Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ubezpieczenie link-4

marpanek

Recommended Posts

• 2 months później...
Co prawda osobiście nie likwidowałem, ale opowieści znajomych brzmią mało zachęcająco (chamskie zaniżanie wartości auta na potrzeby wypłaty odszkodowania z AC, trudności w komunikacji). Chybabym nie ryzykował.

To wszystko masz w kazdym innym towarzystwie ubezpieczeniowym. Niestety. Moze te trudnosci w komunikacji gdzie indziej sa mniejsze, ale zanizanie kwoty odszkodowania to norma, to jest wlas nie to na czym kreuje zyski te towarzystwa.

Co prawda osobiście nie likwidowałem, ale opowieści znajomych brzmią mało zachęcająco (chamskie zaniżanie wartości auta na potrzeby wypłaty odszkodowania z AC, trudności w komunikacji). Chybabym nie ryzykował.

To wszystko masz w kazdym innym towarzystwie ubezpieczeniowym. Niestety. Moze te trudnosci w komunikacji gdzie indziej sa mniejsze, ale zanizanie kwoty odszkodowania to norma, to jest wlas nie to na czym kreuje zyski te towarzystwa.

Oczywiście, zgadzam się w pełni, że zaniżanie wartości występuje (niestety...) we wszystkich znanych mi ubezpieczalniach. Jednak w przypadku Link 4 różnica była porażająca (typu: ubezpieczenie na 24 tys., a chcą po kradzieży wypłacić połowę).

Z tym że podkreślam: to zasłyszane opinie - co prawda od ludzi, których cenię (dlatego z Link 4 nie skorzystam), niemniej nie jestem informatorem "z pierwszej ręki". A takie informacje byłyby najcenniejsze.

Pozdrowienia i oby jak najrzadziej zdarzały nam się okazje do bliskich kontaktów z ubezpieczycielem :lol:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam, samochód na budowie jest niezbędny, a link-4 jest najtańszym ubezpieczycielem, czy ktoś likwidował u nich szkodę i może coś doradzić?

Z góry dziękuję. :D

najgorsze towarzystwo na rynku,wcale nie sa najtansi.samopomoc ma tansze polisy.co do likwidacji szkod najlepszy jest monopolista [pzu]pozdrawiam

Witam, samochód na budowie jest niezbędny, a link-4 jest najtańszym ubezpieczycielem, czy ktoś likwidował u nich szkodę i może coś doradzić?

Z góry dziękuję. :D

najgorsze towarzystwo na rynku,wcale nie sa najtansi.samopomoc ma tansze polisy.co do likwidacji szkod najlepszy jest monopolista [pzu]pozdrawiam

Potwierdzam i podsuwam pomysł przy AC ,żeby aktualizowac sume ubezpieczenia przed zapłaceniem następnej raty(przeciez samochód traci na wartości). Sprawdziłem i da sie to zrobić. Pisemny fax z takowa informacja i od razu mniejsza rata.