Piotr Jan 13.09.2002 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 Przymierzam sie do zakupu blachodachówki, ale informacje które posiadam powodują brak pewności "co wybrać?"Może macie jakieś doswiadczenia, bo kazdy sprzedawca swój produkt chwali ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.09.2002 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2002 POLECAM BLACHY PRUSZYŃSKI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Jan 16.09.2002 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2002 Jakaś szczególna przyczyna czy po prostu tam pracujesz ?Ważne !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 16.09.2002 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2002 Ja właśnie zrobiłem dach z LNDABA. Wygląda bardzo efektownie - ceglasty mat. Jedynie wiatrownice mogłyby mieć przetłoczenia, bo wyglądają bardzo prosto. Dach mam stosunkowo prosty. Jeżeli masz dużo "daszków" i załamań z blachy powstanie mnóstwo odpadów, a gąsiory i dodatki będą wyglądały nieproporcjonalnie.Uwaga! LINDAB zawalił mi terminy dostawy. Blachę zamówiłem w połowie czerwca, potwierdzili dostawę na początek lipca, a faktycznie na budowę trafiły po 20 sierpnia.Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 16.09.2002 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2002 A ja mam Rautaruki (jeżeli to dobra pisownia) już dwa lata i nawet nie są brudne, po większym deszczu spływa cały kurz. Syf zostaje tylko na oknach dachowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekt 16.09.2002 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2002 Ja też mam dach z ROUTAURUKI. Czwarty rok już spoczywa i nie mam z nim żadnego problemu. Polecam matowy kolor bo zwykły świeci niesamowicie po oczach w słoneczne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 17.09.2002 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2002 Zgadza się, matowy jest najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2002 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2002 Przy okazji co myślicie o impregnacie drewna (łat)pod blachy ,czy może być to roztwór solny ,może już coś wiecie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mat 18.09.2002 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 A ja zrezygnowalem z matowego na rzecz półmatu. Mieszkam przy piaszczystej drodze i caly kurz zostawałby na dachu. Widzialem blache matowa po zakurzeniu... nie do umycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 18.09.2002 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Anonimowy, solny roztwór jest niezły ale raczej nie na łaty woda przeciekająca pomiedzy dachówkami lub blachami może to skutcznie wypłukać i możesz mieć potem nieciekawe zacieki na ścianach. Znam taki jeden przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 18.09.2002 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Mam blachę Pruszyńskiego - grafitowy mat. Sąsiad ma ceglasty mat. Uważam, że obie te dachówki wyglądają super, mają b.ładne tłoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 18.09.2002 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Anonimowy, do impregnacji elementow drewnianych, ktore maja stycznosc z blacha NIE WOLNO stosowac preparatow solnych, bo powoduja one korozje blachy.jak ja kupowalam preparat do impregnacji drewna, to sprzedawca od razu pytal czy bezposrednio pod blache i dal mi odpowiedni preparat.nie pamietam jak sie nazywal ,ale moge sprawdzic...pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina 18.09.2002 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Ja zamówiłam w połowie lipca Lindab ceglasty mat i jeszcze jej nie dostałam, chociaż termin realizacji był wyznaczony na 31 lipca. Czekam już 2 miesiące i nie wiem ile jeszcze... Czy ktoś miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 18.09.2002 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Ja mam blachodachówkę z Transblachu-matowy grafit zakładaną przez ich firmę.Bardzo ładnie wyszło.Impregnowałam Boramonem, gdyż w informacji było napisane, że można stosować pod blachę,jest ekologiczny na wilgoć, pleśnie, i drewnojady.Po pewnym czesie od impregnacji nie wypłukuje się .Myślę,że będzie OKCena blachy była bardzo atrakcyjna w stosunku do innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.09.2002 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Ja właśnie kryję blachą PLANNJI. Regola jest faktycznie najdroższa, ale ja do tej pory nie mam ani kawałka odpadu !!!Fakt, że od projektu mój dom i dach trochę się różni - wielkością, więc właśnie wczoraj domawiałam 20 arkuszy blachy, ale to było tak dokładnie policzone przez dekarzy, że na pewno nie zostanie ani kawałka.Dobrze, że na wolnostojący biorę Rapid - to może zostanie mi na pokrycie planowanej jeszcze budy dla psa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.09.2002 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 A ja kupiłam drewno, już zaimpregnowane... Myślicie, że to nie dobrze? Ale skład znajomy - to kitu by nie wcisnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Peter 18.09.2002 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Ja kupowałem blachę Rautaruki. Termin dostawy 2 tygodnie. Byli punktualni jak szwajcarski zegarek. Miało być na 14.00, to byli o 14.00. Doradzili dokupić blach płaskich i zmniejszyć ilość uszczelek pod gąsiory i się nie pomylili. Jeżeli zawsze tak postępują a nie tylko ja miałem szczęście to można ich polecać. Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek44 20.09.2002 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 witam wszystkichczy macie może jakieś namiary na rzetelnych sprzedawców (ew. towar plus ułożenie) dachówki rautaruukki - okolice warszawy?wielkie dzięki.a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts