Krzysztof 13.09.2002 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 Pytanie jak w temacie. Wiem, że powinien być elastyczny. Czy producent z ptaszkiem (ten od zaprawy) jest odpowiedni, czy też można zastosować coś tańszego innego producenta?Widziałem np. EURO-MIX, KERAKOLL, OPTIROCK - Easyfix, itp.Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwesti? Pozdrawiam,Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian 13.09.2002 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 Ja też niedługo będę kład glazurę na podłogówkę - nie będę ryzykował użyję kleju tego z "ptakiem" plus - mardo mocny i elastyczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 16.09.2002 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2002 u mnie glazurnik "zabronił mi" kupowania wyrobów z "ptakiem". Polecił CM11 lub CM17 - Ceresit albo Sopro Nr1 (Dyckerhoff). Te dwa ostatnie daję na tarasy i balkony. CM11 po dodaniu pewnego dodatku - daję na ogrzewanie podłogowe. Jest jeszcze Kerakoll o którym gość wspominał, że bardzo długo wiąże. "Ptaka" unikać za wszelką cenę - nawet sprzedawca mówił że ma ale dla znajomych nie da - bo będą reklamacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 16.09.2002 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2002 Czy możecie powiedzieć coś więcej o tym kleju z "ptaszkiem" - jaki producent jaki klej. I dlaczego niedobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian 16.09.2002 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2002 Griszka - dlaczego twierdzisz, że klej "z ptaszkiem" (do wiadomości am - to Atlas) nie jest dobry. Ja bardzo często go stosuję zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz i działa bardzo dobrze. Co prawda na podłogówkę jeszcze nie miałem okazji go użyć, ale Plus nadaje się do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pfox 19.09.2002 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2002 Nie ma co się zastanawiać - chcesz mieć jako taką pewność to kup klej lepszej firmy niż Atlas np. te o których wspomniał Griszka a ja dorzuciłbym jeszcze firmę MAPEI. Sebastian, może i nie jest to klej zły, ale mnie on krwi napsuł (jako wykonawcy) dosyć a masochistą nie jestem. Też chcę mieć w życiu coraz lepiej i dlatego o Atlasie już zapomniałem. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 20.09.2002 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 "Ptak" Plus to może się i nadaje ale nie z tą ceną z którą trzeba pójść kraść. Widziałem ceny w okolicach 50pln za worek gdzie idzie tego przy płytkach 30/30 około 2-3kg na m2. Zresztą pod podłogówkę to trzeba uważać - lepiej dać cieńszą wartswę pamiętając także o płytkach/gresach na podłogi. Jak będą za grube to doda tylko izolację. BTW: Mapei to teraz to samo co Dyckerhoff/Sopro - od tego roku wszystko się nazywa MAPEI. Jednak polecam klej Ceresit a fugi Sopro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts