Mateusz_88 16.12.2024 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2024 Cześć, zabrałem sie za prace nad sufitem podwieszanym dachu dwuspadowego. Zrobiłem profile obrysowe (tylko prostopadle do głównych profili CD. Zastanawiam sie jaki rodzaj wieszaków zastosować? Rozmawiałem z kolegą i mowił ze "grzybki" są ok dla skosów ale juz na odcinach prostych sufitu nalezy stosować wieszaki typu ES. Czy moglibyście mi to potwierdzić? Zastanawiam sie tez czym wykończyć połączenie skosu ze ścianką kolankową - mam ją wytynkowaną tynkiem CW. Dać tam tylko taśma do połączeń ślizgowych i wyszpachlować krawędź płyty? Zastanawiam sie tez czy pojedynczy ruszt będzie odpowiedni dla płaskich sufitów? Pokoje sa dość małe (4x3,5), korytarz 6x2,2m. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sedda 19.12.2024 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2024 Nazywa się to poddaszem klimatyzowanym. Zasadniczo jest to część koperty domowej. W ten sposób ciepło i klimatyzacja znajdują się wewnątrz obudowy i nie są narażone na problemy z zewnętrznym ciepłem i zimnem. Wymaga to odpowiedniej wentylacji, a także lekkiego ogrzewania i chłodzenia, podobnie jak reszta domu. Pomyśl o tym jak o dodatkowej podłodze dla swoich urządzeń mechanicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts