monikach 15.10.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Zuza dla mnie BOMBA!!! Naprawdę wszystko wygląda pięknie... Zazdroszczę zmysłu kreowania wnętrz, zdolności w zestawianiu detali, determinacji, no i efektu (prawie)końcowego ... Podobny stół widzieliśmy w salonie Innych mebli i baaardzo nam się podobał ... Zuzka jak znajdziesz chwilkę odpisz mi na zapytanie,które jest wciąż aktualne ...plisssssssssss Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 15.10.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Monikach - wygrzebałam maila i odpowiedziałam Wybaczcie mi, że nie odpowiedziałam na wszystkie privy... Jeśli coś jeszcze jest aktualne to piszcie... Będę pisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 15.10.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Zuzza Dziękuję ślicznie za odpowiedź. Jeszcze tylko byłabym wdzięczna za bliższe pomiary "około metra". Rozumiem, że przy maleństwu masz wiele ważniejszych spraw, ale poczekam cierpliwie. I jeszcze: czy te odległości są trafione? Czy coś byś zmieniła? Jakie wymiary ma Wasza kuchnia? Z pewnością się domyślasz po co mi te wiadomości Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 16.10.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Zuzza dom wygląda przepięknie - wiem bo widziałam na żywo Zielona trawa, kostka - niby niewiele a tak dużo. Ogrodzenie prezentuje się naprawdę wspaniale - aż miło popatrzeć Proszę powiedz mi czy schody i drzwi wewnętrzne robił ten sam stolarz, który robił Ci kuchnię ? (coraz bardziej mi się ten pan podoba i coś czuję, że będę Cię męczyła o telefon do niego - o ile za rok nadal będzie miał ten sam numer ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 19.10.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Zuzza dopiero niedawno trafiłam na Twój dziennik. Na początku chciałam tylko przejrzeć zdjęcia, ale perypetie związane z poszukiwaniami działki tak mnie wciągnęly, że przeczytałam cały dziennik - wszyściutko i tak ze dwie godzinki mi rano wypadły.Podziwiam Waszą determinajcę,ale jak widać trud się opłacił - macie piękny dom, bardzo elegancki. Myślę,że kilka pomysłów ściągnę od Ciebie. My działki szukaliśmy dwa lata z przerwami, i w końcu jak ja to mówię kupiliśmy działkę "z łapanki" - decyzję musieliśmy podjąć w 10 minut, przebijając ofertę innego potencjalnego nabywcy. Będziemy się budowali w Józefowie skąd jak wiadomo do Wawra niedaleko.PozdrawiamPs. też mam dwie córy, tylko różnica wieku mniejsza bo tylko 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 21.10.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Amtlo, Małe przemyślenia kuchenne : Korzystając z kuchni 2 miesiące wydaje mi się, ze jej wymiary są jak dla nas idealne. Wyspa jest tak umiejscowiona, że można bez problemu jeździć naokoło niej dużym wózkiem I to przy stojącym również stołku barowym. Sprawdziłam te odległości: dłuzszy bok prosty oddalony od ściany z piekarnikeim o 120cm. dłuższy bok zaokraglony oddalony od ściany z oknem 120 do 100cm (tu jest miejsce do siedzenia). Krótszy bok oddalony od szafek o 150cm. Cała kuchnia ma wymiary: 380x494 - czyli 18,7m2. Jeśli pomogę w Twoich wyborach to bardzo mi miło Jesli masz jeszcze jakieś pytania - to wal śmiało - w końcu kiedyś odpowiem A tak na serio, to już będę bardziej regularnie tu bywac - bo tak jakoś czegoś mi brak Glowac, a na Ciebie jestem bardzo ZŁA! Być pod moim płotem i nie zajrzeć na chwilę??????? Ja oczywiście nie mam czasu na siedzenie przy internecie - ale ogólnie to całymi dniami się z Małą nudzę i gdy ktoś mnie odwiedzi to jest dla mnie prawdziwe święto Dlatego - proszę się poprawić i szybciutko mnie odwiedzić Będziesz mogła schody i drzwi zobaczyć w rzeczywistości i całąresztę również. A co do stolarzy, to ten od kuchni robi meble i jest z Mazur, a drzwi, schody, balustrady i inne takie robią inni stolarze, którzy są dla odmiany z Kaszub... Ci również sprawdzeni przez naszych róznych znajomych i naprawdę godni polecnia. Chociaż ostatnio do Warszawy juz się im za bardzo nie chciało jeździć.... Dominko - witaj w moim dzienniku Józefów jest bardo urokliwy, więc wierzę, że udało się Wam znaleźć coś naprawdę ładnego. Co do moich pomysłów to ściągaj ile tylko masz ochoty JA tak naprawdę jestem bardzo mało kreatywna i moje pomysły są zwykle przeróbkami rzeczy, które gdzieś widziałam w rzeczywistości. Albo nawet wiernymi kopiami. Strasznie trudno jest mi sobie coś tylko wirtualnie wyobrazić i jeszcze stwierdzić czy to bedzie ładnie wyglądało... Kiedy planujesz budowę? I jak duże te Twoje córy? Pozdrawiam Wszystkich porannie i niedzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 21.10.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Zuza jak ja bym chciała nudzić się z Malutką, pokażesz ją nam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.10.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Zuza. Piękną masz kuchnię. Może już pisałaś, ale nie mogę znaleźć. Jakiej firmy zlewy masz zainstalowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 22.10.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Tosinku, może zrobię jakieś zdjęcia, bo ostatnio to zaniedbałam..... Joshi - moje zlewy super hiper wstyd się przyznać IKEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.10.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Tosinku, może zrobię jakieś zdjęcia, bo ostatnio to zaniedbałam..... Joshi - moje zlewy super hiper wstyd się przyznać IKEA Bez przesady z tym wstydem. Tylko zdradź jak sie sprawują jeśli już ich używasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 22.10.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Zuza a cały dół w drewnie to kiepski pomysł? jak to się u siebie sprawuje? A to dgp to może źle zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 22.10.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Co do zlewów - to jestem bardzo zadowolona. Wielkie i wygodne, czyszczą sięłatwo. Oczywiście IKEA ma udawać Villeroy and Bosh Ich zlewy są identyczne tylko kosztują 10 razy tyle... Co do drewna na podłodze w salonie - to minusów jest dużo... Plusów oczywiście też... Niestety w bloku z dworu do salonu było jakoś daleko.. A tutaj to dwa kroki, na dodatek ciągle się kręcisz - zwłaszcza w ciepłych miesiącach.. A piach i parkiet... Bardzo się rysuje - najgorzej pod krzesłami... BArdzo brudzi sięteż od kominka - oczywiście jesli się go używa często. Co prawda ja kocham drewno, ale do kolejnego domu do salonu już nie będzie zwykły parkiet tylko specjalne postarzana drewniana podłoga "Chapel floor" deski z sękami, specjalnie bite, szorowane. Wtedy kazda dodatkowa rysa dodaje tylko temu uroku. 100% tylko to... Tosinku -to DGP działa, ale więcej ciepła jednak rozchodzi się samo.... Takie życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 22.10.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Zuza a ty pokażesz tą skończoną łazienkę na dole? Bo na górną poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.10.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Co do zlewów - to jestem bardzo zadowolona. Wielkie i wygodne, czyszczą sięłatwo. Oczywiście IKEA ma udawać Villeroy and Bosh Ich zlewy są identyczne tylko kosztują 10 razy tyle... A jak ze śladami zużycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 22.10.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Mam podobne schody i też planuję stopnie drewniane. Nie wiem jak wykończyć podstopnie. Co ty planujesz? I z jakeigo drewna są schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 23.10.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Zuzza Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź Czy na dzień dzisiejszy coś byś zmieniła w kuchni? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 23.10.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Tosinku, weszłam do łazienki, żeby zobaczyć czy się nadaje do zdjęć: Nie nadaje się Za duży bałagan - jużtaki normalny nie budowlany. Jak uda mi się zrobić porządek to popstrykam JoShi - nie starsz mnie - jakie ślady zuzycia? JA dopiero 2 miesiące mieszkam! Jakby jużcoś było widać, to chyba bym się podłamała... NA razie jak wyczyszczę to jest jak nowe Edybre - schody są z bejcowanego i lakierowanego dębu. Podstopnice będą białe - pewnie przykleimy gipskarton i zrobimy gładzie. Amtlo - Przydałoby się więcej blatów.. I brakuje mi gniazdka na wyspie - Chociaż kabel podciągnęliśmy - to ANdrzej się uparł, ja nie chciałam. Teraz się mu nie przyznam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.10.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 JoShi - nie starsz mnie - jakie ślady zuzycia? JA dopiero 2 miesiące mieszkam! Jakby jużcoś było widać, to chyba bym się podłamała... NA razie jak wyczyszczę to jest jak nowe Tylko pytam bo tez chciałam kupić ale ktoś opowiadał, że jakieś ślady od sztućców zostają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 25.10.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Bałagan, dobrze, ze nie widzalaś mojej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 25.10.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Zuzza, a jakiej grubości masz ocieplone ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts