georgio 01.02.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Witam Mam kocioł gazowy 7-17,5 kW(z odzysku 100% sprawny).Niestety nie mam doprowadzonego gazu ziemnego do domu.Dotychczas ogrzewałem dom kominkiem.Wpadłem na pomysł by popiąć ten piec gazowy.I teraz mam pytanie.Czy da się taki piecyk podpiąć do zwykłej butli gazowej (tradycyjna 12 Kg) i na ile ewentualnie by taka butla wystarczyłą ?Co z cisnieniem doprowadzonego gazu? Stosować reduktor czy nie ? pozdrawiam georgio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skritland 02.02.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 A czy ten kociołek jest na gaz ziemny? Jeśli tak to trzeba będzię wymienić dysze i ew. przestawić elektronikę (to w nowszych modelach). Tradycyjna butla ma 11 kg. Reduktor jest konieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgio 02.02.2005 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 a na ile wsytarczy taka butla?? W instrukcji do pieca jest napisane, że przy GZ-50 zużycie gazu wynosi 0,9-1,5 m3/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 02.02.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 zuzycie jest rozne u mnie wystarczala na gora 3 dni przy temp. wody w kotle 45C a na zewnatrz 0C moze ci to cos pomoze ale tu w chodza jeszcze inne parametry kociol typ istalacja ocieplenie domu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts