Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do NiecoDziennika Zuzzy :)))

Aga J.G

Recommended Posts

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Witaj Zuzza :D Widzę, ze u Ciebie praca też idzie pełną parą i w salonie już las wyrósł. Nadal nie mam czasu wybrać się na żaden spacer po okolicy :-? Ciekawe, kiedy to się zmieni. A przecież ja prawie nie znam Wawra i warto by było obejrzeć, to co dookoła.

Pozdrawiam i życzę postępów na budowie. 8)

Gośka, U mnie i tak nie tak szybko jak u Ciebie :-)

Ja mam o tyle lepiej, że gdy jadę na działkę to przejeżdżam niedaleko Twojego domu i widzę postępy :-)

Ale czasu jakoś mało.. Mi też nie udało się jeszcze wybrać na piechotę popatrzeć na Twój domek - a przecież to jest maksymalnie 500metrów....

Może w wakacje będzie trochę luzu?

hej

oglądam wasze zdjęcia z budowy i jestem przerażona - gdzie są nadproża nad otworami okiennymi i drzwiowymi ????? dziwię się że nikt do tej pory nie zwrócił uwagi na ten fakt

nadproża to jednak bardzo ważna sprawa, co to za fachowcy budują wasz dom? gdzie wasz kierownik budowy?? z tego co widziałam macie już strop - czyli kierownik musiał odbierać zbrojenie wieńca i stropu - wierzyć się nie chce że tego nie zauważył, to rzuca się od razu w oczy

czuję że czeka was rozkuwanie ścian i osadzanie nadproży - ale lepiej to zrobić teraz niż później po wykonaniu elewacji

pozdrawiam

asia

Dyzma - Wiem, że moich nadproży wcale nie widać ;-) Ale to są nadproża z betonu komórkowego w kształcie litery U, beton i zbrojenie są w środku tego pustaka. Wybraliśmy takie na sciany zewnętrzne - bo są cieplejsze. Nadproża wewnątrz domu mamy już tradycyjne betonowe.

Dzięki za czujność :-)

Zuzzzaa, ale masz fajniutko,strop wylany więc juz za chwileńkę będzie więżba.Ja się już nie moge doczekać i w ogóle dla mnie to te całe budowanie to uczy dużej cierpliwości (co nie jest moja najmocniejszą stroną) . Ja to z tych że jak mi sie cosik zamarzy to szybko i natychmiast a tu trzeba tyyyyle czekać :wink:

Domek masz fajniutki :D

• 3 weeks później...
jakoś wydaje mi się ze nikt mnie nie czyta.... Ale mi smutno.....

czyta, czyta tylko nie zawsze jest czas na komentowanie :roll: :wink:

Zuzza szybko wam ten domek wyrósł, zaraz cieśle dorobią mu czapeczkę i będzie można go podziwiać w całej okazałości. Fajnie że macie ten domek taki przemyślany i że pomimo upływu czasu nadal wam się podoba. Oby tak zawsze było :D

Monka, ale masz super zdjęcia z lotu ptaka - sama pstrykałaś ? ;-)

jasne, lubię sobie czasem polatać 8) :wink:

a tak na poważnie to kolega meża lata na motolotni i czasem robi nam taką niespodziankę :D

Fajny ten Twój domek - też taki dwuspadowy.

dziękuję :D jest prosty aż do bólu i może nie najpiękniejszej urody ale jest nasz :D

Dziewczyny! W jakiej mece! jaki koszmar! :o

Jako wiczne optymistka rowniez i niespelniona dekoratorka wnetrz :wink: ja juz sie tego etapu nie moge doczekac! :D I tez juz plytki i kolory fornirow na meble wybiram - meble projektuje (bo w wiekszosci bede miala robione na zamowienie u stolarza) :wink:

W kazdym razie Zuzza domek bardzo mi sie podoba - i bardzo dobrze ze wszystkie detale przemyslalas -bedziesz pozniej miala mniej klopotu :wink: Teraz z eketryka jestem na tym samym etapie co ty. Najwiekszy zgryz mam z pokojami przyszlych dzieciakow na poddasz, bo nie wiem jak beda chcialy kiedys miec porozstawiane meble i gdzie walnac kontakat do jakiejs lampki lub tv. A kazde gniazdko jedankkosztuje wiec nie ma co przesadzac :) Zmiana koncepcji kuchni sie nie przejmuj - mi sie wydawalo, ze to piersze co bede miala zaprojektowane, a ciagle cos przestawiam i nie moge sie zdecydowac na kolor i styl tej kuchni :wink:

Masz wiec w pelni prawidlowe dylematy jak na budujaca kobiete przystalo :D