mow_mi_jakub 18.11.2024 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:30 Witam, szukam rozwiązania, które pozwoli mi drzwi tarasowe schować w ścianie i zrobić jeden wielki otwór! Coś jak na dołączonym zdjęciu. W ścianie byłaby szczelina do której mógłby się takie drzwi schować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.11.2024 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:19 Obawiam się ze w Polsce taki system jest niedostępny z powodu braku możliwości spełnienia WT parametrów izolacyjności termicznej okna. Natomiast w krajach z cieplejszym klimatem np.: https://hintex.com/products/hidden-threshold-multi-slide-pocket-door-system-series-3050 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.11.2024 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:00 3 godziny temu, mow_mi_jakub napisał: Witam, szukam rozwiązania, które pozwoli mi drzwi tarasowe schować w ścianie i zrobić jeden wielki otwór! Coś jak na dołączonym zdjęciu. W ścianie byłaby szczelina do której mógłby się takie drzwi schować. Drzwi czy okno? Jakie ma mieć wymiary - "jeden wielki otwór" i jakie masz środki finansowe przeznaczone ne ten cel ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.11.2024 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 06:30 11 godzin temu, mow_mi_jakub napisał: Witam, szukam rozwiązania, które pozwoli mi drzwi tarasowe schować w ścianie i zrobić jeden wielki otwór! Coś jak na dołączonym zdjęciu. W ścianie byłaby szczelina do której mógłby się takie drzwi schować. Ja bym szukał u architekta.. A na chłopski rozum i to co widziałem (w cieplejszych krajach): - robisz normalną ścianę z otworem na takie okno przesuwne (w grę wchodzi tylko okno HS), a potem zabudowujesz część nieotwieraną (z jednej strony ociepleniem, z drugiej suchą zabudową. Ew. jeśli ściana już jest, to wstawiasz okno za otworem i zabudowujesz wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mow_mi_jakub 19.11.2024 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 14:59 (edytowane) 17 godzin temu, d7d napisał: Drzwi czy okno? Jakie ma mieć wymiary - "jeden wielki otwór" i jakie masz środki finansowe przeznaczone ne ten cel ?? Drzwi. 400x230. Raczej nie sky is the limit. Bardziej budżetowe rozwiązanie Edytowane Wtorek o 15:04 przez mow_mi_jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mow_mi_jakub 19.11.2024 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 15:03 (edytowane) 14 godzin temu, finlandia napisał: Ja bym szukał u architekta.. A na chłopski rozum i to co widziałem (w cieplejszych krajach): - robisz normalną ścianę z otworem na takie okno przesuwne (w grę wchodzi tylko okno HS), a potem zabudowujesz część nieotwieraną (z jednej strony ociepleniem, z drugiej suchą zabudową. Ew. jeśli ściana już jest, to wstawiasz okno za otworem i zabudowujesz wnętrze. Właśnie takie coś rozważałem ale szkoda mi chować np pod płyta GK część nieotwieraną 😕 Edytowane Wtorek o 21:27 przez mow_mi_jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts