Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AS II - dom mojej żony..... i mój

Recommended Posts

Nie mogę wytrzymać i chwalę się.

Dom budowany wg. projektu typowego AS II z pracowni APA. Troszkę zmodyfikowany. Powiększyliśmy sypialnię kosztem salonu, nie zabudowaliśmy całego poddasza (cztery pokoje, garderoba i łazienka), zamiast klatki schodowej mamy mały pokój na parterze, a zamiast balkonu będą "wybiegi dla mrówek". W rezultacie mamy mały trzypokojowy domek dla dwóch osób. Gości możemy przyjąć u sąsiada, który prowadzi agroturystykę.

A mieszkamy we wsi cesarskiej Mysłakowice pod Jelenią Górą.

http://foto.onet.pl/X3IDOVV+UWdSZVdkV2dWeVFiAzwGPAU6CWgMNQZ+W2gB

Super. Bardzo mi się podoba. Ja remontuję. I bardzo mi się podoba biała podbitka białe rynny i białe okna Ciemny dach i ciemna elewacja .Super. Zastanawiam się, bo mam białe okna czy może nie zaszaleć i zrobić coś takiego. Jestem urzeczona. Choć miał być ciemny dach, ciemny kamień elewacyjny, ciemna podbitka i rynny i bardzo jasna elewacja, prawie biała. Pomysł z jasnymi rynnami i podbitką podsuwał nam Pan w sklepie, żeby odznaczyć dach .Mój dom wybudowany przed 13 laty nie ma tak nowoczesnej linii i zastanawiam się czy będzie dobrze.

Jak wszyscy poprzednicy widoków to Wam zazdroszczę.

Wykupiliście już wszystkie sąsiednie działki, aby nikt nigdy Wam ich nie zasłonił? :D

Mój przyjaciel na Mazurach tak właśnie zrobił i teraz chwali się, że wszystko po horyzonty jest jego.

Na wschodzie mam prawie nieczynną linię kolejową, a później polder zalewowy rzeki Jedlicy, a dalej Rudawski Park Krajobrazowy. Nikt się tam nie wybuduje. Od południowego wschodu i południa podobna sytułacja. Na południowym zachodzie są dwie działki ale właściele nie chcą ich sprzedać. Właściwie to wolalał bym by się tam już wybudowali. W niczym mi oni nie będą przeszkadzć, a było by z kim zrobić drogę.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 7 months później...