LukaszMurator 19.11.2024 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 08:23 Tak, dom kupiłem w tym roku i dopiero na początku lipca się wprowadziłem. Jest z końcówki lat 80, aczkolwiek po drodze też przeszedł jak wiadomo nieco zmian np. te grzanie na węgiel, potem jakiś jeden kocioł gazowy, teraz Vaillant, wrzucili fotowoltaikę z dopłatą itd. Stopy to inna sprawa - jest podwójny dach, bo w oryginalnym projekcie był płaski, ale poprzedni właściciel wrzucił na to drugi z lekkim spadkiem i z tego co kojarzę, dodatkową izolacją pomiędzy. Strop między częścią użytkową a piwnicą jest od strony piwnicy docieplony od góry styropianem 5cm. W piwnicy mam pomieszczenie w którym pracuję więc tam też nieco grzeję, choć bardzo lekko - nie jest tam zimno, bo okolice 18-19 stopni z niskim poziomem wilgotności, więc np. teraz jestem przy biurku na krótki rękaw Nie ma tu poddasza, oczywiście kanały WG są.. i ciekawe, czy dałoby się to wykorzystywać tak jak piszesz. Nie wiem tylko gdzie wrzuciłbym centralę - dach? Kompletnie nie wiem jak to wygląda, muszę się dowiedzieć, ale to w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts