maga452 02.02.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Witam serdecznie, Czy ktoś budował, buduje lub zamierza budować domek wg projekty APS33 firmy Archi-Projekt? http://www.archiprojekt.com.pl/projekt.php?id=33 Proszę o opinie na temat tego projektu. Projekt spełnia prawie wszystkie moje oczekiwania (małe przeróbki w planie), ale często piszecie, że przed podjęciem ostatecznej decyzji warto domek zobaczyć w "naturze". Może jako laik nie dostrzegłam jakiś istotnych mankamentów. Na wszelki wypadek podaję mój email: [email protected] Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dircik 07.02.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Dołączam się do prośby. Najbardziej interesuje mnie wersja z garażem dwustanowiskowym, i to nie głównie ze względu na sam garaż a na aranżację poddasza w tej wersji. Wszelki info kosztowe również mile widziane Pozdrawiam, Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 15.02.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Mi też się ten projekcik podoba i też biorę go pod uwagę. Ja na pewno zmieniłbym go od frontu tzn. zamiast tego ganku-daszku balkon i kolumny od niego. W środku zastanawiam się nad dwoma rzeczami - tym strychem z wejściem z sypialni (mało praktyczne) oraz nad tym czy jadalnia o powierzchni 9,9m2 to nie jest za mało (ale w sumie wychodzi szerokim wyjściem na korytarz wiec jakby przyszlo rozłożyć bardzo długi stół to da radę ) W sumie fajny domek o niedużej powierzchni zabudowy, niezłym rozkładzie pomieszczeń i fajnym wyglądzie (po zmianie wejścia jak dla mnie). Też chętnie poczytam opinie innych na jego temat Pozdrawiam, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 15.02.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Generalnie -podoba mi się. Ale wybrałam jednak inny, aczkolwiek podobny - Dom w Tamaryszkach - firmy Archon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 15.02.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Generalnie -podoba mi się. Ale wybrałam jednak inny, aczkolwiek podobny - Dom w Tamaryszkach - firmy Archon Faktycznie podobny, ale dla mnie np. by się nie nadał - za jeden z priorytetów mam pokój na parterze, a w "tamaryszkach" go nie ma. Zresztą APS 33 jest większy - a oscyluje wokół mojego minimum powierzchniowego. Tak w ogóle to chciałem APS 136 z archi-projektu, ale zastanawiam się czy nie będzie za drogi (jest odrobinkę za duży, oczywiście mówię to ze względu na finanse). Pozdrawiam, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 01.03.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 A jednak wyszlo na to ze nie APS 136 i nie APS 101 ale wlasnie APS 33 chce zbudować. Czy ktoś z Was go zbudował? Czy ktoś dysponuje zdjęciami z realizacji (jest kilka na stronie archi-projektu, ale malo ) Co myślicie w ogóle o tym domku? Ja koniecznie zmieniłbym ten daszek nad wejściem w balkon i dodał balkon nad wykuszem (balkon z pokojów nad salonem bym usunął). Do tego kuchnia tam gdzie jadalnia, pokój tam gdzie kuchnia a salon i pokój połączyć w jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 09.03.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 STUK jak wprowadzisz takie zmiany to wyjdzie Ci cos bardzo podobnego do APS 101. Ja wlasnie ten projekt wybralem. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 10.03.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Zgadza się, chcę zrobić coś w stylu APS101 z tej 33, ale będzie mniejsze i tańsze. W dodatku ze względu na usytuowanie działki, chcę wyciąć częśc salonu na zadaszoną częśc tarasu (od tej strony co wykusz, u mnie to będzie południe, zrobię wg lustrzanego odbicia). W APS101 taras tam gdzie go oryginalnie zaprojektowano byłby u mnie od północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maga452 22.04.2005 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Witam wszystkich, Trochę mnie nie było, bo okazuje się, że dzielenie działki to poważne i zajmujące przedsięwzięcie W tym czasie skonsultowaliśmy sie z Panem Architektem, a następnie z potencjalnym Kierownikiem naszej przyszłej budowy. Okazało się, że po zrównaniu poziomów na parterze, sufit będzie zbyt nisko:-(, a drzwi do pomieszczenia gospodarczego nie zmieszczą się pod schodami. Chcieliśmy także przeprojektować schody, które wg nas były mało wygodne i okazuje się, że niespecjalnie jest je jak zamienić na lepsze, bo brakuje na to miejsca. Okazało się także, że niektóre zmiany jakie planowaliśmy (poszerzenie i wydłużenie całości bryły budynku, podniesienie ścianki kolankowej, bo troszkę nisko było na tym poddaszu) byłyby zbyt kosztowne i nie do końca uzyskamy taki efekt jabyśmy chcieli. Poza tym, ytong miał byc zastąpiony maxem lub porothermem, więc i tak w grę wchodziła zmiana materiału. Sporo wyszło więc tych zmian, a każda kosztowała. Po licznych rodzinnych debatach......APS 33 poszedł w odstawkę. Zaczęliśmy szukać dalej. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Dom pod kaliną 2 z ARCHONU z Myślenic. Jakoś wcześniej nie wpadł nam w oka, a w sumie nie wiem dlaczego. Napewno będzie ceramika, poza tym zmienimy dach z pulpitowego na dwuspadowy nad garażem, aby zmieścić tam dodatkowe pomieszczenie z wejściem z półpiętra schodów, okno balkonowe w gabinecie na dole na okno zwykłe, drugie wywalamy, robimy nieco wygodniejsze schody (bo jest na to miejsce), poza tym kilka kosmetycznych zmian. Wszystkim, którzy zdecydują się na APS 33, życzę powodzenia przy budowie. Ja natomiast zakładam nowy wątek, tym razem związny z ARCHONEM i KALINĄ. Pozdrawiam serdecznie - Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts