prokurator 08.12.2024 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 13:18 31 minut temu, d7d napisał: Chyba pogubiłem się... miałeś Haiera , zamontowałeś Gree z własną przeróbką na super pompę ciepła i kupiłeś na zapas Kasai 6 kW split. O Kasai nic nie wiadomo ale kupiłeś na zapas. Pierwszego Haiera masz na zapasie czy poszedł do drugiego domu? Już o tym pisałem ale powtórzę ,na mój dom był za mocny taktował i poszedł do młodego a ja sobie zrobiłem taką która idzie od 1,5kw do 9,5 kw a kaisaia kupiłem na zapas bo był tani , gra czy jeszcz coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.12.2024 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 14:02 To masz jeden na zapasie (kupiony w październiku 2023 Kasai split 6 kW) a nie dwa "na zapasie". Pisałeś, że nie chcesz mieć trzeciego "na zapasie" -> "ale trzeciego zapasu chyba nie będę kupował raczej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 08.12.2024 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 16:54 (edytowane) 2 godziny temu, d7d napisał: To masz jeden na zapasie (kupiony w październiku 2023 Kasai split 6 kW) a nie dwa "na zapasie". Pisałeś, że nie chcesz mieć trzeciego "na zapasie" -> "ale trzeciego zapasu chyba nie będę kupował raczej" Tobie się coś kokoci ?ja nie pisałem o paździeniku 2023 tylko tym co był całkiem niedawno miesiąc temu , a powiedziałem nie kupię następnego zapasu mają na myśli haiera 5 kw a nie 8 kw którego miałem , Edytowane Niedziela o 16:56 przez prokurator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.12.2024 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 17:00 Pisząc, że nie kupisz trzeciego na zapas sugerujesz, że masz już dwa na zapasie. Mylę się? To dopytuję się jakie dwa modele masz teraz na zapasie. PS Ok, kupowałeś w październiku 2024... ale to niczego to nie zmienia. Na pytanie o dwa "na zapasie" nie odpowiedziałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 08.12.2024 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 18:06 (edytowane) Godzinę temu, d7d napisał: Pisząc, że nie kupisz trzeciego na zapas sugerujesz, że masz już dwa na zapasie. Mylę się? To dopytuję się jakie dwa modele masz teraz na zapasie. PS Ok, kupowałeś w październiku 2024... ale to niczego to nie zmienia. Na pytanie o dwa "na zapasie" nie odpowiedziałeś. Skończysz ty kiedyś z tymi durnotami ? zamienimi się pseudonimami do ciebie mój by lepiej pasował ? Edytowane Niedziela o 18:07 przez prokurator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimek_89 08.12.2024 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 18:23 (edytowane) Podsumowując sedno tematu większość pozytywów jest za Haierem? Dajcie znać jak się zdecydujecie. Albo jak znajdziecie lepszą ofertę. Jeszcze w podobnych pieniądzach można kupić hisense hi terma AHZ-080HCDS1. Podobne parametry jak kaisai. Co powiecie? Edytowane Niedziela o 18:41 przez klimek_89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.12.2024 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 18:54 48 minut temu, prokurator napisał: Skończysz ty kiedyś z tymi durnotami ? zamienimi się pseudonimami do ciebie mój by lepiej pasował ? Proste pytanie: masz pomp w zapasie? Jedną czy dwie? Nie będziesz kupował kolejnej - trzeciej bo masz już jedną... ) Możliwe, że jednak nie pamiętasz co wypisujesz w poprzednich postach albo problem z liczeniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 08.12.2024 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 18:55 30 minut temu, klimek_89 napisał: Podsumowując sedno tematu większość pozytywów jest za Haierem? Dajcie znać jak się zdecydujecie. Albo jak znajdziecie lepszą ofertę. Jeszcze w podobnych pieniądzach można kupić hisense hi terma AHZ-080HCDS1. Podobne parametry jak kaisai. Co powiecie? Nie sądzę żeby były jeszcze lepsze oferty. Hisense 6kw jest jednak droższe. Bo pod 7 tys że sterownikiem. Też najmniej popularne. Kaisai 6kw byłby chyba dla mnie lepszą opcją. Z drugiej strony Haier 8kw jest szalenie popularny. Trudno podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.12.2024 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 18:59 PC Haier i Kaisai mogą być bardzo dobre ale popularność wynika głownie z niskiej ceny. Wg mnie ważnym jest kto realizuje gwarancję fabryczną w przypadku samodzielnego montażu. Czy sprzedający czy całość gwarancji przejmuje producent pompy ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 08.12.2024 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 21:54 2 godziny temu, d7d napisał: Proste pytanie: masz pomp w zapasie? Jedną czy dwie? Nie będziesz kupował kolejnej - trzeciej bo masz już jedną... ) Możliwe, że jednak nie pamiętasz co wypisujesz w poprzednich postach albo problem z liczeniem . Cuż ciebie interesuje ile ja mam pomp ? powiedz coś o tych pompach jak wiesz a jak nie wiesz to sory wypad a nie mnie to będziesz przesłuchiwał , machnim z nickami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 08.12.2024 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 22:01 2 godziny temu, pandzik napisał: Nie sądzę żeby były jeszcze lepsze oferty. Hisense 6kw jest jednak droższe. Bo pod 7 tys że sterownikiem. Też najmniej popularne. Kaisai 6kw byłby chyba dla mnie lepszą opcją. Z drugiej strony Haier 8kw jest szalenie popularny. Trudno podjąć decyzję. Pytanie co grzejesz bo jesli to powierzchnia czy zapotrzebowanie takie sobie to lepiej być może brać tą 5-kę bo jeśli już w temacie pomp ciepła ciekawostka taka że ori haier monoblok normalnie nie zejdzie niżej z mocą pobieraną w normalnym trybie jak 700 wat natomiast przeróbka z klimatyzatora haier tundra 8kw lub heiko brisa to w zasadzie to samo potrafią pracować na mocy 300 watt i to bez jakiegoś dedykowanego sterownika jak np do gree tylko na zwykłej elektronice z jednostki wewnętrznej wybebeszonej, aha zapmniałbym że do haier monoblok tez już jest sterownik z prawdziwego zdarzenia trochę kosztuje ale wg wielu warto https://allegro.pl/oferta/sterownik-wifi-ims-pc-dla-pomp-ciepla-haier-14980889771 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.12.2024 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 22:11 Godzinę temu, prokurator napisał: Cuż ciebie interesuje ile ja mam pomp ? powiedz coś o tych pompach jak wiesz a jak nie wiesz to sory wypad a nie mnie to będziesz przesłuchiwał , machnim z nickami ? Samemu chwaliłeś się jak to masz "zajeb... pompę własnej produkcji" i że nie będziesz kupował trzeciej pompy na zapas. Coś przekombinowałeś ze swoją bujną wyobraźnią. Ściemniasz tak jak z COP=7 czy COP=8. Ludzie czytają i nie wiedzą że ściemniasz. Dopytuję o szczegóły w ty wtedy uciekasz od odpowiedzi. Ciekawe... przypadek... ? Nie można się zamienić nickami zwłaszcza z kimś kto przybrał nick prokurator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 09.12.2024 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:09 (edytowane) 9 godzin temu, d7d napisał: Samemu chwaliłeś się jak to masz "zajeb... pompę własnej produkcji" i że nie będziesz kupował trzeciej pompy na zapas. Coś przekombinowałeś ze swoją bujną wyobraźnią. Ściemniasz tak jak z COP=7 czy COP=8. Ludzie czytają i nie wiedzą że ściemniasz. Dopytuję o szczegóły w ty wtedy uciekasz od odpowiedzi. Ciekawe... przypadek... ? Nie można się zamienić nickami zwłaszcza z kimś kto przybrał nick prokurator Nie można dyskotować z kimś który nie ma nic do powiedzenia tylko wypytuje o rzeczy nieistotne , co ty wnosisz do tematu pomp ciepła ? Edytowane Poniedziałek o 08:09 przez prokurator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimek_89 09.12.2024 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:46 Macie może dane odnośnie tego co musi się znaleźć na podłączeniu wodnym aby utrzymać gwarancję w przypadku Haiera 7,8kw? Bo znalazłem jakąś instrukcję od tego modelu i za wiele tam nie ma, manometr, filtr siatkowy i naczynie wyrównawcze. Nie wiem czy to jest wystarczające wyposażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 09.12.2024 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:56 A co Haierek jednak? Ja chyba skłaniam sie ku kaisai 6kw. Zapytaj na grupie Haierka. Tam wszystko wiedzą zdaje sie. 7 minut temu, klimek_89 napisał: Macie może dane odnośnie tego co musi się znaleźć na podłączeniu wodnym aby utrzymać gwarancję w przypadku Haiera 7,8kw? Bo znalazłem jakąś instrukcję od tego modelu i za wiele tam nie ma, manometr, filtr siatkowy i naczynie wyrównawcze. Nie wiem czy to jest wystarczające wyposażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimek_89 09.12.2024 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:54 (edytowane) Chyba się zdecyduje na Haiera, produkt znany już kilka lat, po obejrzeniu filmów Karola z klimatyzacjikatowice parametrami nie odbiega od innych urządzeń. Myślałem nad taki rok temu za 10k ale nie spodziewałem się że teraz może kosztować 5k zł. brak grzałki w nim mi nie robi różnicy bo i tak go podepnę pod bufor 1000l którym grzeje od 4lat. Na jakiej grupie? Na forum jest jakaś grupa Haiera? Edytowane Poniedziałek o 16:56 przez klimek_89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 09.12.2024 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:53 57 minut temu, klimek_89 napisał: Chyba się zdecyduje na Haiera, produkt znany już kilka lat, po obejrzeniu filmów Karola z klimatyzacjikatowice parametrami nie odbiega od innych urządzeń. Myślałem nad taki rok temu za 10k ale nie spodziewałem się że teraz może kosztować 5k zł. brak grzałki w nim mi nie robi różnicy bo i tak go podepnę pod bufor 1000l którym grzeje od 4lat. Na jakiej grupie? Na forum jest jakaś grupa Haiera? On w swoim module ATW ma styki do podłączenia grzałek czy to bojlera czy to bufora jak masz takie chęci a co do grupy to miał na myśli grupę na fejsboku bo tam dowiesz się duuużo więcej niż tu na forum , wiedz że są specjalne sterowniki które robią z haiera prawdziwą maszynkę, link kilka postów wyżej dałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 09.12.2024 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:27 1 godzinę temu, klimek_89 napisał: Chyba się zdecyduje na Haiera, produkt znany już kilka lat, po obejrzeniu filmów Karola z klimatyzacjikatowice parametrami nie odbiega od innych urządzeń. Myślałem nad taki rok temu za 10k ale nie spodziewałem się że teraz może kosztować 5k zł. brak grzałki w nim mi nie robi różnicy bo i tak go podepnę pod bufor 1000l którym grzeje od 4lat. Na jakiej grupie? Na forum jest jakaś grupa Haiera? Kaisai ktory jest zdaję się tym samym so midea też robi dobre wrażenie. Poza tym zależy mi jednak na mniejszej pompie. Fakt . Cena tych pomp to obecnie jak za dobrą lodówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezzess 09.12.2024 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:30 Który z tych monoblocków moduluje od niższej mocy? Kaisai czy Haier? Oczywiście mowa o mocy 8 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unlimited_PL 10.12.2024 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 06:33 Jeszcze w tych pieniądzach jest Rotenso Windmi Monoblock 6kW i 8kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts