reszkapl 18.11.2024 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:07 Dzień dobry, Mam pompę ciepła Viessman Vitocal 151-A. Do niej dostawiony bufor 200l pod ogrzewanie podłogowe, za buforem pompa obiegowa sterowana przez pompę ciepła (jak rozumiem). Do tego mam 2 rozdzielacze (parter, piętro). Chciałbym założyć sterowniki temperatury + sterowniki ogrzewania podłogowego. Dla uproszczenia załóżmy, że mam tylko 1 piętro. Jednej rzeczy nie rozumiem, podłączę sterownik ogrzewania, to on ma możliwość sterowania pompą obiegową lub urządzeniem grzewczym. Czy wtedy pompa obiegowa powinna być sterowana z kontrolera podłogówki zamiast z pompy ciepła? Czy może to olać i niech pompa ciepła sobie tym steruje, jak obiegi będą zamknięte to zakładam, że z powodu temperatury w buforze wyłączoy obieg? Jak powinno to się podłączyć poprawnie, czy ktoś mógłby podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts