Masterq 23.11.2024 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 18:10 Cześć, Chciałem wykonać sufit podwieszany w nowym budynku, który wygląda mniej więcej tak: I z tego co się orientuje to sposoby na zakończenie płyt gk jest kilka, czy lepiej je wykonać standardowo czyli ze wszystkich stron zrobić zabudowę z płyt dociętych na wymiar i w miejsce łączeń wstawić narożnik i szpachla czy można to wykonać z frezowaniem płyt jak tutaj: Bardziej się skłaniam ku frezowaniu, bo narożniki trochę kosztują i jednak nie miałem styczności z wtapianiem narożników natomiast niektórzy twierdzą, że frezowane łączenia pękają z czasem, dlatego pytanie do was czy ktoś wykonywał metodą frezowania i nic się z tym nie dzieje. Dodatkowo jak widać na 1 zdjęciu środek będzie otwarty, jest tam obecnie położny tynk gipsowy twardy, ponieważ nie chce kłaść gładzi ale mimo to tynkarz powiedział że od tego leda będzie widać każdą nierówność i sugeruje aby jednak na sufit położyć gładź. Z góry dzięki za odpowiedzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fanciho2 26.11.2024 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 09:24 Szczerze mówiąc, tak właśnie myślałem. Wywierciłem otwór testowy i kiedy napotkałem opór, zdecydowałem się przestać... Czy myślisz, że powinienem jechać dalej i sprawdzić, czy przedostanie się na drugą stronę, czy też mogę to sprawdzić w inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts