robert_gda1 29.12.2024 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 Witam, mam zawias jak na zdjęciu. Nigdzie nie nalazłem informacji jak wyregulować skrzydło, które u góry w jednym miejscu obciera o ościeżnicę podczas zamykania. z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.12.2024 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 U góry, ale na pionowej części? Naturalne jak drzwi opadają. Dopóki jest regulacja to możesz wkręcać naprzemiennie górną i dolną śrubę. Pierwszy obrót przesunie docisk skrzydła (zapamiętaj jak jest teraz i czy jest dobrze), drugi - przesunie skrzydło w stronę zawiasu. Jak już nie ma regulacji, to pozostaje poprawić montaż i np.: wyprzeć ościeżnicę na dolnym zawiasie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 30.12.2024 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 Zwróć też uwagę na to jak wygląda szczelina między skrzydłem a ościeżnicą obecnie, a jak będzie wyglądała po regulacji. Powinna być ona równa o ile masz równo zamontowaną ościeżnicę i wyregulowane pod nią skrzydło. Choć w obecnej sytuacji powinna pojawić się u Ciebie asymetryczna "japa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts