Asia z Pyrlandii 31.01.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Szukam mieszkańców Kobylanki. Może kupię tam dom do wykończenia (o ile wcześniej sama się nie wykończę ). A może jeszcze jest ktoś z Osiedla Zielonego, to byłoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 31.01.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 O która Kobylankę Ci chodzi: http://www.pilot.pl/index.php3?Z_CITY_NAME=kobylanka&form_t=1&lang=pl A moze tą z okolicy Lasów Janowskich, gdzie była bitwa w czasie Powstania Styczniowego? PS. Witaj na Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 31.01.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Asia: osiedle Zielone widac z drogi Szczecin-Stargard, co prawda nie mieszkam w Kobylance, ale jesli bede w stanie to moze pomogepozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia z Pyrlandii 31.01.2005 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Dzięki za szybką odpowiedź Miałam na myśli Kobylankę koło Stargardy Szczecińskiego. Nic nie wiem o tej miejscowości. Mąż pracuje w Szczecinie dlatego myślimy o przeprowadzce. A Kobylanka dlatego, że znaleźliśmy ciekawą ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 31.01.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Moi dobrzy znajomi mieszkają w Kobylance . A jakie informacje na temat tej miejscowości Cię interesują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia z Pyrlandii 31.01.2005 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Mam dwójkę dzieci w wieku szkolnym i jedno w przedszkolnym. Nie wiem jak tam jest ze szkołami i na jakim są poziomie. Co twoi znajomi słyszeli o Osiedlu Zielonym, bo to kawałek od Kobylanki. Trochę jestem przerażona przeprowadzką i ewentualnym wykańczaniem domu na odległość. Mieszkam 300 km od Kobylanki. Teraz też mieszkam w małej miejscowości, ale miasteczku, w bloku. A tam wszystko nowe i wszędzie daleko. Podobno też na tym osiedlu są problemy z firmą wykonawczą i kanalizacją. Jestem pełna obaw. Może mnie trochę uspokoisz, albo wybijesz z głowy. Czekam na wieści gminne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 31.01.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Asiu: polecam na początek -> http://www.kobylanka.plzwłaszcza forumpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 01.02.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Asiu, wysłałam Ci wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 01.02.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Witam W odleglosci 3 km od Kobylanki (Morzyczyn) bede zaczynal w tym roku budowe swojego domu. Sam sie tam (tzn w Morzyczynie nalezycym do gminy Kobylanka) urodzilem i przez pierwsze lata zycia mieszkalem. Dopoki zyli, to mialem tam dziadkow, a obecnie mam tam ciotke. Znam troche Urzad Gminy w Kobylance, bo mialem wielokrotnie z nimi do czynienia. Na temat Osiedla Zielonego, to pamietam tyle, ze jakis czas temu (1-2 lata) byly ogloszenia w prasie lokalnej, na temat sprzedazy domow, w cenie 1650pln/ za metr. O szkole sie nie martw, bo maja bardzo nowoczesna (niedawno zbudowana - z duza hala sportowa) szkole gminna w Reptowie (bardzo blisko Kobylanki - dowoza dzieci autobusami). Gdybys miala jakies konkretne pytania, to pisz do mnie na PW. Jesli bede wiedzial, to odpowiem. A jesli nie bede wiedzial - to tez postaram sie odpowiedziec (zapytam sie ciotki - ona wie podobno wszystko ) pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 01.02.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Jeszcze jedno mi sie przypomnialo na temat Osiedla Zielonego. Pare miesiecy temu widzialem ogloszenie w jednym ze stargardzkich biur obrotu nieruchomosci - oferte sprzedazy domu. Byla to parterowka, 130m2 po uz. na dzialce 900m2 (ale tego nie pamietam dokladnie). Bylo dosc szczegolowo opisane z jakich materialow dom jest zbudowany i w jakim stopniu jest wykonczony. Praktycznie nadawal sie do zamieszkania - brakowalo tam drobnostek typu kaloryfery, wykonczenie podlog, jakies plytki. Lazienki byly chyba urzadzone. Cena za calosc 170k. Oferta wisiala nie dluzej niz tydzien. W okolicach Stargardu ceny domow na wtornym rynku nie sa zbyt wysokie (duze bezrobocie - to i kupcow brak). Czasami wrecz zdazaja sie wyjatkowe perelki. W okolicy jez. Miedwie bardzo duzo domow stawiaja Polacy z Niemiec (szczegolnie Berlin). Czesto sa to domy zbudowane w wysokim standardzie. Pozniej, jesli chca je sprzedac, bywa ze musza bardzo zanizyc cene, aby znalezc kupca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia z Pyrlandii 01.02.2005 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Wielkie dzięki za wiadomości. Najprawdopodobniej pojadę tam w piątek i ocenię na miejscu . Po powrocie pewnie liczba pytań się zwiększy. Jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia z Pyrlandii 04.02.2005 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Właśnie wróciłam z Kobylanki. Wszyscy jej mieszkańcy, których pytałam jak tam się mieszka, przede wszystkim podkreślali, że to wieś . Czy może ktoś z Was słyszał coć o firmie Atalanta? Mieszkańcy Osiedla Zielonego w Kobylance są jak najgorszego o niej zdania. Podobno lokalna prasa się o tym rozpisywała. Niestety moja likalna prasa to raczej "Głos Wielkopolski" więc nic o tej firmie, ani na plus ani na minus, nie czytałam . Jeśli będę mogła liczyć na Waszą pomoc to będę dozgonnie wdzięczna. Już pare rodzin doprowadzili do "tików nerwowych". Wdzięczna za każdą informację Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.02.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Asiu: tu masz jeden z artykułów: http://stargard.com.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1295 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts