Zuzza 27.06.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Iga - wszyscy mówią o jakiejś męce - więc ja też się boję Ale że to dla mnie najprzyjemniejsza rzecz na świecie to juz inna sprawa. Mogłabym całymi tygodniami siedzieć przy internecie i szukać inspiracji do Mojego Domu. Tak naprawdę większość rzeczy mam już wymyślonych - ale ciągle mam nowe pomysły i ta koncepcja się zmienia, rozrasta. Teraz własnie zastanawiamy się nad tymi wszystkimi kontaktami, lampami - i tu trzeba mies juz wszystkie meble zaplanowane.... Każdy obraz... Dziś sobie własnie wydrukowałam kazde pomieszczenie w formacie A4 w kilku kopiach, żeby nasze bazgroły ponanosić ładnie... Wycinamy sobie mebelki z papieru, to jest fajna zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.06.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 No to wam zazdroszczę dziewczyny, że wy takie uzdolnione dekoratorsko, z pomysłami i wogóle. U mnie z wyobraźnią przestrzenną trochę kiepsko...no ale może jakoś sobie poradzę Zuzza koncepcja kuchni fajna, kombinuj, kombinuj moze potem coś podpatrzę W jakim programie robisz te wizualizacje kuchni. Też bym chciała się "pobawić" ale nie mam żadnego prostego w obsłudze programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 27.06.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Monka, jakie tam uzdolnione Ja tylko ściągam pomysły niestety... Sama nic nie wymyślę A co do programu to polecam Pro100 - mozna sobie ściągnąć darmowe demo. Niestety nie mozna tego zapisac, ale ja ten problem rozwiązałam kopiując printscreeny. A potem od nowa... Ale ja mam baaaardzo duzo czasu i jestem baaardzo cierpliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.06.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Ale ja mam baaaardzo duzo czasu i jestem baaardzo cierpliwa z tym to u mnie nie najlepiej a jak się kopiuje printscreeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 27.06.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Monka, Układasz sobie te mebelki w PRO100 i potem chcesz to jakoś zachować - ale tam się nie da. To ja robię tak: wciskam klawisz PrintScrn (gdzies go masz na klawiaturze) i otwieram np Paint i wciskam wklej. Zapisuję sobie jako plik. I mam zapisany projekt Tylko tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.06.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Tylko z tymi programami do projektowania (ja probowalam kiedys IKEA) to tyle zachodu - i tak nie ma mabli jakie chce Dlatego ja preferuje jednak kastke papieru I tez wycinam meble w rzutach Ale na razie zaprzestalam rysowania bo koncepcja sie zmienia i cala moja praca idzie na marne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.06.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 A teraz co do kuchni - bo ten temat zglebiam juz ponad rok - rowniez od strony praktycznej u roznych znajomych, wiec sie wypowiem - moze pomoge Kuchnia niezaprzeczalnie piekna No, ale z praktycznasia moze byc gorzej - no chyba, ze lubisz sprzatac (ja nie lubie wiec kombinuje coby zrobic aby nie trzeba bylo ze szmata codziennie biegac ) i: 1. Zlew pod oknem" = to ladny widok przy zmywaniu, - to klopot z twoeraniam okna i ciagle zachapana szyba. Chociaz na projekcie widze 2 zewy? 2. Koncepcja ala kredensu prz plycie naprawde fajna - bardzo oryginalny pomysl. Ale licz sie z tym, ze na 100% szafka po lewej bedziesz miala codziennie ochlapana jakimis kropelkami. Taka jasna galadka powirzchnia na tyle tez bedzie uwidaczniala kazdy brud. 3. Ciemne blaty - zawsze bardzo mi sie podobaly, no ale w koncu z nich zrezygnowalam bo bardzo widac na nich kurz (juz po 2 dniach) i wszelkie okruszki. I uwazaj ze zbyt janymi plytakami - my mamy teraz bialy "marmurek" na podlodze i cigle trzeba go zmywac Przyznam racje - ze wizualnie takie zestawienia wygladaja super, ale... i to ja mam ogromy dylemat pomiedzy tym co najbardziej mi sie podoba, a tym co bedzie dla mnie najpraktyczniejsze w uzytkowaniu. Kuchnie wybralam jednak praktyczne a bajery zostawiam do lazienki przy sypialni i sypialni wlasnie ale moze kombinowac - np. ciemna ramka po grubosci blatu a blat jany w kolorzy mebli. Zasanow sie i wybierz co dla ciebie najwazniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 27.06.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Dzięki Iga ! Na razie oczywiscie jest to kuchnia marzeń Co do brudzenia - to nie ma problemu - to mi nie przeszkadza - wcale nie jestem pedantką i z brudem mogę funkcjonować Dlatego mogę sobie wymyslić niepraktyczną Zlew pod oknem pewnie będzie - bo okno mam jeszcze drugie do otwierania - chlapanie też zniosę ,a innego miejsca nie znalazłam. Drugi zlew na wyspie ma byc mały okragły i ozdobny. Taki do nalania wody do czajnika jak ktos duży zlew okupuje. Kanalizacja w kuchni juz wystaje na srodku Co do blatów to jeszcze nie wiem... chciałam jasne kafelki na blacie.. Ale wszystko jasne być nie moze... Moi znajomi maja kuchnie w takich kolorach wyglada to super. Jutro wkleję OK muszę już uciekać do domu.... Jutro się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.06.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Ja bym w łazience dał 1 okno (ile ma m2?). Tym bardziej, ze od polnocy. Sama mialam dylematy z polaciowkami. Symatria w oknach na dachu nie jest konieczna - nikt nie bedzie tego widzial Co do slupow to wcale nie sa najgorsze Pozniej zrobicie z nich ozdobe pokoju. Fakt- my kombinowalismy ze slupami i przstawilismy je z cieslami i murarzami tak aby wyszly w siankach dzialowych. Tylko w sypialni zostal jeden - bedzie sluzyl jako rurka do tanca - jak mawia Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 29.06.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Iga, Moja łazienka jest monstrualna - bo ma 25 metrów podłogi A wygląda tak: http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/dziennik/lazienka2.jpg W okolicach wejścia moze byc rzeczywiście ciemno -a w kabinie to już na pewno... Dodatkowe okno dorysowałam na czerwono. Będziemy mysleć.. Gdyby to była mała łazienka - to pewnie ze by wystarczyło. Mieszkałam w mieszkaniu na poddaszu i miałam okno dachowe w malutkiej łazience. Tylko, że to było od południowej strony. Łazienka była super ! A tu niestety jest północ... A jak planujesz wykończyc swój słup? Ja bym chciała wyszlifowac i wybejcować na ciemno (jesli okna będą ciemne). Słupy mam tez w łazience na ścianach i też będą widoczne.... A z tym tańcem to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 30.06.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 No, no, no Zuzza postrachem budowlańców, kto by pomyśłał dzięki za instrukcję nt. printscreenów Moja łazienka jest monstrualna - bo ma 25 metrów podłogi nieśmiało się zapytam, to ile ma salon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 30.06.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Też nie myslałam, że mogę być czyimkolwiek postrachem Ale to jest fajna wymówka mojego męża. On siedzi na budowie całe dnie - a ja w pracy. I wszystko co mu się nie podoba zwala na mnie. I w wyniku to on jest ten dobry, bo przecież, on wcale nie chce nic poprawiać - to ta okropna żona.... Aż się wszyscy nad nim litują jaką ma okropną heterę.... Salon ma 40m A łazienka ma rózne funkcje - to ma byc prawdziwy pokój kąpielowy, z kwiatami i leżakiem i dwuosobową kabiną. Na dodatek będzie zabudowana pralka, bo na pewno nie będę z praniem biegać w tą i z powrotem po schodach. Juz się nie mogę doczekać..... Taaa, teraz mam łazienkę 3m, kuchnię 4m, a salon 15m... To dopiero jest tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 30.06.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Cieszy, ze nie tylko mnie sie podoba ta moja skała. Przejrzałem twój dziennik budowy. Wy co prawda z działką strasznie długo się grzebaliście, ALE ZA TO TERAZ NA BUDOWIE JAKIE TEMPO !. nieprawdopodobne.! godne pozazdroszenia. ! Moi wykonawcy sa znacznie bardziej opieszali, znacznie bardziej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 30.06.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Ja to sobie planuje na emeryturze zamieszkać gdzieś z dala od cywilizacji... Niestety wokół Warszawy nie ma ani skałek, ani górek, ani jezior.... Równina paskudna... Ale pewnie na starość lepiej mieszkać w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 30.06.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Ja to sobie planuje na emeryturze zamieszkać gdzieś z dala od cywilizacji... Niestety wokół Warszawy nie ma ani skałek, ani górek, ani jezior.... Równina paskudna... Ale pewnie na starość lepiej mieszkać w mieście teoretycznie u mnie jedną z głównych przesłanek było mieszkać trochę dalej od miasta. Jak ktoś spedził w krakowie całe życie, to ma niekiedy dość. ale tak napradę ten park krajobrazowy, ktory widziałaś u mnie na zdjęciach jest jedyne 20 km od krakowa, co oznacza,że do centrum miasta jade w najlepszym razie 20 minut, w najgorszym 35 minut. A to zupełnie nie stanowi przeciez problemu. nie masz się co przejmowac tym, ze nie masz naturalnych atracji. jak widzilem masz zmysł artystyczny, wiec łatwo ci bedzie zrobić śliczne otoczenie domu. A to jest najważniejesze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 30.06.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Krakowianie to mają dobrze Dla mnie i tak przeprowadzka będzie strasznym przeżyciem - teraz do pracy chodze na piechotę (w Warszawie! ). Niestety od mojego miejsca pracy w godzinach szczytu, w pół godziny przejedzie się najwyżej kilometr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.07.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Dziewczyny coś na pocieszenie : "S.E.": Nie warto kupować wczasów za granicą. Według klimatologów tropiki możemy mieć także w Polsce. Jeśli sprawdzą się prognozy, to nadchodzące wakacje będą jednymi z bardziej upalnych i suchych w ostatnich latach! "Biorąc pod uwagę dziesięcioletnie cykle pogodowe, całkiem możliwe, że to właśnie lato 2006 okaże się tym z ekstremalnymi temperaturami" - mówi profesor Tadeusz Niedźwiedź, klimatolog z Uniwersytetu Śląskiego. Podobnego zdania jest Artur Widawski, asystent Katedry Klimatologii UŚ, specjalista od odczytu zdjęć satelitarnych. Również z jego obserwacji wynika, że lato 2006 może zaskoczyć nas gorącem. "Powinno być ciepło z wieloma dniami o temperaturach powyżej 30 stopni Celsjusza" - mówi Widawski. "Jak to już bywa u nas od jakiegoś czasu, takim temperaturom mogą towarzyszyć ekstremalne zjawiska pogodowe, z gradem włącznie". Te prognozy się sprawdzają - to taka dygresja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.07.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Zuzza ładnie wygląda ten Twój DOM WASZ DOM Chciałam się spytać o dachówkę: jaka firma, jaki kolor, zementowa czy ceramiczna. Jakie będziecie mieć okna: białe czy brązowe? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 21.07.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Aga, Cieszę się że się podoba !!! Masz rację z tym klimatem - coś rzeczywiście wykrakałam Na dachu mam dachówkę ceramiczną RuppCeramika Sirius kolor miedziana angoba. co do okien to decyzja jeszcze nie podjęta Ale zamówic je MUSZĘ w przyszłym tygodniu - czyli decyzja będzie w weekend. Oczywiście ja juz wiem co chcę i koniec - ale męża muszę jeszcze przekonac, bo on by chciał białe plastikowe, bo tak mają sąsiedzi... Ale ja już nie chcę białych plastikowych tylko ciemno drewniane. W sobote planuję przejść się po kilku punktach okiennych (mam na razie 9 namiarów) i zebrać ostateczne wyceny na okna i drzwi zewnętrzne. Stawiam na Igies&Igies - drewniane meranti, kolor czekolada I identyczne drzwi zewnętrzne. Ciekawe czy mnie przekonają do czegoś innego... Bo zdecydowana na 100% to jeszcze nie jestem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.07.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Aga, Cieszę się że się podoba !!! Masz rację z tym klimatem - coś rzeczywiście wykrakałam Na dachu mam dachówkę ceramiczną RuppCeramika Sirius kolor miedziana angoba. .... Zuziu masz piękny daszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts