zloty 02.02.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Zamontowałem okap kuchenny kominowy i pracuje jako wyciąg. Wyciąga powietrze na strych nieużytkowy. Problem polega na tym, że gdy włącze wyciąg to zaczyna mi wciągać powietrze przez komin wentylacyjny. Troche poeksperymentowałem i zauważyłem, że wystarczy otworzyć dowolne okon (nawet w odległym pokoju) i wtedy juz jest ok. Co zrobić zeby nie zasysało powietrza przez komin? Oczywiście bez otwierania okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 02.02.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Najprościej chyba założyć nawiewnik przynajmniej do jednego okna i zobaczyć, czy to wystarczy, jak nie, założyć więcej nawiewników (albo od razu policzyć ile musisz dać nawiewników porównując wydajność wyciągu i maksymalną wydajność nawiewnika - wg. danych producentów. Jakoś to powietrze musi wejść do środka, żeby wyrównać ciśnienie, jak nie otworem w ścianie to kominem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts