Sonika 08.07.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Dzięki Mohag, też bardzo ładna - taka lekka. Masz więcej ? Z jakiej to strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 17.07.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Sonika nie napotkałam do tej pory na aranżacje ze skosami ale może coś tutaj znajdziesz ciekawego; http://hammonds-uk.com/contemporary.asp http://hammonds-uk.com/ss_bedroom3.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 30.07.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Już wiem, ze niestety - Komandor takowych nie robi. A nie chcę już nic "gipsować", "nadlewać" - mam dość prac budowlanych. Które firmu "robią" skosy? Chodzi mi o to, ze wnęka jest wprawdzie regularnym prostokątem, ale skos "idzie" w głąb tej wnęki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 31.07.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Ja mam zrobioną garderobę w takim układzie.Firma której nie polecam zrobiła zabudowe wg mojego projektu. Nie polecam bo trzeba ich pilnowac na każdym kroku aby uzyskac to co się oczekuje. Nie myślę tu o montażystach bo ci są OK ale zdaża się że pomimo uzgodnień z projektantem przyjmującym zlecenie przyjeżdża inaczej przygotowny materiał.U mnie musieli wszystko zabrac i od nowa zamówić płyty na zabudowę, ale w końcu mam co chciałem.Zabudowa jest pomyślana jakby w dwóch głębokościach 60cm, więc całkowita głębokośc jest 120cm. Piewsza głębokość od ściany kolanowej to szuflady z pełnym wysuwem lub półki. Druga głębokość czyli pierwsza dostępna to drążki na wiszące ubrania do 120cm, a na dole kontenerki jeżdżące na kółkach z szufladami pełnymi lub siatkowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka 31.07.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 A mnie komandor zrobiła właśnie zabudowę pod skosem. Nic nie było nadlewane, gipsowane itp. To chyba zalezy od wykonawcy czy chce się mu pomyśleć czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena 31.07.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 U mnie tez będzie pod skosem , juz mam projekt, który sama wymysliłam.Bedzie normalnie jak szafa 4 drzwiowa z zewnątrz. Jak otworzysz to będą normalne półki i relingi, z tym że będzie wejście między nimi ..pod ten skos, więc jak gdyby garderoba w garderobie.Tam przewidziałam miejsce na odkurzacz, deskę do prasowania, jakies koce, poduszki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 03.08.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 A mnie komandor zrobiła właśnie zabudowę pod skosem. Nic nie było nadlewane, gipsowane itp. To chyba zalezy od wykonawcy czy chce się mu pomyśleć czy nie. A zamykane to masz jakoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 17.07.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Mam problem, bo nie wiem, jak najlepiej wykorzystać przestrzeń w garderobie, gdy na najdłuższej ścianie mamy skos od wysokości 1,10 m.?Może ktos ma jakis pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 17.07.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 albo płytkie szafki z półkami głęb. max 4o cm zamykane tradycyjnie, lub drzwi przesuwne. Skos wtedy nie zaczyna się na 1,10 , tylko np. 1,50Albo głębokie szafki wysuwane do przodu, jak cargo, z półkami (z jednego boku który będzie tyłem lepiej dać plecki, żeby nie spadało z półek) lub rurką na krótkie rzeczy - bluzki spódniczki itpDruga wersja droższa, ale pojemniejsza, wszystko zależy od miejsca.Mam na dzieję,że dobrze zrozumiałam : ta najdłuższa ściana ma na całej długości skos, który zaczyna się na 1,10m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 23.07.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Czy ktoś ma jakiś pomysł na urządzenie garderoby na poddaszu ze skosem? Mamy garderobę w kształcie prostokąta, do której będziemy wchodzić z sypialnii. Niestety najdłuższa ściana garderoby to skos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 23.07.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 mam tak samo w planie i zamierzam to zabudować szafą wnękową z drzwiami przesuwanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 23.07.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Ale jak wykorzystać skos?Okey, na dole dam półeczki, ale wyżej, jak wykorzytać skos? Tym bardziej, że jest go mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samigom 23.07.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Ja także. Na dłuższe ścianie będa półki i szuflady, a na bocznych miejsce na ubrania wiszące. Z tym, że planuję wejśce przez drzwi, dzięki temu dodatkowo zyskam miejsce na zabudowę ściany od strony sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 23.07.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 http://images29.fotosik.pl/35/0619bf276deb12cc.jpg To jest rzut z boku garderoby - bardzo roboczy, ale tworzyłam go właśnie teraz w pracy paintem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samigom 23.07.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Angelika, moim zdaniem tych skosów nie ma co zabudowywać, są one dość wysoko, prawda? A całą resztę zabudować półkami i rurami na wieszaki. To też na szybko i też w paincie. http://i15.photobucket.com/albums/a387/Pogoria/garderoba.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 23.07.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Ja mam dość niską ściankę kolankową więc u mnie wygląda to tak:http://www.olkalybowa.republika.pl/poddasze/garderoba1.JPGhttp://www.olkalybowa.republika.pl/poddasze/garderoba2.JPGWieszak na ubrania postawię przy ścianie szczytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 23.07.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 samigom Niestety po wylewkach śkos będzie się rozpoczynał na wysokości 1,20 m. Olkalybowa, właśnie o czymś takim myślalam w dolnej części Tylko coś z górą chciaabym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agneska 23.07.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Ja mam bardzo podobna garderobę. Z moich kombinacji wynika, ze na skosie nic sie nie da zrobić, tzn. na prostym odcinku półki albo wieszaki, natomiast powyżej można tylko ładnie pomalować. Moja ściana kolankowa ma tylko 112 cm, zaplanowałam tam wieszaki na krótkie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 23.07.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Ja też mam taką "skośną" garderobę. Przyszło mi do głowy, żeby zabudowac tę ściane szufladami. Na dole ogromnymi, a im wyżej tym płytsze. Od frontu oczywiście wszystko w jednej płaszczyźnie. Jeszcze nie mam pomysłu na techniczne rozwiązanie, ale coś wymyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 24.07.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 ja mam taka jest w trakcie zabudowy wewnetrznej jak zrobia to pokaze http://images20.fotosik.pl/260/0ea43a44cf9bc8femed.jpg CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts