brzuzens 14.05.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Brzuzens- wczoraj widziałam te płytki też w domotece w Markach. To trochę bliżej Ciebie. Pozdrowienia !!! Dzięki Zuzza, zdecydowanie bliżej - codziennie obok przejeżdzam (2x ) Zrzuciłem z aparatu zdjęcia. Nie zrywałem folii z całych drzwi, ale uchyliłem co nieco żeby pokazać produkt tzn. drzwi wewnętrzne z Łomży, o których Ci pisałem. Przykładowe zdjęcie jest tu: http://images20.fotosik.pl/343/0cdf51a53d2374f7.jpg Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 16.05.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Przepiękne drzwi Właśnie takich szukam - dokładnie taki kolor Ale muszę przyznać, że ogarnął mnie totalny marazm i nic nie robię w tym kierunku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 16.05.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Zuza czy masz już wycenę za kompleksowe położenie parkietu? Chciałabym porównać. Ja otrzymałam taką; za parkiet dąb w klasie gestraife kompleksowo 193 zl, bez listw bocznych. Co sądzisz o takiej cenie. Firma profesjonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 16.05.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Na zdjęcie z drzwiami widzę tylko ich fragment. Czy wiesz coś więcej o nich: jaka firma, materiał, cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 17.05.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Na zdjęcie z drzwiami widzę tylko ich fragment. Czy wiesz coś więcej o nich: jaka firma, materiał, cena? To odpowiem Na zdjęciach widać fragment, bo drzwi poczekają na montaż jeszcze kilka miesięcy. Są zafoliowane i nie chciałem zrywać całej folii, więc odsłoniłem tyle ile się dało, włożyłem do środka aparat i... większych zdjęć na razie nie będzie Szczegóły: producentem drzwi jest firma TIKMAR z Łomży, materiał - klejonka obłogowana dębem, cena... hmmm, trudno powiedzieć Zebraliśmy się większą grupą, pojechaliśmy do producenta i kupiliśmy ponad 50 drzwi wewnętrznych - dostaliśmy w związku z tym bardzo dobre ceny. Nam sztuka wyszła około 1200zł za skrzydło (dębowe), ościeżnicę na grubość muru (to też droga sprawa) i komplet listew wykończeniowych na dwie strony. Znajomi za drzwi sosnowe ze standardową ościeżnicą (9cm szerokości), kompletem do wykończenia po montażu (listwa + ćwierćwałek) płacili około 750zł/szt. Aha, ten fragment zdjęcia przedstawia wykonanie tego modelu drzwi (lekko zmodyfikowanego): http://www.tikmar.pl/drzwi/27.jpg Przepiękne drzwi Właśnie takich szukam - dokładnie taki kolor Ale muszę przyznać, że ogarnął mnie totalny marazm i nic nie robię w tym kierunku.. Zuzza, mam dwie propozycje, żeby Cię wyrwać z marazmu Po pierwsze, dowiedziałem się ostatnio, że drzwi tej firmy sprzedawane są również w... Wołominie Co prawda ceny są detaliczne, ale obejrzeć modele i wykonanie można 20km od Waszej budowy, a nie 150 Także jakbyście byli zainteresowani, zapraszam w moje okolice. Jeśli się spotkamy, moje drzwi też będę mógł pokazać. A po drugie - w sobotę jadę do Tikmaru jeszcze raz. Zamawiamy u nich drzwi zewnętrzne, dzięki udanej współpracy dostaliśmy na nasze nietypowe drzwi wejściowe bezkonkurencyjną cenę. Jedziemy zdecydować się na model i dobrać kolor (z jednym oknem w bagażniku ) Jeśli drzwi Ci się podobają i na żywo upewnisz się, że o to chodzi, mogę potargować się w Waszym imieniu Aha, żeby nie było żadnych podejrzeń, nie jestem związany w żaden sposób z Tikmarem, rekalmuję ich bo jestem zadowolony z produktu i ceny. Z Wołomińskim dystrybutorem też nie mam układów :D:D:D wręcz robię im na forum konkurencję (non-profit ) Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 17.05.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Cena jest b. dobra. Z montażem czy bez? Ile lat gwarancji? Ja w ofercie z drzwiami Cala i montażem otrzymałam takie ceny:drzwi zewnętrzne - 6.200zł z jednym naświetlem, szybki P4drzwi wewnetrzne - 2.349 zł bez klamek. Wszystkie z ceną z montażu. Natomiast od niewielkiej firmy pod Rucianem Nida za wewnętrzne 1.200 zł z montażem ale bez szybek i bez gwarancji. Waham się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 17.05.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Cena jest b. dobra. Z montażem czy bez? Ile lat gwarancji? Ja w ofercie z drzwiami Cala i montażem otrzymałam takie ceny: drzwi zewnętrzne - 6.200zł z jednym naświetlem, szybki P4 drzwi wewnetrzne - 2.349 zł bez klamek. Wszystkie z ceną z montażu. Natomiast od niewielkiej firmy pod Rucianem Nida za wewnętrzne 1.200 zł z montażem ale bez szybek i bez gwarancji. Waham się. O gwarancji nie rozmawiałem więc nie wiem. Przy drzwiach wewnętrznych nie było to dla nas bardzo istotne, szczególnie że znajomi używają drzwi wykonanych przez Tikmar od 2 lat i nic się nie dzieje. Zresztą co się może dziać z drzwiami wewnętrznymi? Zewnętrzne to co innego... Cena jest bez montażu, firma jest w Łomży i chyba nie opłaca się płacić za dojazd montażystów, można znaleźć kogoś na lokalnym rynku. Co do drzwi firmy CAL - u nas różnica w ofercie na drzwi zewnętrzne jest znacząca - CAL były droższe o około 1100zł przy sośnie i ponad 1600zł przy drzwiach dębowych. W obu przypadkach porównuję koszt samych drzwi, bez montażu, klamek, zamków itp. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 17.05.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Przepraszam, może nieuważnie czytam. Droższe o 1600 od których, tych co zamawiasz w Łomży, czy moich z Cala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 17.05.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Przepraszam, może nieuważnie czytam. Droższe o 1600 od których, tych co zamawiasz w Łomży, czy moich z Cala? Może ja nieuważnie piszę... Zrobiłem wyceny drzwi zewnętrznych w kilku firmach. Mam nietypowy otwór w murze, skrzydło "100" + poszerzona ościeżnica, montaż w ścianie 3-warstwowej. Oferta z CAL (najdroższa ze wszystkich zebranych) była droższa od oferty Tikmaru o 1100zł w sośnie i 1600 w dębie... no dobra, nie zaśmiecajmy Zuzzie komentarzy, bo się na nas pogniewa Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 17.05.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Hej! Ależ bardzo mi miło poczytać o drzwiach Ten temat mnie żywo interesuje . Brzuzens, będę miała do Ciebie jeszcze jedną prośbę O namiary na ten punkt z drzwiami w Wołominie.... Tam się na pewno wybierzemy Tak się zastanawiam co oznacza klejonka obłogowana drewnem... Czy to nie jest to samo co drzwi fornirowane? Bo właśnie się zastanawiam jaka jest tak naprawdę różnica pomiędzy fornirowanymi a z litego drewna. Bo chyba w wyglądzie zewnętrznym zadna??? Jestem totalnym drzwiowym ignorantem Grazia, mój parkiet będzie kosztował 173zł, cena obejmuje materiał, chemię, robociznę i listwy. Gatunek II. Nie wiem czy to ten sam gatunek co Twój... Nasza druga klasa jest na tyle ładna, że wybierzemy z niego pierwszą klasę na salon, a reszta pójdzie na górę. Pewnie wymiary klepek też mają znaczenie my mamy 30x6. Pozdrawiam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 17.05.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Hej! Ależ bardzo mi miło poczytać o drzwiach Ten temat mnie żywo interesuje . Brzuzens, będę miała do Ciebie jeszcze jedną prośbę O namiary na ten punkt z drzwiami w Wołominie.... Tam się na pewno wybierzemy Tak się zastanawiam co oznacza klejonka obłogowana drewnem... Czy to nie jest to samo co drzwi fornirowane? Bo właśnie się zastanawiam jaka jest tak naprawdę różnica pomiędzy fornirowanymi a z litego drewna. Bo chyba w wyglądzie zewnętrznym zadna??? Jestem totalnym drzwiowym ignorantem Pozdrawiam !!!! Firma, w której sprzedają produkty Tikmaru nazywa się Jakdrew, tu jest ich strona: http://jakdrew.neostrada.pl/ - jeśli będziecie mieli problem z trafieniem na miejsce, mogę podesłać Ci mój numer telefonu i podpowiedzieć którędy dojechać. Czym się różnią drzwi obłogowane od fornirowanych? Też nie wiem Z opisów mam wrażenie że to to samo, ale mogę się mylić. Ludzie z Tikmaru mówili mi w czasie wizyty, że drzwi z litego dębu byłyby koszmarnie drogie, ciężkie i mogłyby się wypaczać. Klejonka pracuje inaczej, jest robiona tak, że naprężenia drewna (np. pod wpływem wilgotności) nawzajem się niwelują, dzięki temu drzwi nie są tak wrażliwe na zmiany temperatury i wilgotności w pomieszczeniach. A wygląd jest taki sam. Jedyna wada jaka mi przychodzi do głowy, to ewentualne uszkodzenie krawędzi drzwi - warstwa dębu to około 1mm i można sobie wyobrazić paskudne uszkodzenie, pod wpływem którego zewnętrzna okładzina dębowa zaczyna odłazić... ja bynajmniej nie zamierzam niszczyć swoich drzwi, a na lite dębowe drzwi od stolarza raczej nie byłoby mnie stać. PS. Tak zmieniając na chwilę temat - wczoraj odebrałem jedno okno, na wzór koloru. Fajna ta afromozja Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 17.05.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Dzięki za namiar !!! Czyli pewnie to są drzwi fornirowane I ja się na takie pewnie zdecyduję, bo nie uśmiecha mi się płacić 3 tys za sztukę. A sztuk mam 10.... Afromozja jest bardzo śliczna Podziwiam ją codziennie u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.05.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Ja mam też drzwi z fornirowane (z zewnątrz). Na pewno zdąża z tą podłogą. W końcu przecież nie zamierzasz urodzić przed terminem, nie? Bardzo ładny kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.05.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Ja tam trzymam kciuki, zeby sie wszystko poukladalo i udalo. Bradzo stylowa wasza ibudowa kominka - Tarnava to dobry wybor Fasolce powiedz, zeby nie szalala, o jak chce mieszkac w "panskich" warunkach to niech sie nie wypuszcza na ten swiat przedwczesnie Bardzo jestem ciekawa twojej kuchni A najbardziej wspolczuje glazurnika Nienawidze takich patafianow Nie wiem- my stracilismy ponat 2 tysiaki ale wywalilismy naszego - teraz inni koncza za niego, co ma ten munus, ze stale narzekaja i podkreslaja, co poprzednik zrobil zle Tak wiec idalaem byloby, zeby wasz jednak wam wszystko zrobil i to w mozliwie wczesnym terminie Trzymam kciuki optymistko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 25.05.2007 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Cieszę się, ze komuś się podoba mój kominek Ostatnio ciągle siadam sobie i go oglądam - wyobrażając sobie, że już wszystko inne też jest gotowe... Może w końcu będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 25.05.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Opis stolarskiego efektu drzwi pasuje mi do stolarza spod Rucianego- Nida, tylko odległość od Warszawy inna. Jutro właśnie mam pomiary na wszystkie drzwi wewnętrzne, natomiast zewnętrzne już produkuje CAL. Napisz coś o parkiecie, cena kompleksowej uslugi, materiału, rodzaj drewna.Dotychczas mam propozycje dąb gestreife całość (poza listwami bocznymi) 193 zł za 1 metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 25.05.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Przepraszam uniżenie Nie dostrzegłam, że już wcześniej dałaś odpowiedź na moje pytanie. Nie byłam przez jakiś czas w tym wątku. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 25.05.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Grazia - Stolarz jest z okolic Trójmiasta Już do niego zadzwoniłam - niestety dopiero pod koniec czerwca może się w Warszawie pojawić. Trudno - chyba poczekam. Jego drzwi i schody znam i wiem, że są tak idealne jak kuchnia stolarza z Ełku Dobrze, że ta Polska taka mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 25.05.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Zuza a jak ty te upały znosisz??? Jak stolarz okażę się rzeczywiście taki boski to proszę o namiary, bo mi kompletnie wizja kuchni zawaliła się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 25.05.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Hej Zuza! Miałam nadzieję, że spotkam Cię na zlocie, ale niestety nie udało się...Nawet zaczepiłam dwie kobiety z pokaźnymi brzuszkami ...Sądziłam, że nie dotarłaś ...Jednak ostatnio przeglądałam zdjęcia i zauważyłam Wasz wpis na tablicy ... Kurcze szkoda... Pozdrawiam! Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts