pandzik 10.12.2024 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 08:17 1 godzinę temu, Unlimited_PL napisał: Jeszcze w tych pieniądzach jest Rotenso Windmi Monoblock 6kW i 8kW Nie widzę takich ofert za 5 tys zł. Prędzej 12 tys zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unlimited_PL 10.12.2024 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 08:31 13 minut temu, pandzik napisał: Nie widzę takich ofert za 5 tys zł. Prędzej 12 tys zl na allegro są po niecałe 6k, czyli cena taka sama jak za kaisai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.12.2024 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 09:20 47 minut temu, Unlimited_PL napisał: na allegro są po niecałe 6k, czyli cena taka sama jak za kaisai Śliczna. Ale chyba pozycjonowana niżej od rozważanego Kaisaia... Ma np 1 obieg grzewczy. Co mi nie przeszkadza. To, jak to mówią, ich podstawowy model. No i 6ki nie ma w tej cenie. Tylko ósemki. Hm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unlimited_PL 10.12.2024 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 10:02 14 godzin temu, prezzess napisał: Który z tych monoblocków moduluje od niższej mocy? Kaisai czy Haier? Oczywiście mowa o mocy 8 kW. niestety producenci pomp ciepła nie chwalą się takimi danymi, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unlimited_PL 10.12.2024 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 10:03 41 minut temu, pandzik napisał: Śliczna. Ale chyba pozycjonowana niżej od rozważanego Kaisaia... Ma np 1 obieg grzewczy. Co mi nie przeszkadza. To, jak to mówią, ich podstawowy model. No i 6ki nie ma w tej cenie. Tylko ósemki. Hm.. kaisai też ma jeden obieg grzewczy czy się mylę? sterowanie co-cwu jest realizowane za pomocą zaworu trójdrożnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 10.12.2024 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 10:27 Tak sobie patrzycie ma parametry na papierze zamiast dowiedzieć sie z odpowiednich źródeł, np na FB, jakie są wady tych pomp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.12.2024 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 10:41 A czego sie dowiesz na FB? Niczego. jak ktoś ma to chwali. jak nie to nie chwali. Sprzedawcy wciskają to co zalega. Pytałem gościa o Kaisai, a ten mi wciska Yorka... no ale ma dwa razy wiecej ogłoszen z tymi pompami. Ten windmi podoba mi sie wizualnie. i ma czarno niebieski sterownik 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.12.2024 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 10:42 37 minut temu, Unlimited_PL napisał: kaisai też ma jeden obieg grzewczy czy się mylę? sterowanie co-cwu jest realizowane za pomocą zaworu trójdrożnego Dwa ma. Jeden na podłogówke a drugi np na grzejniki. Cwu to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 10.12.2024 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 11:25 40 minut temu, pandzik napisał: A czego sie dowiesz na FB? Niczego. jak ktoś ma to chwali. jak nie to nie chwali. Sprzedawcy wciskają to co zalega. Pytałem gościa o Kaisai, a ten mi wciska Yorka... no ale ma dwa razy wiecej ogłoszen z tymi pompami. Ten windmi podoba mi sie wizualnie. i ma czarno niebieski sterownik 😛 Ja się dowiedziałem i dalej dowiaduję i nikt mi nic nie wciska. Jest np mnóstwo zdjęć jak poprawić COP Haiera, jakie są typowe problemy i jak sobie z nimi radzić. O Kaisaiu też jest wystarczająco, żeby ten wybór odrzucić. No ale jak wolisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 10.12.2024 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 11:41 1 godzinę temu, Unlimited_PL napisał: niestety producenci pomp ciepła nie chwalą się takimi danymi, niestety Ale z doświadczenia stawiam tezę że mniej jak 3 kw z siebie nie wypluje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 10.12.2024 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 11:43 Godzinę temu, pandzik napisał: A czego sie dowiesz na FB? Niczego. jak ktoś ma to chwali. jak nie to nie chwali. Sprzedawcy wciskają to co zalega. Pytałem gościa o Kaisai, a ten mi wciska Yorka... no ale ma dwa razy wiecej ogłoszen z tymi pompami. Ten windmi podoba mi sie wizualnie. i ma czarno niebieski sterownik 😛 Grupa na fejsboku jest fest pilnowana i nie za bardzo moga się tam reklamować chyba że rewelacyjna cena to ok ale za to masz masę użytkowników w jednym miejscu i zawsze w problemach pompgą ,tu tego nie ma bo z mety coś komuś dowalają ale najpierw dziwnych 10 pytań a potem bzdury , zresztą czytasz to wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.12.2024 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 12:28 Godzinę temu, Ratpaw napisał: Ja się dowiedziałem i dalej dowiaduję i nikt mi nic nie wciska. Jest np mnóstwo zdjęć jak poprawić COP Haiera, jakie są typowe problemy i jak sobie z nimi radzić. O Kaisaiu też jest wystarczająco, żeby ten wybór odrzucić. No ale jak wolisz. Nie siedzę tam 24h. Może źle szukałem i nie znalazłem. Znalazłem sporo opinii, że H to słabsza pompa. Co do wad to kaisai ma problem z wifi. Nie wiem, jak coś masz to podaj linka jak to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 10.12.2024 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 12:41 (edytowane) 13 minut temu, pandzik napisał: Nie siedzę tam 24h. Może źle szukałem i nie znalazłem. Znalazłem sporo opinii, że H to słabsza pompa. Co do wad to kaisai ma problem z wifi. Nie wiem, jak coś masz to podaj linka jak to nie problem. Kaisai ma problem konstrukcyjny, ale nie pamiętam jaki. H jest słabszy bo ... ? Każda z tych pomp to budżetówka, ale imho Haier jest sprawdzony i dobrze wiadomo jakie ma problemy i jak je zniwelować. Haiera nie brałem pod uwagę gdy kosztował powyżej 10 kzł, ponieważ mogłem mieć panasa za kilka tysi więcej, ale w panasie wymogiem gwarancyjnym były zawory antyzamrożeniowe, a w H można lać glikol, co jest proste, tanie i niezawodne, a poza tym przestałem się przejmować gwarancją, gdy dowiedziałem się, że dystrybutor daje jej 5 lat a pompa kosztuje ~6000 zł. Psują się czujniki temperatury, czasem pompa obiegowa, rzadko elektronika. Czyli jak w winnych pompach. Dokupiłem do H sterownik IMS, który od kilku dni ma adaptacyjną krzywą grzewczą i to działa (póki co). Jest też automat przełączający PC w tryb quiet, co mocno oszczędza energię. Wadą jest imho czujnik wewnętrzny zasilany USB, ale można go sparować z innym komercyjnym czujnikiem na baterie AA. Naprawdę radzę się poprzyglądać każdemu urządzeniu, bo może się okazać, że wszelkie oszczędności z wyższej klasy energetycznej urządzenia będą zjedzone przez durne warunki gwarancji albo częste naprawy jakiś dupereli. H jest prosty, ale solidny, działa do -20, można do niego dokupić dość wypasiony sterownik - to są moim zdaniem podstawowe cechy tej pompy. Edytowane wczoraj o 12:42 przez Ratpaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.12.2024 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 13:17 34 minuty temu, Ratpaw napisał: Każda z tych pomp to budżetówka(...) Co to jest automat do przełączania pompy w tryb cichy? Dodatkowe wyposażenie? Pytam bo 8ka miałaby u mnie zastapic 5ke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.12.2024 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 13:50 Ciekawe jest to, że te same modele pomp ciepła danego producenta kosztują, w zależności od źródła zakupu, 6 tysięcy , 12 tysięcy a czaszami nawet 20 tysięcy złotych. To ile one są tak naprawdę warte w sensie kosztów produkcji i dystrybucji i obsługi gwarancyjnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.12.2024 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 14:08 Godzinę temu, Ratpaw napisał: ...a w H można lać glikol, co jest proste, tanie i niezawodne, a poza tym przestałem się przejmować gwarancją, gdy dowiedziałem się, że dystrybutor daje jej 5 lat a pompa kosztuje ~6000 zł. Dystrybutor pompy ciepła Haier, dla utrzymania pięcioletniej gwarancji, nie oczekuje spełnienia wymogów podawanych przez Haiera? Warunki utrzymania gwarancji: Montaż urządzenia przez APS (Autoryzowany Punkt Serwisowy) Pierwsze uruchomienie – przeprowadzone przez Autoryzowany Punkt Serwisowy (APS) wraz z adnotacją w karcie gwarancyjnej. Partnerów APS, którzy przeprowadzą pierwsze uruchomienie znajdziesz na mapie. Tylko wtedy obowiązuje 5-letnia gwarancja! Przegląd techniczny 1 (raz) do roku, przeprowadzony przez Autoryzowany Punkt Serwisowy (APS) wraz z adnotacją w karcie gwarancyjnej. Koszt przeglądu wg cennika Instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.12.2024 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 15:15 Godzinę temu, d7d napisał: Ciekawe jest to, że te same modele pomp ciepła danego producenta kosztują, w zależności od źródła zakupu, 6 tysięcy , 12 tysięcy a czaszami nawet 20 tysięcy złotych. To ile one są tak naprawdę warte w sensie kosztów produkcji i dystrybucji i obsługi gwarancyjnej ? Dokładnie. Większośc cen to 9000 , 12000 i wiecej, po czym zajdujesz za 4900zł... Dziwne to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.12.2024 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 15:40 Rotenso 8 kW znalazłem za 6 tysięcy, za 10 tysięcy i też za 20 tysięcy. To pokazuje jak dziwny jest rynek pomp ciepła i też innych produktów (kotły gazowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 10.12.2024 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 16:02 19 minut temu, d7d napisał: Rotenso 8 kW znalazłem za 6 tysięcy, za 10 tysięcy i też za 20 tysięcy. To pokazuje jak dziwny jest rynek pomp ciepła i też innych produktów (kotły gazowe). To nie pokazuje rynku pomp tylko zachłanność co poniektórych , jeden by gówno potrafił zeżreć i czeka rok aż pompę sprzeda a drugi sprzeda ich 100 szt jak myślisz kto więcej zarobi ? to samo masz z starymi autami jeden chce 7 tys drugi 17 tys za w zasadzie ten sam szmelc ot ludziska. dlatego jak jest okazja to się ją wykorzystuje bo drugiej może nie być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 10.12.2024 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 16:03 47 minut temu, pandzik napisał: Dokładnie. Większośc cen to 9000 , 12000 i wiecej, po czym zajdujesz za 4900zł... Dziwne to. Tu nie ma nic dziwnego jest tylko zachłanność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts