Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

junkers supraeco w swi 270-2x CWU-Resetowanie ogranicznika temperatury bezpieczeństwa

azet

Recommended Posts

Witam.

Pompa ciepła CWU z wężownicą, przegiołem z temperaturą, wyskoczył kod błędu E04 -Temperatura w podgrzewaczu wynosi  80 °C

W instrukcji pisze -

Resetowanie ogranicznika temperatury bezpieczeństwa

▶ Zdjąć przednią pokrywę ochronną ( rys. 3, [24]).

▶ Zdjąć kołpak ochronny z rezystora elektrycznego.

▶ Wcisnąć do oporu przycisk reset ( rys. 51, [1]). 

gdzie to jest ? Jak zresetować  ?  gdzie jest ten regulator temperatury ?  

20241206_152644.jpg

20241206_152711.jpg

Bez tytułu.jpg

Edytowane przez azet

przycisk do resetowania  jest  w grzałce-  jednak mam założoną nieoryginalną grzałkę .Jak zresetować  pompę by nastąpił w sterowniku reset ogranicznika temperatury bezpieczeństwa ? potrzebna oryginalna grzałka ?  jakaś , jakakolwiek grzałka z  przyciskiem resetowania ? 

rozwiązane- dotychczas nieoryginalna grzałka nie była podłączona do sterownika pompy, wpiąłem w sterownik i po chwili system ożył sam z siebie . Nie wiem czy to zasługa wpięcie, czy dwa dni odłączenia od prądu . dziękuję za pochylenie się nad problemem. Dlaczego grzałka nie była podłączona ? bo o ile dobrze pamiętam wyskakiwał jakiś błąd na sterowniku związany właśnie z grzałką, sądziliśmy że sterownik widzi iż jest nieoryginalna , dlatego całkowicie odłączyliśmy. ps. gdzie kupić oryginalną grzałkę ?