Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewnętrzne drewniane

Czy polecasz drzwi PORTA czy nie?  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy polecasz drzwi PORTA czy nie?

Recommended Posts

My na pewno będziemy mieć drewniane: z mahoniu, z klejonki, ale zamówione u znajomego i sprawdzonego stolarza. W poprzednim domu też mieliśmy drewniane i sprawowały się super: żadnych zastrzeżeń. A że kocham drzewo i okna też mamy z mahoniu, to w ogóle nie brałam pod uwagę innych drzwi niż właśnie drewniane.

• 7 months później...
  • 1 month później...
Też chciałam dokładnie takie same, ale boję się drewnianych - teraz jestem przed wykończeniówką

Ten model (6s) jest najpiękniejszy :)

no wlasnie. brac drzwie zewn. drewniane czy stalowe ?

o drewnianych mowia ze z czasem moga sie ciupke rozszczelnic (wiadomo ze drzewo pracuje pod wplywem roznych czynnikow atmosferycznych)

znowu stalowe maja ten mankament ze szczegolnie zima pod wplywem temperatur wystepuje na nich efekt "roszenia"

co wy na to ?

• 1 month później...

Co do rozszczelniania drzwi drewnianych to zależy od materiału (zbyt mokre drewno) lub strona świata po której są zamontowane - ja osobiście miałbym duże opory przed zamontowaniem na południu, gdyby były wystawione na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

O roszeniu drzwi stalowych nic nie powiem, ale z kolei wiem, że nie są one (szczególnie antywłamaniowe) zbyt ciepłe i jak na mój gust - moje zastrzeżenia budzi ich estetyka :-?