Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do NiecoDziennika Zuzzy :)))

Aga J.G

Recommended Posts

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://212.244.189.200/pics/choinka.jpg

'Mizerna cicha, stajenka licha, pełna niebieskiej chwały,

oto leżący przed nami śpiący w promieniach - Jezus mały'

życzenia błogosławieństwa Bożego w każdym dniu Nowego Roku

dla Ciebie i całej rodzinki składa Maksiu z rodziną

• 2 weeks później...

Dołączamy się do podziękowań za przemiłe przyjęcie nas w Waszym domu.

Wybudowaliście wspaniały dom pełen rodzinnego ciepła :p

Mam nadzieję, że to było nasze pierwsze ale nie ostatnie spotkanie - trzymajcie kciuki abyśmy niedługo mogli wspólnie w tym samym przemiłym gronie zasiąść przed kominkiem w naszym domu :wink:

Serdecznie pozdrawiamy GLOWACE

Dziękuję Wam Waszystkim :-)

Mi również było BARDZO miło Was poznać :-) To jednak coś zupełnie innego niż wyobrażać sobie osoby piszące na forum ;-)

Andrzej przeprasza, że okazał się tak mało towarzyski... Ale cóż..To był Małej naprawdę kiepski dzień.

I nie zawstydzajcie mnie tymi zachwytami nad naszym domem ;-) Mi jest nadal wstyd ludzi zapraszać, jak widzę te płytki w hallu i beton na schodach...

Pozdrawiam bardzo serdecznie!!!

• 2 weeks później...

przeczytałam dziennik budowy, ale komentarzy nie :oops: i może juz o tym było

mam pytanie odnośnie użytkowania 2 zlewów, jak się je użytkuje? czy drugi raz zrobiłabyś tak samo? czy faktycznie wykorzystujesz oba? jaką powierzchnię ma kuchnia? ja chcę zrobić 2 zlewy. Czy nie brakuje Ci miejsca przy kuchence?

domek śliczny! :lol: gratuluję.

• 2 weeks później...

Zuzza,

Mam ogromną prośbę. Jestem na etapie wyboru dachówki w marcu wchodzi dekarz a ja nie mogę wyrwać się z domu do składu bo mam w domu miesięczne dziecko. Dachówka będzie z ruppceramiki, miała być ceglasta ale teraz po obejrzeniu różnych zdjęć zaczynam skłaniać się ku miedzi. U Ciebie jest chyba ten kolor i ta firma. Jeśli się nie mylę powiedz mi proszę czy ten kolor w rzeczywistości jest taką ciemniejszą wersją koloru ceglastego, czy wiecej w nim brązu czy raczej czerwieni.

I jeszcze jedno pytano. Z tego zo widzę u Ciebie obróbki blacharskie są w kolorze dachówki, tylko rynna jest brązowa?

U mnie dekarz sugeruje oprócz brązowej rynny zewnęrzne obróbki w kolorze brązu ale nie jestem do tego przekonana. Elewacja w moim domku też będzie jasna (kremowa), tylko okna trochę jaśniejsze niż u Ciebie. W kolorze ciepłego brązu.

Proszę o pomoc :oops:

U mnie dekarz sugeruje oprócz brązowej rynny zewnęrzne obróbki w kolorze brązu ale nie jestem do tego przekonana. Elewacja w moim domku też będzie jasna (kremowa), tylko okna trochę jaśniejsze niż u Ciebie. W kolorze ciepłego brązu.

Proszę o pomoc :oops:

Aneta, Zuzzą co prawda nie jestem, ale napewno się nie pogniewa jeśli spróbuję Ci pomóc. Moim zdaniem miedziana jest sporo ciemniejsza od ceglastej, gdy wybieraliśmy dachówkę wziąłem kilka sztuk ze składu i "przymierzałem" :) Miedziana jest odcieniem brązu, jasnym, ciepłym, ale więcej w niej brązu niż cegły. A ceglasta jest praktycznie pomarańczowa... A co do obróbek, możesz zobaczyć foto mojego domku (np. tutaj: http://forum.muratordom.pl/post2066383.htm?highlight=#2066383) my mamy dachówkę ceglastą a obróbki i rynny ciemny brąz - wg nas pasuje :D

Pozdrawiam

Brzuzens

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Zapytam tylko czy to też dachówka z ruppceramiki ? Nad rynną jest blacha w kolorze miedzi nie brązu, na zdjęciach trudno dostrzec. Jeden z naszych dekarzy wykonuje tak dachy że nad rynną też widać pas blachy i mówi że tam też lepiej dać w kolorze brązu.

Bardzo ładne są te okna, chyba te same tylko inny kolor ma zauzza. Jak się sprawują i napiszcie czy są drogie ?

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Zapytam tylko czy to też dachówka z ruppceramiki ? Nad rynną jest blacha w kolorze miedzi nie brązu, na zdjęciach trudno dostrzec. Jeden z naszych dekarzy wykonuje tak dachy że nad rynną też widać pas blachy i mówi że tam też lepiej dać w kolorze brązu.

Bardzo ładne są te okna, chyba te same tylko inny kolor ma zauzza. Jak się sprawują i napiszcie czy są drogie ?

Tak, dachówka jest z RuppCeramika. Pas nadrynnowy jest w kolorze ceglastym, podobnie obróbki dookoła kominów i w koszach. Pas podrynnowy i wiatrownice są ciemnobrązowe - kolor dobraliśmy do rynien Galeco. Moim zdaniem tak wygląda lepiej, dekarz pokazał mi 2 opcje - z pasem nadrynnowym brązowym i ceglastym.

A co do okien... kolor mamy podobno taki sam :) czyli afromozja, paleta Gori. My mamy od innego producenta (Zuzza z firmy Goran a my KRC), ale to ona miała jako pierwsza okna, a ja się w nich zakochałem :) i zamówiłem podobne.

Pozdrawiam

Brzuzens