Misino 11.11.2024 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2024 Witam, Mam podłogę z desek na legarach, w domku z lat 50 ubiegłego wieku. W tej chwili jest przykryta wykładziną PCW. Ponieważ będę wymieniał wykładzinę, pomyślałem, że może warto by wyrównać podłogę ( w tej chwili widać wyraźnie, przez wykładzinę, że deski są "pofałdowane", nie wiem jak to lepiej nazwać). Efektem jest szybsze wycieranie wykładziny na "wierzchu" fali i ogólnie kiepski wygląd. No i nieznaczne uginanie się. Pomyślałem sobie, żeby zalać ją jakąś masą zachowującą pewną elastyczność po wyschnięciu tak aby zakryć "doliny" i przejechać szpachlą/łatą tak, żeby zrównać z "wierzchami". Wygląd po wykonaniu jest nieistotny - na wierzchu i tak będzie PCW. Tylko, że nie bardzo mogę znaleźć produkt do takiego zastosowania. Są epoksydy do betonu, są i do drewna ale specjalne wysokoprzezroczyste do zatapiania obrazków itd. A mi chodzi o coś prostego - elastycznego i trwałego, najlepiej nie wymagającego szlifowania po wykonaniu. Nie musi, a może nawet nie powinno być samopoziomujące - nie gwarantuję, że podłoga trzyma poziom jako całość. Chodzi o coś co sprawdzi się w cienkiej warstwie - od 0 do jakichś max 5mm i będzie miało dostatecznie dobrą przyczepność do drewnianych desek malowanych olejną. Czy ktoś mógłby zaproponować jakieś produkty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts