Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Potrzebuję rady-Pilne

Eluś

Recommended Posts

Chciałam Was prosić o radę.Ponieważ są bardzo długie termniny realizacji muszę szybko zamówić meble do kuchni.Czytałam już dużo na ten temat i dzięki wam dużo wiem.

Ale nie wiem czy zamawiać panel oświetleniowy.

Planowałam górne oświtlenie w podwieszanym suficie i raczej panela nie.Ale boję się,że ten mój pomysł nie trafiony.Moje argumenty za to kuż ktury będzie się zbierał i dodatkowe miejsce do sprzątania jeszcze na dodatek wysoko.

A argument za to może cały zestaw będzie się głupio prezentował bez tego panela brak tak jagby wykączenia.

Jeżeli panel zamontuję to chyba już na suficie nie trzeba . Koszt takiego panela to 58 zł +Vat u mnie będzie go ok.6 m czyli 348 zł +Vat. Napewno będzie taniej w suficie./mąż zrobi sam/

Ale robię to na lata więc poradźcie. Nie wiem czy to jest istotne. Ale chcę do minimum ograniczyć szawki górne. Jedynie suszarka coś w rogu, ze dwie niskie pełne no i może szuflatki takie pojedyńcze Jestem niską osobą więc kurzu nie chcę przechowywać. Pozdrawiam

A dlaczego meble bez panelu to meble niewykończone? Bo rozumiem że chodzi o tę dechę na górze, taki gzyms?

Dla mnie to tylko i wyłącznie siedlisko kurzu, zero ozdoby, dodatkowo optycznie obniża kuchnie i, mimo oświetlenia, właśnie ZACIEMNIA blat.

Ja zamówiłam bez panelu. Zresztą w pismach wnętrzarskich właściwie się panele nie pojawiają, i chyba tylko rodzimi producenci jeszcze się tego trzymają.

Może się mylę.

Dzięki jestem w pracy i na bieżąco nie mogę odpowiadać.Dzięki za sugestie. Właśnie mebelki są rodzimego producenta. I wciskają mi ten panel. Ale wykonanie na poziomie więc się zakochałam w tej firmie.

Jak coś proponuję swojego to widzę lekką flustrację.Więc już niczego nie jestem pewna.

Zlew narożny też krytykują.Ale nie mam na myśli tego na styku dwóch ścian w kuchni tylko drugiego rogu powstałego przy barku co wy na to.Też prawie zrezygnowałam.

Chodziło mi o to,że jak będę korzystać z takiego narożnego zlewu to twarzą będę do domowników przy stole a nie zawsze tyłem tak mam teraz doradzcie trzymać się tego.

Wowka, dzięki, właśnie tak mi się wydawało, ale nie byłam pewna :) .

Eluś - firmy tak mają :D . Mówię z własnego doświadczenia.

Najczęściej takie "fanaberie" trochę im komplikują pracę. Ale to twoja kuchnia, ty tam masz mieć i fajnie, i ergonomicznie. Upieraj się przy rozwiązaniach funkcjonalnych z twoejgo punktu widzenia. Może leniwi są :D

W końcu to jest kuchnia na wymiar - tzn. wg mnie coś jak "szyta na miarę". No to chyba ma ci pasować?

Powiedz im w razie czego, że to będzie taka ładna kuchnia, że sobie ją do galerii wstawią :)