johny27 03.02.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Wybrałem sobie taki domek: http://www.dobredomy.pl/?id_project=41 Co myślicie o kosztach bidowy takiego domku i jego stopniu trudnosci....Czy będzie w nim latwo rozprowadzic np ogrzewanie z kominka? Czekam na inne porady i wskazowki Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 03.02.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 wg mnie to domek standardowy pod względem skoplikowania. Nie widać specjalnych zawijasów. prosty wykusz, okrągły balkonik, tarasy - to na pierwszy rzut oka "podraża i komplikuje" ale i upiększa domek.mnie się on bardzo podoba, ustawne wnetrza. Jak pasuje do działki to fajny projekt. Z rozprowadzeniem od kominka dla fachowców żadnych problemów nie może być - zwarta dość bryła, przewody nie będą długie, kominek pośrodku. Co do kosztów, to już pytaj wykonawców albo zleć kosztorys za parę stówek, który może byc baaardzo przydatny przy negocjacjach z budowlańcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 03.02.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Tak jak przedmówca: ładny i mało skomplikowany, fajny układ pomieszczeń, balkoniki dodające uroku i cudny taras. Szkoda tylko, że takie wąskie wyjście na taras. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 04.02.2005 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 a czy nie jest za mała kotłownia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 04.02.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Mówcie co chcecie ale ja nigdy nie pojmę ideologii balkonu w domku - mam w bloku i mało korzystam a co dopiero jak sie ma tarasy ,trawkę itp. A koszty wiadomo że są większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
02rz 04.02.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Projekt ładny ,ale nie tani koszty dachu będą duże . Zaczynam budowę i od 7 lat śledzę muratora i poczekaliśmy aż prawie wszyscy znajomi sie wybudują.Okazauje się że skomplikowany dach jest drogi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
02rz 04.02.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 ALE Z CAŁA RODZINĄ ŻYCZĘ POWODZENIA I NIE ZAŁAMUJ SIĘ KOSZTAMI " TWÓJ DOM TOWJA TWIERDZA'02rz z rodzina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 04.02.2005 23:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 to jest skomplikowany dach? Chyba sobei zartujecie ze mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 05.02.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Wewnątrz bardzo funkcjonalny przy stosunkowo niewielkiej powierzchni. Widzę że domy w stylu Manueli nadal mają zwolenników - skomplikowany dach z balkonikiem, pozałamywana bryła. Jeśli ktoś czuje taki fason... to trzeba budować- ciepło z kominka da się prosto rozprowadzić, koszt dachu będzie wysoki, trudno...Lepsze jednak to niż prosty dach z wszystkimi oknami połaciowymi. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 05.02.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Czolem! No calkiem calkiem domek. Jednakze nie licz ze uda Ci sie go zbudowac za mniej niz 1900 - 2100 pln za metr pow uzytk. Niby ladny i prosty, a jednak kazda wypustka to dodatkowy koszt. Sporo jest scian nosnych na parterze, co podwyzsza rowniez koszt fundamentu. Balkonik, tarasik, schodki... To wszystko kosztuje. Osobiscie dorobilbym jeszcze jedno okno w pokoju dziennym Dobrze pokombinujesz to w 2000 za m sie zmiescisz. Jesli nie kupiles jeszcze projektu, to zastanow sie nad parterowka. Pozdrowionka Jay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 07.02.2005 00:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 te 2000 to z wykonaniem pod klucz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 07.02.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Z rozprowadzeniem zadnych kłopotów. Co do trudności to wiadomo, ze dach zwykły dwuspadowy byłby tańszy, ale wyglad się tez liczy, wiec cos za coś. Koszty, no cóż ti zalezy jak poszalejesz, wg mnie wersja ekono to jakiej 230 KPLN, a wypas to ........... ile sie da, tyle mozna włożyć w domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts