Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sebulba - ja się nie zmagałem, tylko firma [jakkolwiek firma po prostu budowała, zmagań nie zauważyłem :) ].

Poza tym jest to [ w mojej opinii ] dom prosty w konstrukcji i budowie, byle trzymać się projektu a nie robić zmian w ostaniej chwili, jak np. "postawmy jeszcze ściankę kolankową, to w przyszłości będzie można zrobić poddasze użytkowe" - PRECZ !!!

Poza tym pytaj o co chcesz, spróbuję odpowiedzieć - choć na tym forum było parę wątków dot. D09 i dość dużo tam pisałem.

powodzenia - Krzysiek

• 2 weeks później...

Witam po urlopie . Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Teraz mam jeszcze jedno pytanie o koszt czy za 200000 pln można zamieszkac . Wiem ,że to jest pytanie trudne do odpowiedzi wiec napisze trochę o koncepcji planu budowy. Buduję systememem gospodarczym/ a raczej mam zamiar/ praktycznie stan surowy zamkniety sam /bez konstrukcji i krycia dachu tego nie potrafię okna też zakłada firma/. Kafelkowanie, panele, instalacja wodna, kanaliza i woda, panele, i różne robótki sam i z kolegami którzy juz się pobudowali albo cały czas związani są z budową. Do późniejszego wykończenia zostawiam małą łazienke, jeden pokój. CO gazowe kociołek dwufunkcyjny z zassobnikiem, wentylacja machaniczna bez rekuperatora. Z astanawiam się nad nad ogrzewaniem podłogowym w dużej łazience i ewentualnie w kuchni. Najważniejsze sciany beton komórkowy+ styropian ,dachówka cementowa lub ceramiczna jeżeli będzie super promocja :p Domek 102 bez użytkowego poddasza z garażem .

Pozdrawiam

• 10 months później...