Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie farby do wewnątrz?

Jakie stosowaliście farby do ścian wewnątrz  

72 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie stosowaliście farby do ścian wewnątrz

Recommended Posts

Właśnie kończę malowanie pokoju farbą lateksową Dulux. Jest dość gęsta, zwłaszcza ciemne kolory. Za trzecim razem ładnie kryje i można ją śmiało czyścić wilgotną szmatką. Mam nadzieję, że dobrze będzie się trzymać. Nawet niezłe zestawienie kolorystyczne udało mi się uzyskać, chociaż odcienie są nieco inne niż te przedstawione na pojemnikach z farbą i wzornikach.

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 11 months później...
  • 1 month później...

PARA - bardzo wydajna, nie kapie, w 100% szorowalna (w domu troje dzieci + pies). W miejscach gdzie podniszczono mi ścianę nie widać śladu domalowywania. Droga, ale warto było.

Na dekoralu lateksowym bardzo się zawiodłam - owszem farba zmywalna, pięknie zmywa się ze ściany gdy się chce pozbyć brudu (delikatnie).

ja mialem stycznosc z Imparatem.

Niezlej jakosci farbki, klasa Beckersa/Caparola cena... to juz zalezy gdzie ja kupujesz i o ktorej farbie mowisz, porownaj sobie ceny w szczegolnosci po wybraniu kolorow.

Aby nie wybierac 10x kolorow i walczyc z zona wybieraj wg wzornika NCS bo u wszystkich producentow ten kolor uzyskasz

NCS dla farb jest chyba najlepszym wornikiem.

• 9 months później...
Witam

Kupując farbę do ścian warto jest dopłacić i zamiast Duluxa,Śnieżki kupić Beckersa albo Tikurille?

Bieri kolega Tikurilę, sprawdzona i w domu i w gabinecie żony....nie kupujecie ludzie tylko farb firmy Dyrup, miało być ok a wyszła porażka a cena przy tym prawie jak Tikurilli...