we wszystkich pomieszczeniach mamy te same okna dachowe Velux GLX (chyba) sosnowe z klamką na dole...

Pozdrawiam !!!!!

Zuzza

Jutro wyprowadzka.

Ludzie, na co my się porywamy ???

Nasze mieszkanie wyglada jak pobojowisko. Tragedia. Nie mam już sił.

Oj będzie wesoło

Na budowie ciągle gładzie.... A majstrowie nadal poprawiają poddasze.

Na razie nad niczym się nie zastanawiamy - raczej nie mamy za duzo czasu....

Zaraz składam komputer i do pracy...

Trzymajcie za nas kciuki !!!!

Oj trzymamy a kiedy parapetówka???

Nie poddawaj się i uważaj na maleństwo

Z przeprowadzką dasz radę! Dużo zachodu, ale .. trzeba przez to przejść. To tak jak z małymi dziećmi. Nie da się obejść i uniknąć. Trzeba to przetrwać.. :roll:

Ciekaw jestem cen stolarza. Najwazniejsze to odpowiednio wcześnie znac ceny by z nimi zapoznać się i nie.. dostać zawału... :lol: :cry:

U mnie jest szafek (stojacych i wiszacych) ok. 12 m zabudowanych w U - z czego czesciowo troche wiecej, bo wysoka zabudowa, zaluzje, wysuwany blat itp. Ale cala kuchnia z laminatu - i pewnie to decyduje o tej cenie. DO tego wiadomo - blumowskie samodomykajace sie szuflady i drzwiczki, cargo, kosze obrotowe- auminiowe listwy, cokoly i relingi, oswietlenie. Od innego stolarza dostalam ostateczna cene na 13.800 i mysle, ze jest ok. Pewnie sie zdecyduje.

Trzymam kciuki za twoje negocjacje, bo myle, ze warto powalczyc :wink:

Igu, nasza kuchnia ma być w całosci z drewna, nawet środki szafek i wszystkie półki będą fornirowane. Do tego masa ozdobników, pilastrów, koron, listew, kolumn i to wszystko też z litego drewna. Dlatego niestety wiem, że dużo z ceny nie zejdę.... Zresztą nie mam żadnej alternatywy ;-) Dobrze, że stolarz tego nie wie...

Pozdrowienia !!!!!