mieczyg 29.12.2024 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 (edytowane) Mam problem z działaniem zmiękczacza wody SUPREME SOFT 26. Z powodu braku serwisu w moim miejscu zamieszkania zainstalowałem go sam. Jednak nie działa prawidłowo ponieważ w instalacji wody użytkowej pojawia się zasolenie. Proszę o pomoc w zdiagnozowania problemu Edytowane 29 Grudnia 2024 przez mieczyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 30.12.2024 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 Nie da się zdiagnozować problemu na podstawie tego co napisałeś... podaj więcej informacji (dużo więcej) to może uda się znaleźć jakieś rozbieżności między tym co jest a tym co powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczyg 30.12.2024 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 Po prostu wymiana popłuczyn odbywa się odwrotnie niż powinna; do ścieków płynie czysta woda a do instalacji użytkowej zasolona, muszę pilnować kiedy odbywa się regeneracja i spuszczać z kranu ok 50l wyraźnie zasolonej wody. Tak jak napisałem instalowałem sam, z podstawową wiedzą techniczną, wg wskazówek i dostępnych instruktaży. Poglądowo wydaje się że jest ok, ale wydaje się jakby sterowanie elektrozaworów odbywało się odwrotnie niż powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prohus 30.12.2024 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, mieczyg napisał: Po prostu wymiana popłuczyn odbywa się odwrotnie niż powinna; do ścieków płynie czysta woda a do instalacji użytkowej zasolona, muszę pilnować kiedy odbywa się regeneracja i spuszczać z kranu ok 50l wyraźnie zasolonej wody. Tak jak napisałem instalowałem sam, z podstawową wiedzą techniczną, wg wskazówek i dostępnych instruktaży. Poglądowo wydaje się że jest ok, ale wydaje się jakby sterowanie elektrozaworów odbywało się odwrotnie niż powinno. Proszę o podanie aktualnych ustawień głowicy i czasów poszczególnych etapów regeneracji, jak również zdjęcie instalacji i podpięcia zmiękczacza. Edytowane 30 Grudnia 2024 przez prohus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczyg 31.12.2024 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts