TomaszK 02.02.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Witam szanownych grupowiczow z zachodniopomorskiego. Ja wlasnie rozpoczynam na wiosne budowe w Kolobrzegu. Czy sa tu osoby ktore buduja w tym rejonie? Chetnie dowiem sie o dotychczasowych doswiadczeniach z budowa. Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 03.02.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 witaj TomaszK ja buduje w tym rejonie napisz na jakim etapie budowy jestes obecnie. chetnie podziele sie z Toba moimi doswiadczeniami budowlanymi pozdrawiam Latarnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 03.02.2005 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Witaj Latarniku. Buduje to troche za duzo powiedziane. Na razie mam pozalatwiane wszystkie sprawy papierkowe z pozwoleniem na budowe. Rozpoczynam budowe na poczatku maja. Swoja dzialke kupilem rok temu w Zieleniewie i tam zamierzam postawic swoj nieduzy domek (140m2). Mam tam sasiadow ktorzy budowe zaczeli w tym roku wiec nie jestem tam osamotniony ale poszukuje kazdej osoby ktora podpowiedzialaby mi gdzie, jak i najlepiej kupic materialy (na razie stan surowy zamkniety) w mojej najblizsze okolicy albo troche dalej. Na razie jestem na etapie wyboru materialu na sciany. Rozmyslam o tym od jakiegos czasu ale niestety jestem tylko teoretykiem w tej dziedzinie wiec chetnie poslucham kogos kto moglby mi w tej dzidzienie dopomoc. W projekcie jest YTONG 36,5 cm. i biore go caly czas pod uwage po przeczytaniu wielu postow tutaj i nie tylko. Chyba wcale nie jest taki drogi. Ale przejrzalem tez mnostwo stron internetowych roznych hurtowni. I zainteresowalem sie tam Thermodom, Silka, Fortis choc kazdy z tych materialow ma jakies minusy. Dodatkowym utrudnieniem jest, ze jedyna droga zbierania informacji jest internet gdyz jestem stale za granica (jeszcze kilka miesiecy) wiec szukam gdzie tylko moge. Dzieki za kazda informacje. Moze telefony do najlepszy hurtowni w naszym regionie (e-maile). TomaszK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 04.02.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Niestety nie będzie mnie przez najbliższe dwa tygodnie, ale zaraz po powrocie podzielę się z Tobą uwagami o budowaniu w Kołobrzegu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 05.02.2005 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Latarniku czekam na Ciebie az sie odezwiesz bo jak na razie to jestes tu jedyna osoba ktora w poblizu Kolobrzegu. Pozdrowienia TomaszK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 19.02.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 czesc TomaszK jak obiecalem wczesniej tak sie pojawiam.na poczatku chcialbym dowiedziec sie czy projekt domu masz indywidualny czy kupiles "gotowca" zeby moc zobaczyc w internecie jak wyglada.powiedz mi kto bedzie Ci stawial dom? czy wybrales juz firme?jesli chodzi o materialy to wszystko uzaleznione jest od grubosci portfela.ja sciany parteru postawilem z BK 25 cm do tego daje 12 cm docieplenia i powinno wystarczyc a z pewnoscia tancze to bedzie niz np. silka.z dachem jest podobnie. ja zdecydowalem sie na dachowke cementowa braasa "celtycka ciemna czerwona". byc moze dlatego ze pow. dachu t.j. 260 m2.jesli chcesz zobaczyc jak wyglada taki dach i dom o pow. 127 m2 to popatrz na to http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=20766&q=rozmarynek&k=2 jesli dysponujesz jakimkolwiek komunikatorem to napisz adres lub numer, a ja Cie znajde;) moj nr gg 4487603 moj mail [email protected]nie odpowiadalem tak dlugo gdyz czesto mnie nie ma w domu. pozdrawiam latarnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 19.02.2005 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Witaj Latarniku z powrotem. Wiesz przez ten czas gdy Cie nie bylo ja tu sie troche naczytalem na tym forum o roznych materialach na sciany aby cos w koncu wybrac. Jakos od razu zalozylem, ze wszelkie czerwone pustaki beda drogie no i bedzie ciezej w nich polozyc instalacje. Przejrzalem chyba wszystkie strony internetowe betonow komorkowych i silikatow, styropianow troche keramzytow i ostatnio zatrzymalem sie przy SOLBECIE. Wybralem sciane jednowarstwowa 36 cm w Koszalinie sa dwie hurtownie i jedna w Bialogardzie ktore sprzedaja te bloczki ale tez mysle jeszcze na PREFBETEM w RURCU rownie nie daleko Kolobrzegu. Twoj domek ogladalem rowniez z tydzien temu na tym forum. Jest bardzo ladny. Wszystkim sie podobal szczegolnie te Twoje otoczenie domu. Przesle Ci nie dlugo linka do mojego domku. Jest to APS 101. W tej chwili mnie nie ma w Polsce. Jestem caly czas za granica. Dopiero w kwietniu sie pojawie w Kolobrzegu na troche. Teraz bede musial sie rozejrzec gdzie kupic najlepiej materialy na fundament. Gdybys mial jakies sprawdzone i najlepsze miejsca do zaopatrzenia sie w beton i stal to daj mi znac. Do uslyszenia w krotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 19.02.2005 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Latarniku Tu jest link do mojego domku: http://www.archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=101 Przysle Ci pozniej zdjecia mojego domku ktore dostalem od forumowicza ktory wybudowal juz stan surowy APS 101. Mozna miec wyobrazenie jak bedzie wygladal. Ja buduje sie konkretnie w Zieleniewie. Jest tam taka "Wioska Indianska". Zjezdza sie do niej z glownej drogi ze sto metrowi nie dojezdzajac do niej (pozostaje jeszcze z 300 metrow) po prawej jest moja dzialka. Jak na razie buduja sie tam wlasnie 3 domki. . Moj bedzie kolejny. Komunikatora uzywam niestety tylko tlen. Moj nick w tlenie przysle Ci na prywatna wiadomosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 20.02.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 czesc o maly wlos bylibysmy sasiadami. dokladnie wiem gdzie znajduja sie te dzialki i nawet bylem ja ogladac, lecz niestety spoznilem sie o kilka dni. na szczescie dzialka pod lasem w Rosciecinie znacznie poprawila nam humor. jesli chodzi o materialy na fundamenty to ciezko mi cokolwiek polecic gdyz kupowalem je ponad rok temu jeszcze przed unijnym vatem, a wiec byly zupelnie inne stawki.materialy na fundamenty kupilem w kombinacie budowlanym, stamtad rowniez bralem ciezki sprzet do wykopow pod budynek. piach do wypelnienia fundamentow kupilem w Bogucinie. materialy na sciany parteru nabylem w bylej Barce ( nie pamietam teraz nazwy tej hurtowni), cale drewno na strop + wiezba kupilem w tartaku we Wrzosowie, natomiast dachowke w firmie Futuro w Radzikowie gdyz oni maja najlepsze ceny na Braasa.mnie i mojej zonie bardzo podobal sie projekt Twojego domu, zwlaszcza wykusz w salonie. czy wybrales juz wykonawce? ja robilem rozeznanie wsrod lokalnych wykonawcow wiec moge Ci kilku odradzic lub tez innych polecic. pozdrawiam latarnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 21.02.2005 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Latarniku. Ja tez sie troche spoznilem i mam dzialke nie ta ktora chcialem w tym rejonie, musze sie zadowolic dzialka po przeciwnej stronie drogi. Ta ma gorsze polozenie ale za to mam wjazd od polnocy a tyl domu z tarasem od poludnia. Na jedna dzialke obok mnie nie bylo kupca przez bardzo dlugi okres wiec miales szanse ja kupic. No szkoda, ale tam masz za to duzo ladniejsza okolice (tylko troche daleko, lecz to rzecz wzgledna). Jesli chodzi o materialy to sprobuje sie jakos tam dodzwonic choc stad gdzie jestem to troche kosztuje (miedzynarodowe rozmowy ). Gdybys dysponowal e-mailami do tych firm byloby to dla mnie ulatwieniem (jesli nie - dam sobie z tym rade ). Przez najblizsze dwa tygodnie moge nie miec dostepu do forum wiec moze odezwe sie za dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 15.04.2005 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Czy nadal nikt tu nie buduje z forumowiczow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 21.04.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Witaj! Co dobrego u Ciebie? na jakim etapie jestes? jesli jestes juz na miejscu to pisz na GG 4487603. pozdrawiam latarnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 22.04.2005 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Witaj Latarniku. Jestem juz w Kolobrzegu ale tylko na tydzien. Za kilka dni wyjezdzam ponownie. W czasie mojego pobytu dogralem ostatecznie glowne materialy na stan surowy. Jako główną hurtownię przyjąłem (jak narazie ) ESTO. Zobaczymy jak bedzie sie układać współpraca. Prąd powinienem mieć za jakies dwa tygodnie . Wodę niestety dużo później, więc dziś właśnie dogadałem się z sąsiadem i pociągnąlem od niego sobie tymczasowe łącze wodne z wodomierzem. Moja ekipa z moim tatą na czele rusza 9 maja (przynajmniej takie są plany ). A ja 18 czerwca przyjezdzam na pierwsze oględziny jak to wszystko wygladać bedzie . Niestety zrezygnowalem z SOLBETU 36 cm na rzecz zwyklegu suporexu + styropian. Jakoś poszedłem za głosem ogółu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marciniak 03.05.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Witam Tomaszu . widze ze moze bedziemy sąsiadami do mnie tez jedzie się na mini zoo tylko trzeba odbic na korzystno a pisze moze bo mam na oku drugą działke w charzynie.Jesli dalej interesują cie informacje CO I GDZIE kupowac stal hurtownia TURBUD na siekiewicza mozna sie targować beton KOMBINAT najtaniej w miescie .Wiem z doświadczenia. Bloczki keramzytowe w TRANSPIDZIE tylko oni mają moze sie myle. POZDRAWIAM MARCINIAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 03.05.2005 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Fajnie ze ktos w koncu buduje sie na forum z Kolobrzegu. Wiesz wlasnie dzis sie dowiedzialem ze moja ekipa ktora miala budowac moj dom zrezygnowala i zostalem na lodzie. Musze rozwazyc dawne propozycje. Masz moze kogos kogo moglbys polecic. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 12.07.2005 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 A u mnie budowa posuwa sie do przodu. Czy ktos jeszcze buduje w Kolobrzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts