wg 10.12.2024 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2024 (edytowane) Usiłuję ustawić pompę ciepła Kaisai do grzania w taryfie G12 (cały dom podłogówka). Przy braku harmonogramu wyszło mi, że właściwą temperaturę w domu mam dla krzywej grzewczej nr 5. Ustawienia czasowe możliwe są przez tryb eko i harmonogram. Wymyśliłem sobie, że ustawię krzywą nr 4 w godzinach 22-6 oraz tryb eko w godzinach 6-22, przy czym w trybie eko jest ustawiona krzywa grzewcza nr 6. Dodatkowo, w "harmonogramie" ustawiłem grzanie temperaturą 35 stopni (to temperatura dla dużych mrozów) w godzinach 13-15 (poza tymi godzinami działają ustawienia krzywych). To podbicie 13-15 dodatkowo wykorzystuje ew. produkcję z fotowoltaiki. Ze względu na naprawdę dużą bezwładność powinno to mi dać najniższą temperaturę w pomieszczeniach wieczorem i w nocy, a najwyższą w dzień (paradoksalnie). Co o tym sądzicie? Jak wy sterujecie pompą grupy Midea tak, aby grzała głównie w tańszej taryfie? Edytowane 10 Grudnia 2024 przez wg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts