exetterenak 15.11.2024 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 17:52 O tu widać jak zmienia dla York a to klon Kaisai Weź te słabszą najwyżej zrobisz tjunink'w górę 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unlimited_PL 15.11.2024 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 18:46 Z jedno fazowej nie zrobi się nagle 3 fazowa 😃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 15.11.2024 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 18:47 Ale z jednofazowej 6 zrobisz jednofazową 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unlimited_PL 15.11.2024 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 18:50 Ciekawe rozwiązanie z tymi zworkami. Ciekawe jest też to, że minimalna moc tych pomp jest różna, a skoro wszystko jest to samo to dlaczego minimalna moc nie jest taka sama dla wszystkich wersji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 15.11.2024 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 19:07 Bo to inwerter i software widocznie zarządzają minimalna mocą. Jakoś musieli marketingowo je od siebie odróżnić żeby klient chciał płacić więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unlimited_PL 15.11.2024 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 19:18 Ciekawe rozwiązanie dobrze wiedzieć. Dzięki 👍 Jednak nadal moja wiedza nie została zaspokojona i nie wiem która moc będzie lepsza dla tego budynku. Fajnie że mogę zmienić moc po zakupie. I to jest właśnie główny problem do rozważenia: 1. Czy wziąć pompę 8kW która nie załączy prawdopodobnie nigdy grzałki (nie będzie grzania z COP 1), a będzie taktować więcej (czyli zużyje więcej prądu na rozruchy?) 2. Czy wziąć pompę 6kW która prawdopodobnie załączy czasami grzałkę (będzie grzanie z COP 1), a będzie taktować mniej (czyli zużyje mniej prądu na rozruchy?) Które zło jest bardziej złe? Większe zużycie prądu na grzałkę, czy większe zużycie prądu na taktowanie? Czy tego nie da się zero-jedynkowo określić i obie będą pobierać bardzo podobne ilości prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unlimited_PL 15.11.2024 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 19:23 Czy po prostu wziąć która tańsza, uruchomić na 6kW żeby jak najmniej taktowała, a jak przyjdą większe mrozy to przestawiać na 8kW tak żeby grzałka nie uruchamiała się 😃 Wilk syty i owca cała 😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 15.11.2024 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 21:18 4 godziny temu, Unlimited_PL napisał: W takim razie nie wiem jakie mam zapotrzebowanie budynku na energię. Dom stoi nowy nigdy nie ogrzewany. Cena w moim regionie to 0,63gr/kwh Nie ma takich cen , my co do joty płacimy co najmniej 1 zł/kwh w tauronie chyba tylko 4 grosze brakuje do złotówki , nas nie powinna interesować cena gołego prądu bo płacimy trylion składników więc liczmy całkowitą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 16.11.2024 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 18:05 W dniu 15.11.2024 o 18:52, exetterenak napisał: O tu widać jak zmienia dla York a to klon Kaisai Weź te słabszą najwyżej zrobisz tjunink'w górę 🤣 Czy może York i Kaisai to równorzędne klony jakiegoś Chińczyka? Konkretnie Midea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 16.11.2024 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 18:20 14 minut temu, gondoljerzy napisał: Czy może York i Kaisai to równorzędne klony jakiegoś Chińczyka? Konkretnie Midea. No oczywiście. Spójrz tylko na ich dizajn i sterowniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 16.11.2024 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 18:23 23 godziny temu, Unlimited_PL napisał: Ciekawe rozwiązanie z tymi zworkami. Ciekawe jest też to, że minimalna moc tych pomp jest różna, a skoro wszystko jest to samo to dlaczego minimalna moc nie jest taka sama dla wszystkich wersji? Być może 8kW i 10kW można zworkami czarować. Ale 6kW to zupełnie inna pompa. Paczajta w poniższy katalog, strony 39 i 40. https://kaisai.com/pl/files/page_files/73/kaisai-katalog-pomp-ciepla-2021-poprawki-wrze2022-2-1.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 16.11.2024 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 19:45 1 godzinę temu, gondoljerzy napisał: Czy może York i Kaisai to równorzędne klony jakiegoś Chińczyka? Konkretnie Midea. To tak jak z trojaczkami z Kolina wszystkie robione w jednym miejscu (citroencpeugeot,toyota) a mój kolega twierdzi że toyota najlepsza bo japońska ot logika , wszystkie te pompy to to samo a bardzo chwalą np rotenso aquami a czepiają się kaisaia ot ta sama logika , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 16.11.2024 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 20:19 1 godzinę temu, gondoljerzy napisał: Być może 8kW i 10kW można zworkami czarować. Ale 6kW to zupełnie inna pompa. Paczajta w poniższy katalog, strony 39 i 40. https://kaisai.com/pl/files/page_files/73/kaisai-katalog-pomp-ciepla-2021-poprawki-wrze2022-2-1.pdf Mogę się mylić ale to chyba jednak te same bebechy o tyle że jak już pisałem 6-tka jest 1f a tamte 3f A co do zworek, to tu jest informacja jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts