olekstar 01.02.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Czy nowoczesne piece na węgiel są rzeczywiście takie ekologiczne? Mam niewielkie obawy, że po wejściu do UE ktoś zakarze mi niedługo plaić w piecu węglowym, pomimo, że zainwestuję w nowoczesny retortowy piec za 7000 - 8000 PLN opalany eko-groszkiem. Dopiero rozpoczynam budowę i stoję przed wyborem sposobu ogrzewania, nie chciałbym jednak popełnić kosztownego błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 01.02.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 klient u ktorego montowalem kociol na eko groszek dostal zwrot [unas daja okolo1000zl]kasy ze wzgledu ze przeszedl na kociol ekologiczny krotko mowiac mial atest aco do uni to bardziej bym sie bal naszych politykow i decydentow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 01.02.2005 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 olekstar masz wiadomosc na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 01.02.2005 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Żadne paliwo kopalne, łącznie z gazem nie jest ekologiczne.Jednak kotły z retortą spalają węgiel b.dobrze. Ja bym się wcale tym nie martwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa G 02.02.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 my w warunkach zabudowy dostaliśmy, ze ogrzewanie ma być ekologiczne na gaz, olej lub prąd, a do pozwolenia na budowę złozylismy piec na ekogroszek z opisem i certyfikatem i bez problemów zatwierdzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 02.02.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 my w warunkach zabudowy dostaliśmy, ze ogrzewanie ma być ekologiczne na gaz, olej lub prąd, a do pozwolenia na budowę złozylismy piec na ekogroszek z opisem i certyfikatem i bez problemów zatwierdzili Ja też mam podobne warunki (ogrzewanie ekologiczne bez wskazań co to takiego jest - a są różne interpretacje), w związku z czym jak składaliśmy wniosek o pozwolenie założyliśmy, że będziemy grzać gazem z butli. To było jakiś czas temu, nie do końca byliśmy zorientowani w kosztach grzania takiej inwestycji, a też się zmieniły nasze finanse i teraz myślimy o czymś innym. Ciekawe jest to, że ekogroszek u was przeszedł mimo takich warunków. Zaczynam myśleć o podobnym rozwiązaniu. Tylko co teraz zrobić z tą nieszczęsną gazówką w pozwoleniu? Wystąpić o nowe? CO właściwie trzeba zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atomik 02.02.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Przecież zdecydowana większość polskiej energetyki "stoi" na węglu. Trudno sobie wyobrazić, aby nagle ktoś zechciał zakazać spalania indywidualnym użytkownikom węgla, a przez palce traktował zakłady energetyczne. ...atomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa G 02.02.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 w warunkach było i inne ekologiczne, więc moze ten certyfikat, ze kocioł spełnia normy ich przekonał. Nie orientuję się jak się wprowadza zmiany, może powinien to zrobić architekt, co adaptował projekt jako zmiany w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olekstar 02.02.2005 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Ja naszczęście w warunkach mam możliwość zamontowania piecsa na węgiel.Ale poprostu bełaem się że kiedyś sąsiad zobaczy że leci sobie dymek z komina trochę gul mu skoczy że ja mieszkam i nagle pomyśli dlaczego gościa nie wkopać z tym ogrzewaniem. Tym bardziej że dym bywa czasem wkurzjący szczególnie takie jesienne wieczory kiedy kręci się wokół domu a nie ulatuje ku górze.Chyba że to niedotyczy dobrze zaprojektowanych kominów i nowoczesnych kotłów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 02.02.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 przy piecu na eko groszek nie widzialem zadnego dymu z komina[ale nosze okulary wiec moze mi zaparowaly na dworze lecz z drugiej strony nic mi niesmierdzialo ani sie nie dusilem to jednak nie dymil] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiuszkalinowski7 16.06.2020 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 (edytowane) ja u siebie postawiłem na fotowoltaikę i piec elektryczny płacę niskie rachunki dzięki idealnie dobranej instalacji przez [sPAMER] Edytowane 16 Czerwca 2020 przez Elfir za szeptany marketing będzie ban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 17.06.2020 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 ja u siebie postawiłem na fotowoltaikę i piec elektryczny płacę niskie rachunki dzięki idealnie dobranej instalacji przez [sPAMER] Ty geolog a ja opalam ekogroszkiem i też płacę niskie rachunki a piec ekologiczny bo spełnia normy , aeś się popisał wykopując posty15-to letnie byle reklamę wstawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts