krynek 16.04.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Cześć wszystkim. Dla mnie budowa to dopiero początek zmagań z rzeczywistością, właśnie zakupiliśmy materiały. Czy ktoś może budował z Archi-Projektu? Model APS 99. Nie mogę sobie go wyobrazić w rzeczywistości. Jeżeli ktoś ma jakieś zdjęcia albo cokolwiek! Dajcie znać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krynek 31.01.2005 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Czy ktoś buduje APS-99 Archi-projektu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krynek 01.02.2005 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Nikt nie wybrał tego projektu??? Kiedyś na forum były dwa wątki o tym projekcie ale znikły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 24.05.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Łatwiej Cię znajdą inni....jak w temacie wiadomości wpiszesz "projekt APS 99"...zamiast samego słowa "Projekt". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krynek 25.10.2005 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Witam ponownie. Może w tym roku ktoś rozpoczął budowę APS - 99 z pracowni Archi-Projekt ? Ten projekt jest w TOP 10 więc ktoś musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 27.10.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 my co prawda aps96 ale brat meża ma 99 w stanie surowym. Bylismy 2 tyg temu na budowie , widzielismy. Zreszta oba te aps-y sa b. podobne do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krynek 27.10.2005 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Witam. Ojej bardzo się cieszę, że ktoś jednak interesuje się tym projektem , bo już straciłam nadzieję. Czy brat pani męża ma może jakieś zdjęcia domu? Strasznie jestem ciekawa z mężem jak wygląda on w rzeczywistości. My właśnie wylaliśy fundamenty i niestety nie zdążymy w tym roku zrobić nic więcej, szkoda, ale w każdej chwili może sie zrobić bardzo zimno. Jeżeli pani szwagier pani dysponuje zdjęciami proszę je umieścić lub przesłać na e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 28.10.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Hm nie mam pojecia czy mają zdjecia . Pewnie maja. mamy z nimi utrudniony kontakt bo pracuja jeżdzać po Polsce , ale przy okazji spytam czy maja w necie jakieś zdjecia. Oni przerobili projekt skasowali oba balkony teraz jest daszek nad wejsciem i nic z drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krynek 28.10.2005 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Jeżeli jednak byłaby taka możliwośćto proszę o zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krynek 03.03.2007 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Witam wszystkich zapalonych budowniczych i ponawiam pytanie czy ktoś rozpoczął budowę aps 99 ? My z mężem własnie dzisiaj skończyliśmy tynki tzn. panowie skończyli, a od poniedziałku jedziemy z ogrzewaniem podłogowym i później wylewki. Patrząc teraz na ten projekt wszystko jest o.k. tylko garaż za mały i tu mam do siebie pretensje bo zamiast stanąc twardo na swoim i poszerzyć ustąpiłam mężowi a teraz i on przyznaje mi rację. Wychodzi na to, że trzeba będzie w przyszłości zastanowić się nad drugim wolnostojącym i większym ( ten ma 3.20m szerokości ). Jeżeli ktoś się znajdzie to proszę o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 30.04.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witamciesze sie ze znalazłam temat dotyczacy apsu 99 troche mało piszecie o swoim domkuja własnie jestem w trakcie budowy, ciagniemy mury i szykujemy strop przyznam ze pierwsza wersja tegoz domu nieco sie rózni od tego co juz poddalismy przeróbkom a wydawał sie taki idealnygaraz fakt poszerzony ale od razu wiedzielismy ze bedzie szerszy na dole zrezygnowalismy z pokoju na rzecz duzego salonu zlikwidowalismy garderob z oknem przestawiajac sciane w druga strone i teraz mam łazienke z oknem i duza szafe wnekowa w wiatrołapiemy czesc budynku mamy podpiwniczona piwnica zawsze sie przydaschody zmieniłam na ażurowe kominek przeniosłam na sciane działowa z garazem bo doszlismy do wniosku ze siedzac w salonie nie za bardzo bedzie go widac z poza tym ten kto bedzie siedzial przy stole tuz obok kominka to nie bedzie w konfortowej sytuacjico do poddasza to tylko na razie podniesienie kolankowych o jeden pustak do góry planujemy.jesli macie jakies trafne sugestie to prosze pisac iz checia równiez obejrzałabym zdjecia waszego domu jak wyglada w rzeczywistoscipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krynek 01.05.2007 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witam . Bardzo długo zeszło na tym, żęby ktoś się pojawił z tym projektem. Nawet dzwoniłam do Archi - Projektu z pytaniem o inne osoby, które kupiły aps-99, ale nie mogli tego powiedzieć. Tutaj były dwie pary, które budowały wcześniej od Nas, ale jakoś zniknęły i nie ma z nimi kontaktu. Szkoda. Wiem tylko ze zdjęć, że w pokoju nad garażem zlikwidowali skosy i pociągnęli dach prosto także nie mają okna w gołębniku tylko normalnie w ścianie. My natomiast właśnie skończyliśmy ocieplać poddasze i teraz panowie będą na dole robić sufity i druga ekipa zrobi kominek, jutro lany będzie też taras. Zaczynając od dołu zlikwidowaliśmy ścianę w kuchni i ścianę do tego małego pokoju na dole tak więc mamy otwartą przestrzeń , poszerzyliśmy otwory drzwiowe do 100cm, kominek przenieśliśmy w róg tego zlikwidowanego pokoju ( w róg który graniczy z przedpokojem i kotłownią). Zmieniliśmy układ łazienki na dole , będzie tam prysznic po prawej stronie narożny, po lewej wc i na przeciw umywalka. Schody wydają się za wąskie te wprojekcie nawet na pewno są za wąskie także wnieść sofę na górę to będzie niemożliwe schodami. My mamy lane, ale jak się wkurzę to je wybiję i zrobimy drewniane wogóle źle że są kręte do poł piętra bo bardzo ostro się schodzą stopnie wewnętrznie. Powiększyliśmy też okno w garderobie nadole (na długość), bo to w projekcie przypominało okno z celi. No i przez zlikwidowanie ściany z salonu do tego małego pokoju mamy taką belkę pod sufitem ponieważ tam była ściana nośna i kierownik budowy powiedział, że on pod tym bez wzmocnienia się nie podpisze więc mamy taką belkę, ale to nic. Teraz też wejście do salonu przesunęlibyśmy w miejsce drzwi tego zlikwidowanego pokoju pokój byłby bardziej ustawny. Codo poddasza to pokój nad garażem zostaje pokojem a nie strychem jest dość fajny i całkiem obszerny, łazienka pozbywa się przysznica i dodajemy bidet. Wchodząc po lewej na ścianie wc i dalej bidet , wanna od okna na lewo w rogu, a na ścianie z pokojem sąsiadującej dajemy dwie umywalki wbudowane w blat, a obok okna suszarka. Co do pralki to albo pod blat w łazience wejdzie przy oknie albo w garderobie na dole ją wcisnę i zabuduję, zobaczymy. Nasz pokój to ten od frontu zostaje taki jaki jest i dwa pokoje ze wspólnym balkonem też są fajne. Balkony są duże. Taras powiększyliśmy do 3.5m szerokości tak poradziła nam pani od ogrodu, ma być taki żeby swobodnie podać jedzenie goścom przy stole podchodząc do nich od tyłu. Jeszcze zastanawiamy się nad wstawieniem drugich drzwi pomiędzy garażem, a hollem. Ścianka stanęłaby przy zakręcie schodów do góry tylko nie wiem jakby to wyglądało. Postaram się wkleić zdjęcia ale wieczorem kiedy dziecko pójdzie spać. Ogólnie to fajny projekt chociaż zawsze coś by się zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 01.05.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 witam krynekdzieki za odpowiedz noo dzis juz szczegółowo opisany ten wasz domek jak widze w wiekszosci nasze zmiany sie pokrywaja ja zapomnialam dodac ze zmienilismy tez dach nad garazem likwidujac lukarne podnoszac sciane tak ze okno wyszło w szczycie tym samym powierzchnia u nas tez pokoju sie powiekszy zmieniłam tez okna na poddaszu na drzwi z oknem choc przyznam szzcerze ze uwielbiam duze oknana dole w jadalni ten wykusz nas troche zaskoczył wielkoscia tym berdziej ze mamy zrobiony podciąg i nie ma tych słupków miedzy oknami tylko okna beda sie stykały ramami , wyobrazalam sobie ze bedzie troche mniejszy ale podoba mi siemam pytanko z czego budowaliscie?my ytong na dach mamy dachówke grafitowa i takiez same rynnymy tez bylismy ciekawi jak wyglada ten dom ale nam równiez nie udzielono info co do projektu to własnie wszystko wychodzi w praktyce no chyba ze sie buduje juz 4 dom tak jak mój sąsiad i teraz dokładnie wiedział czego chce i jak na razie jest zadowolonydzieki bardzo za odpowiedz ciesze sie ze moge z kims wymienic info tym berdziej ze jestem w trakcie budowy i zawsze jest dobrze usłyszec jakies sugestie i sadze ze jeszcze nie raz bede zadawac pytaniapozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 04.05.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 witam krynekczekam na zdjecia które obiecałaś ale jakoś na razie nie odpisujesz bardzo prosze o fotki domku jeszcze mam pytanko jaka wysokosc macie scianek kolankowych na poddaszu taka jak w projekcie czy zmienialiscie z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krynek 11.05.2008 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam wszystkich, którzy budują APS-99 . My juz mieszkamy od miesiąca chociaż wokół domu robi się ogrodzenie i czuję się jak na poligonie rowy i okopy wszędzie. MIRKO1 a jak u was idzie budowa? Przepraszam,że nie wkleiłam zdjęć to wszystko przez sesję na studiach ale obiecuję, że to zrobię w dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalbedok 04.03.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 (edytowane) Dzien dobry czy jest ktos jeszcze z kim mozna porozmawiac na temat aps99 ? w tym roku ocieplamy domek i mam kilka pytan do uzytkownikow dziekuje z gory Edytowane 4 Marca 2012 przez michalbedok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 01.03.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Dzien dobry czy jest ktos jeszcze z kim mozna porozmawiac na temat aps99 ? w tym roku ocieplamy domek i mam kilka pytan do uzytkownikow dziekuje z gory Witam, my mieszkamy w domu od 3 lat, dom wybudowany z ytonga, nie jest ocieplany. Jak do tej pory zaciągnięty siatką i klejem, czeka na elewację. Informacje odnośnie samego domu zamieszczone w wątku wyżej.Więcej się nie zmieniło.Przyznam, że dom funkcjonalny, jedyne czego mi brakuje, to spiżareczki blisko kuchni, reszta ok. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts