trajan 13.09.2002 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 Mam w obecnej chwili postawione mury, w tygodniu beda robic dach (krokwie i deskowanie), w jaki sposob mam zabezpieczyc dom na zime?czy papa wierzchniego krycia na deskowany dach starczy, czy trzeba najpierw lepikowac , jak zabezpieczyc wnetrze itd. ?prosze o przyklady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 13.09.2002 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 Warto zabić okna deskami, bo folia na ramiaku lubi zadziałać jak żagiel i odfruwa albo się drze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trajan 13.09.2002 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 dzieki za odpowiedz, a co z dachem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 13.09.2002 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 Co do deskowania, to zależy ile kto ma okien i jakich. Ja gdybym chciał swoje zabijać deskami to bym miał zajęcie na dwa tygodnie. Zrobiłem ramki i folie i trzyma już drugi rok (musi być dobrze zamocowane). Jest dodatkowa zaleta. jak dasz odpowiednio mocną i jasną (przeźroczystą) folię, to nie musisz jej zdejmować na nastepny sezon (no chyba, że w następnym sezonie planujesz wstawić okna i zamieszkać). Ja niestety nie dałem rady wykończyć w jeden sezon i folie w otworach okiennych bardzo sobie chwalę Z drugiej strony deski bardziej chronią przed niechcianymi "goścmi" [ Ta Wiadomość była edytowana przez: am dnia 2002-09-13 12:32 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 13.09.2002 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 Ja przez 1 zimę miałem papę na dachu ułożoną w poprzek połaci i przybitą wzdłuż zakładów poprzez listewki, wytrzymało.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trajan 13.09.2002 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 dzieki za odpowiedzi. Januszek - czy po zimie trzeba zdjac te pape i nadaje sie ona do wywalenia , czy mozna na na nie przybic np. dachowke bitumiczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian 13.09.2002 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 Papę radziłbym zostawić i nan nią bic gont bitumiczny. Papie po roku nic sie nie stanie, a dodatkowa izolacja nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trajan 13.09.2002 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 dzieki Sebastian , to wlasnie chcialem uslyszec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.09.2002 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 oczywiście że zostawić i przybijać gonty na nią chociaż gonty łeee mam o nich kiepskie zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.09.2002 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 ten anonim to ja januszek coś nie tak z logowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian 13.09.2002 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 TrajanPodobnie zrobił mój wujek, z tym że u niego papa leżała przez 2 lata i potem nabił gont. Tak jest od 4 lat i wszystko jest ok - gont wygląda bardzo ładnie i ja gdybym miał teraz robić pokrycie dachu to też bym zastosował gont. Jak Ci się gont znudzi to zawsze możesz przybić łaty i kontr łaty i położyć np. blacho dachówkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 13.09.2002 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 Ja włąśnie mam gonty i juz mi się znudziły ich konserwacja jest małokłopotliwa ale częsta i to mnie wkurz!!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trajan 13.09.2002 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 wielkie dzieki. rozwialiscie moje obawy. pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts