Eluś 01.02.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Chciałam Was prosić o radę.Ponieważ są bardzo długie termniny realizacji muszę szybko zamówić meble do kuchni.Czytałam już dużo na ten temat i dzięki wam dużo wiem.Ale nie wiem czy zamawiać panel oświetleniowy. Planowałam górne oświtlenie w podwieszanym suficie i raczej panela nie.Ale boję się,że ten mój pomysł nie trafiony.Moje argumenty za to kuż ktury będzie się zbierał i dodatkowe miejsce do sprzątania jeszcze na dodatek wysoko.A argument za to może cały zestaw będzie się głupio prezentował bez tego panela brak tak jagby wykączenia.Jeżeli panel zamontuję to chyba już na suficie nie trzeba . Koszt takiego panela to 58 zł +Vat u mnie będzie go ok.6 m czyli 348 zł +Vat. Napewno będzie taniej w suficie./mąż zrobi sam/Ale robię to na lata więc poradźcie. Nie wiem czy to jest istotne. Ale chcę do minimum ograniczyć szawki górne. Jedynie suszarka coś w rogu, ze dwie niskie pełne no i może szuflatki takie pojedyńcze Jestem niską osobą więc kurzu nie chcę przechowywać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 01.02.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 termniny oświtlenie kuż ktury jagby wykączenia szawki szuflatki Eluś..... zlituj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 01.02.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 A dlaczego meble bez panelu to meble niewykończone? Bo rozumiem że chodzi o tę dechę na górze, taki gzyms?Dla mnie to tylko i wyłącznie siedlisko kurzu, zero ozdoby, dodatkowo optycznie obniża kuchnie i, mimo oświetlenia, właśnie ZACIEMNIA blat.Ja zamówiłam bez panelu. Zresztą w pismach wnętrzarskich właściwie się panele nie pojawiają, i chyba tylko rodzimi producenci jeszcze się tego trzymają. Może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 01.02.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Ale chcę do minimum ograniczyć szawki górne. No to tym bardziej nie ma sensu. Nie rób gzymsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.02.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Zamiast panela możesz zaintalować tzw. "koniki" Montaż i ewentualnie demontaż to około 1/2 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 01.02.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Wowka, a co to są te koniki? Ile ja się tutaj dowiem Fajne to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.02.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Wowka, a co to są te koniki? Ile ja się tutaj dowiem Fajne to forum Tutaj przykład http://www.szczyrbowski.bls.pl/oferta/1lakier/3.jpg Oczywiście istnieje szeroka gama wzorów tych lampek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 01.02.2005 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Dzięki jestem w pracy i na bieżąco nie mogę odpowiadać.Dzięki za sugestie. Właśnie mebelki są rodzimego producenta. I wciskają mi ten panel. Ale wykonanie na poziomie więc się zakochałam w tej firmie.Jak coś proponuję swojego to widzę lekką flustrację.Więc już niczego nie jestem pewna.Zlew narożny też krytykują.Ale nie mam na myśli tego na styku dwóch ścian w kuchni tylko drugiego rogu powstałego przy barku co wy na to.Też prawie zrezygnowałam.Chodziło mi o to,że jak będę korzystać z takiego narożnego zlewu to twarzą będę do domowników przy stole a nie zawsze tyłem tak mam teraz doradzcie trzymać się tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 01.02.2005 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Świetna propozycja.U mie też będzie barek tylko wyższy żeby przysłonić to co leży na blacie.Taka potrzeba z dotychczasowej praktyki.Muszęlecieć odezwę się dobiero za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 01.02.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Wowka, dzięki, właśnie tak mi się wydawało, ale nie byłam pewna . Eluś - firmy tak mają . Mówię z własnego doświadczenia. Najczęściej takie "fanaberie" trochę im komplikują pracę. Ale to twoja kuchnia, ty tam masz mieć i fajnie, i ergonomicznie. Upieraj się przy rozwiązaniach funkcjonalnych z twoejgo punktu widzenia. Może leniwi są W końcu to jest kuchnia na wymiar - tzn. wg mnie coś jak "szyta na miarę". No to chyba ma ci pasować? Powiedz im w razie czego, że to będzie taka ładna kuchnia, że sobie ją do galerii wstawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 01.02.2005 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 No tak jak się człowiek śpieszy to się.. no i narobiłam błędów z góry przepraszam jestem dyzortografikiem.Wstyd mi na codzień to program wyłapuje błędy i wogóle nie zwróciłam uwagi.Ale jak poddałam analizie( !) To mi wstyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 01.02.2005 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Dzięki będzie bez panelu. to oszczędność. Zostanie na ładną zastawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts