Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie formalnwymagania dot. budowy oczyszczalni ekologicznej

dymuniek

Recommended Posts

:o czy ktoś może przeszedł niedawno budowę oczyszczalni ekologicznej?

potrzebuje pomocy co wybrać (co pobudowałeś i jak się sprawdza w rzeczywistości).

Jakia kolejnosc działań mam przyjąć?

Czy niezbędna jest mapa hydrogeologiczna specjanie robiona dla nieruchomości (dz. pod budynek jednorodzinny) czy można skorzystać z map PiG w skali 1:50.000

:p z góry dziękuje za pomoc

:o czy ktoś może przeszedł niedawno budowę oczyszczalni ekologicznej?

potrzebuje pomocy co wybrać (co pobudowałeś i jak się sprawdza w rzeczywistości).

Jakia kolejnosc działań mam przyjąć?

Czy niezbędna jest mapa hydrogeologiczna specjanie robiona dla nieruchomości (dz. pod budynek jednorodzinny) czy można skorzystać z map PiG w skali 1:50.000

:p z góry dziękuje za pomoc

:-? Przede wszystkim musisz wiedzieć jaki masz grunt, jaki jest poziom wody gruntowej. :-? :o Trzeba zlecić badania geologiczne, bo może okazać się, że oczyszczalnia odpada. :-? Mapę do projektu oczyszczalni możesz użyć tej samej, co do projektu zagospodarowania dla domu, czyli mapy do celów projektowych. :-? Jeżeli jeszcze takiej nie masz, to i tak będziesz musiał ją zamówić u geodety. :-? W powiatowej geodezji mają mapy zasadnicze do celów opiniodawczych w skali 1:500 lub często na terenach wiejskich w skali 1:1000. :-? Na takiej mapie niczego się nie projektuje; można ją używać do uzgodnień i wystąpień o techniczne warunki przyłączy :-? :) Pozdrawiam :)

• 2 weeks później...
Potrzebne jest tylko zgłoszenie , po zgłoszeniu dostałem kartke na której napisali że nie wnosza sprzeciwu. Do zgłoszenia musiałem tylko dołązcyć mapke. Wciskano mi kit że sam tej mapki nie zrobie , tylko potrzebny jaest ktoś z papiermi kto mi zrobi projekt (chciELI 500 ZŁ ), a jednak na na normalnej mapce na której jest wrysowany dom wrysowałem sam oczyszczalnie scieków (zajeło mi to 10 minut) i wszytko poszłO I ZOSTAŁO ZAŁATWIONE :) POZDRAWIAM