Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do NiecoDziennika Zuzzy :)))

Aga J.G

Recommended Posts

Zuza dla mnie BOMBA!!! 8) :D Naprawdę wszystko wygląda pięknie... Zazdroszczę zmysłu kreowania wnętrz, zdolności w zestawianiu detali, determinacji, no i efektu (prawie)końcowego :wink: :D ...

Podobny stół widzieliśmy w salonie Innych mebli i baaardzo nam się podobał :D ...

Zuzka jak znajdziesz chwilkę odpisz mi na zapytanie,które jest wciąż aktualne :oops: :( ...plisssssssssss

Pozdrowionka! :D

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zuzza

Dziękuję ślicznie za odpowiedź.

Jeszcze tylko byłabym wdzięczna za bliższe pomiary "około metra". Rozumiem, że przy maleństwu masz wiele ważniejszych spraw, ale poczekam cierpliwie.

I jeszcze: czy te odległości są trafione? Czy coś byś zmieniła?

Jakie wymiary ma Wasza kuchnia? Z pewnością się domyślasz po co mi te wiadomości :wink:

Pozdrawiam serdecznie

Zuzza dom wygląda przepięknie - wiem bo widziałam na żywo :p

Zielona trawa, kostka - niby niewiele a tak dużo.

Ogrodzenie prezentuje się naprawdę wspaniale - aż miło popatrzeć :p

Proszę powiedz mi czy schody i drzwi wewnętrzne robił ten sam stolarz, który robił Ci kuchnię ?

(coraz bardziej mi się ten pan podoba i coś czuję, że będę Cię męczyła o telefon do niego - o ile za rok nadal będzie miał ten sam numer :wink: )

Zuzza dopiero niedawno trafiłam na Twój dziennik. Na początku chciałam tylko przejrzeć zdjęcia, ale perypetie związane z poszukiwaniami działki tak mnie wciągnęly, że przeczytałam cały dziennik - wszyściutko i tak ze dwie godzinki mi rano wypadły.Podziwiam Waszą determinajcę,ale jak widać trud się opłacił - macie piękny dom, bardzo elegancki. Myślę,że kilka pomysłów ściągnę od Ciebie. My działki szukaliśmy dwa lata z przerwami, i w końcu jak ja to mówię kupiliśmy działkę "z łapanki" - decyzję musieliśmy podjąć w 10 minut, przebijając ofertę innego potencjalnego nabywcy. Będziemy się budowali w Józefowie skąd jak wiadomo do Wawra niedaleko.Pozdrawiam

Ps. też mam dwie córy, tylko różnica wieku mniejsza bo tylko 2 lata.

Amtlo, Małe przemyślenia kuchenne ;-) :

Korzystając z kuchni 2 miesiące wydaje mi się, ze jej wymiary są jak dla nas idealne. Wyspa jest tak umiejscowiona, że można bez problemu jeździć naokoło niej dużym wózkiem ;-) I to przy stojącym również stołku barowym. Sprawdziłam te odległości: dłuzszy bok prosty oddalony od ściany z piekarnikeim o 120cm. dłuższy bok zaokraglony oddalony od ściany z oknem 120 do 100cm (tu jest miejsce do siedzenia). Krótszy bok oddalony od szafek o 150cm. Cała kuchnia ma wymiary: 380x494 - czyli 18,7m2.

Jeśli pomogę w Twoich wyborach to bardzo mi miło :-) Jesli masz jeszcze jakieś pytania - to wal śmiało - w końcu kiedyś odpowiem ;-)

A tak na serio, to już będę bardziej regularnie tu bywac - bo tak jakoś czegoś mi brak ;-)

Glowac, a na Ciebie jestem bardzo ZŁA! Być pod moim płotem i nie zajrzeć na chwilę??????? Ja oczywiście nie mam czasu na siedzenie przy internecie - ale ogólnie to całymi dniami się z Małą nudzę i gdy ktoś mnie odwiedzi to jest dla mnie prawdziwe święto :-) Dlatego - proszę się poprawić i szybciutko mnie odwiedzić :-) Będziesz mogła schody i drzwi zobaczyć w rzeczywistości i całąresztę również. A co do stolarzy, to ten od kuchni robi meble i jest z Mazur, a drzwi, schody, balustrady i inne takie robią inni stolarze, którzy są dla odmiany z Kaszub... Ci również sprawdzeni przez naszych róznych znajomych i naprawdę godni polecnia. Chociaż ostatnio do Warszawy juz się im za bardzo nie chciało jeździć....

Dominko - witaj w moim dzienniku :-) Józefów jest bardo urokliwy, więc wierzę, że udało się Wam znaleźć coś naprawdę ładnego. Co do moich pomysłów to ściągaj ile tylko masz ochoty ;-) JA tak naprawdę jestem bardzo mało kreatywna i moje pomysły są zwykle przeróbkami rzeczy, które gdzieś widziałam w rzeczywistości. Albo nawet wiernymi kopiami. Strasznie trudno jest mi sobie coś tylko wirtualnie wyobrazić i jeszcze stwierdzić czy to bedzie ładnie wyglądało... Kiedy planujesz budowę? I jak duże te Twoje córy?

Pozdrawiam Wszystkich porannie i niedzielnie :-)

Co do zlewów - to jestem bardzo zadowolona. Wielkie i wygodne, czyszczą sięłatwo. Oczywiście IKEA ma udawać Villeroy and Bosh ;-) Ich zlewy są identyczne tylko kosztują 10 razy tyle...

Co do drewna na podłodze w salonie - to minusów jest dużo... Plusów oczywiście też... Niestety w bloku z dworu do salonu było jakoś daleko.. A tutaj to dwa kroki, na dodatek ciągle się kręcisz - zwłaszcza w ciepłych miesiącach.. A piach i parkiet... Bardzo się rysuje - najgorzej pod krzesłami... BArdzo brudzi sięteż od kominka - oczywiście jesli się go używa często. Co prawda ja kocham drewno, ale do kolejnego domu do salonu już nie będzie zwykły parkiet tylko specjalne postarzana drewniana podłoga "Chapel floor" deski z sękami, specjalnie bite, szorowane. Wtedy kazda dodatkowa rysa dodaje tylko temu uroku. 100% tylko to...

Tosinku -to DGP działa, ale więcej ciepła jednak rozchodzi się samo.... Takie życie ;-)

Tosinku, weszłam do łazienki, żeby zobaczyć czy się nadaje do zdjęć: Nie nadaje się ;-) Za duży bałagan - jużtaki normalny nie budowlany. Jak uda mi się zrobić porządek to popstrykam ;-)

JoShi - nie starsz mnie - jakie ślady zuzycia? JA dopiero 2 miesiące mieszkam! Jakby jużcoś było widać, to chyba bym się podłamała... NA razie jak wyczyszczę to jest jak nowe ;-)

Edybre - schody są z bejcowanego i lakierowanego dębu. Podstopnice będą białe - pewnie przykleimy gipskarton i zrobimy gładzie.

Amtlo - Przydałoby się więcej blatów.. I brakuje mi gniazdka na wyspie - Chociaż kabel podciągnęliśmy - to ANdrzej się uparł, ja nie chciałam. Teraz się mu nie przyznam ;-)

JoShi - nie starsz mnie - jakie ślady zuzycia? JA dopiero 2 miesiące mieszkam! Jakby jużcoś było widać, to chyba bym się podłamała... NA razie jak wyczyszczę to jest jak nowe ;-)

Tylko pytam bo tez chciałam kupić ale ktoś opowiadał, że jakieś ślady od sztućców zostają...