dymuniek 02.02.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 czy ktoś może przeszedł niedawno budowę oczyszczalni ekologicznej? potrzebuje pomocy co wybrać (co pobudowałeś i jak się sprawdza w rzeczywistości). Jakia kolejnosc działań mam przyjąć? Czy niezbędna jest mapa hydrogeologiczna specjanie robiona dla nieruchomości (dz. pod budynek jednorodzinny) czy można skorzystać z map PiG w skali 1:50.000 z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aib Marianna 02.02.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 czy ktoś może przeszedł niedawno budowę oczyszczalni ekologicznej? potrzebuje pomocy co wybrać (co pobudowałeś i jak się sprawdza w rzeczywistości). Jakia kolejnosc działań mam przyjąć? Czy niezbędna jest mapa hydrogeologiczna specjanie robiona dla nieruchomości (dz. pod budynek jednorodzinny) czy można skorzystać z map PiG w skali 1:50.000 z góry dziękuje za pomoc Przede wszystkim musisz wiedzieć jaki masz grunt, jaki jest poziom wody gruntowej. Trzeba zlecić badania geologiczne, bo może okazać się, że oczyszczalnia odpada. Mapę do projektu oczyszczalni możesz użyć tej samej, co do projektu zagospodarowania dla domu, czyli mapy do celów projektowych. Jeżeli jeszcze takiej nie masz, to i tak będziesz musiał ją zamówić u geodety. W powiatowej geodezji mają mapy zasadnicze do celów opiniodawczych w skali 1:500 lub często na terenach wiejskich w skali 1:1000. Na takiej mapie niczego się nie projektuje; można ją używać do uzgodnień i wystąpień o techniczne warunki przyłączy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin23 16.02.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Potrzebne jest tylko zgłoszenie , po zgłoszeniu dostałem kartke na której napisali że nie wnosza sprzeciwu. Do zgłoszenia musiałem tylko dołązcyć mapke. Wciskano mi kit że sam tej mapki nie zrobie , tylko potrzebny jaest ktoś z papiermi kto mi zrobi projekt (chciELI 500 ZŁ ), a jednak na na normalnej mapce na której jest wrysowany dom wrysowałem sam oczyszczalnie scieków (zajeło mi to 10 minut) i wszytko poszłO I ZOSTAŁO ZAŁATWIONE POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts