Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmiękczaczacz wody

mieczyg

Recommended Posts

Mam problem  z działaniem  zmiękczacza wody SUPREME SOFT 26. Z powodu braku serwisu w moim miejscu zamieszkania zainstalowałem go sam. Jednak nie działa prawidłowo ponieważ w instalacji wody użytkowej pojawia się zasolenie. Proszę o pomoc w zdiagnozowania problemu

Edytowane przez mieczyg

Po prostu wymiana popłuczyn odbywa się odwrotnie niż powinna; do ścieków płynie czysta woda a do instalacji użytkowej zasolona, muszę pilnować kiedy odbywa się regeneracja i spuszczać z kranu ok 50l wyraźnie zasolonej wody. Tak jak napisałem instalowałem sam, z podstawową wiedzą techniczną, wg wskazówek i dostępnych instruktaży. Poglądowo wydaje się że jest ok, ale wydaje się jakby sterowanie elektrozaworów odbywało się odwrotnie niż powinno.

2 godziny temu, mieczyg napisał:

Po prostu wymiana popłuczyn odbywa się odwrotnie niż powinna; do ścieków płynie czysta woda a do instalacji użytkowej zasolona, muszę pilnować kiedy odbywa się regeneracja i spuszczać z kranu ok 50l wyraźnie zasolonej wody. Tak jak napisałem instalowałem sam, z podstawową wiedzą techniczną, wg wskazówek i dostępnych instruktaży. Poglądowo wydaje się że jest ok, ale wydaje się jakby sterowanie elektrozaworów odbywało się odwrotnie niż powinno.

Proszę o podanie aktualnych ustawień głowicy i czasów poszczególnych etapów regeneracji, jak również zdjęcie instalacji i podpięcia zmiękczacza.

Edytowane przez prohus