Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bardzo prosze Was o rade

Recommended Posts

Mieszkamy 20 km od Poznania. Autobus podmiejski kursuje często i zawozi dzieci do szkół srednich. Do podstawówki i gimnazjum chodzą na miejscu. Nie przesadzałabym z tą niską jakością nauki na wsiach. U nas kto się chce uczyć ten dostaje się do najlepszych liceów w Poznaniu. W szkołach wiejskich są zatrudniani nauczyciele z pełnymi kwalifikacjami /jak wszędzie/, klasy są przeważnie mniej liczebne i patologii jest zdecydowanie mniej niż w mieście. Możesz być mile zaskoczona.

Idź za głosem serca a miasto samo do Ciebie przyjdzie nawet nieproszone. :cry:
Tak właśnie planuję zrobić :p Co to za ładne zdjęcie?Piękna okolica.Pozazdroscić

To moja krwawica czyli budowa. Też poszedłem za sercem i zaszyłem się w urokliwej głuszy

ale cywilizacja zakrada się coraz natarczywiej i zagląda ze wszystkich stron. :-?

Idź za głosem serca a miasto samo do Ciebie przyjdzie nawet nieproszone. :cry:
Tak właśnie planuję zrobić :p Co to za ładne zdjęcie?Piękna okolica.Pozazdroscić

To moja krwawica czyli budowa. Też poszedłem za sercem i zaszyłem się w urokliwej głuszy

ale cywilizacja zakrada się coraz natarczywiej i zagląda ze wszystkich stron. :-?

Rewelacja :p Pieknie!a,nie boisz sie troche tak na odludziu?

Rewelacja :p Pieknie!a,nie boisz sie troche tak na odludziu?

Jak zaczynałem ok. 20 lat temu to byłem prawie sam i wokół las. Traktowałem swoja działkę jako rekreacyjną z dala od miasta. Teraz z każdej strony są sąsiedzi i to niektórzy o wiele bardziej zaawansowani w mieszkaniu i budowie niż ja. Tak więc widzisz prawa natury są nieubłagane i całe szczęście że działka duża to daje trochę intymności. Gdy zaczynałem to wszyscy dziwili się ze pasjonuje mnie taka pustka a teraz jest już telefon stacjonarny a niedługo będzie droga asfaltowa, gaz i wodociąg. Wybierając grunt trzeba rozważać nie tylko stan obecny ale również co będzie za lat kilkadziesiąt bo przecież budujemy się na długie lata.