Userx1 06.11.2024 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada Witam, mam w domu kocioł gazowy Danfos DCG Comfort 25 1F. Potrzebuję porady jaki regulator pokojowy, bezprzewodowy można do niego podłączyć. Jeżeli cena nie przekroczy 500zł to fajnie jakby miał możliwość obsługi przez aplikację na telefonie z systemem Android. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagger 06.11.2024 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada Teoretycznie powinien działać każdy dwukanałowy inteligentny kontroler, preferuję (w tym sensie, że używam) Draytona Wisera. Jeśli znasz numer modelu znienawidzonego Danfossa i możesz sprawdzić instrukcję instalacji, będziesz w stanie zobaczyć, jak będzie działać typu „plug and play” – w moim przypadku instalacja wymagała częściowego usunięcia jednej śruby w celu zdjęcia starego programatora , a następnie, gdy nowy inteligentny programista był już na miejscu, dokręcenie śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Userx1 06.11.2024 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada Przepraszam za błąd, zauważyłem go dopiero po odpowiedzi @bagger Piec to Defro DCG Comfort 25 F1 a nie Danfoss 🤦♂️ Jest to świeżo zainstalowany kocioł, uruchomienie w tym tygodniu. Z tego co dowiedziałem się od producenta, to kontrolery powinny być zgodne z protokołem OpernTherm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts