frutek 22.11.2024 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2024 Witam, mam dylemat z niedawno zamontowanym sufitem podwieszanym. Założyłem go w nowo-wybudowanej dobudówce, dodatkowym pokoju. Dobudówka parterowa, dach deskowany. Ułożona wełna, ok. 35 cm. Na płytach g-k rozciągnięta żółta folia. W jednym miejscu, przy klimatyzatorze którym grzeję, dokładnie w miejscu w którym przebiega profil sufitu i w którym płyta jest do niego przykręcona wkrętem pojawia się plama wody. Mała, o średnicy 0.5-1 cm. Pewnie następuje kondensacja wody. Zresztą jak dotykam w tym miejscu sufit to jest on zimny. Czyli musiał pojawić się jakiś błąd przy kładzeniu wełny/folii. Nie mam ochoty w tej chwili demontować tej płyty i patrzeć co się tam stało. Szczególnie, że to płyta narożna więc obróbka późniejsza będzie trochę kłopotliwa. Czy ktoś z forumowiczów miałby jakiś pomysł jak temu zaradzić od wewnątrz? Czy np. przyklejenie w tym miejscu rozety styropianowej, kasetonu mogłoby pomóc? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts