azet 06.12.2024 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2024 (edytowane) Witam. Pompa ciepła CWU z wężownicą, przegiołem z temperaturą, wyskoczył kod błędu E04 -Temperatura w podgrzewaczu wynosi 80 °C W instrukcji pisze - Resetowanie ogranicznika temperatury bezpieczeństwa ▶ Zdjąć przednią pokrywę ochronną ( rys. 3, [24]). ▶ Zdjąć kołpak ochronny z rezystora elektrycznego. ▶ Wcisnąć do oporu przycisk reset ( rys. 51, [1]). gdzie to jest ? Jak zresetować ? gdzie jest ten regulator temperatury ? Edytowane 6 Grudnia 2024 przez azet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azet 07.12.2024 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2024 przycisk do resetowania jest w grzałce- jednak mam założoną nieoryginalną grzałkę .Jak zresetować pompę by nastąpił w sterowniku reset ogranicznika temperatury bezpieczeństwa ? potrzebna oryginalna grzałka ? jakaś , jakakolwiek grzałka z przyciskiem resetowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azet 07.12.2024 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2024 rozwiązane- dotychczas nieoryginalna grzałka nie była podłączona do sterownika pompy, wpiąłem w sterownik i po chwili system ożył sam z siebie . Nie wiem czy to zasługa wpięcie, czy dwa dni odłączenia od prądu . dziękuję za pochylenie się nad problemem. Dlaczego grzałka nie była podłączona ? bo o ile dobrze pamiętam wyskakiwał jakiś błąd na sterowniku związany właśnie z grzałką, sądziliśmy że sterownik widzi iż jest nieoryginalna , dlatego całkowicie odłączyliśmy. ps. gdzie kupić oryginalną grzałkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts