k_s84 03.01.2025 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia dzień dobry, zwracam się z prośbą do posiadaczy oraz potencjalnych kupujących bramę segmentową WIŚNIOWSKI UNIPRO A3500 o ich opinie na temat konstrukcji bramy a dokładnie zbyt krótkiej uszczelki dolnej, która nie zamyka całego światła bramy a nie będzie zamykać bo ma kolizję z rolką zamontowaną w ościeżnicy, powyższe skutkuje nieszczelnością wielkości palca, WIŚNIOWSKI deklaruje 4 klasę przepuszczalności powietrza (najwyższa deklarowana dla okien i drzwi wejściowych) zapraszam do rozmowy wszystkich którzy mają wątpliwość co do spełnienia deklarowanych przez WIŚNIOWSKI 4 KLASY PRZEPUSZCZALNOŚCI POWIETRZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.01.2025 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia Z tą klasą przepuszczalności to proszę sprawdzić jeszcze wg jakiej normy Uszczelka dolna - no cóż - mój producent daje ją trochę dłuższą niż panel by ta dziur nie była aż tak duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_s84 17.01.2025 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.01.2025 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia No i sprawdziłeś co z tą przepuszczalnością ?Zrób fotkę deklaracji z parametrami - tam pewnie będzie norma do której się odnosi. No i ta uszczelka ... szybciej byś ją poprawił niż nagrał ten film.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 22.01.2025 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia (edytowane) błąd konstrukcyjny - nie wiem jak można było coś takiego wypuścić z fabryki ... tam jakaś kontrola jakości działa ?. Nie zgadzam się z takim podejściem cyt. "No i ta uszczelka ... szybciej byś ją poprawił niż nagrał ten film.. ". To może lepiej niech Klient sam sobie tą bramę zrobi..." Ja mam zwykłego Krispola i żadnej szczeliny nie mam nie mówiąc już o takiej dziurze jak pokazałeś na zdjęciu A co na To Wiśniowski ? bo zakładam reklamacja zgłoszona Edytowane 22 Stycznia przez MiroMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.01.2025 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia W zwykłym Krispolu przez lata uszczelka była dawana luzem i trzeba ją było samemu nawlec na panel. Raz szło gładko, innym razem tępo i się ściągała w falbanki lub rozciągała jak to guma. Potem należało odciąć naddatek i zagnieść kombinerkami rowki w narożnikach by ją unieruchomić. Po czasie (zimie) okazywało się że się kurczyła jak tu. Pomogła blokada wkrętem. Obecnie są już w Krispolu mocowane fabrycznie, ale technologia jak wyżej napisałem. Nie wykluczam że może się skurczyć. Naprawę zrobię w minutę - rozciągając to co się skurczyło i blokując wkrętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 22.01.2025 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia (edytowane) W dniu 3.01.2025 o 17:52, k_s84 napisał: dzień dobry, zwracam się z prośbą o ich opinie na temat konstrukcji Mam drzwi alu od tego producenta, po kilku latach zawiasy się urwały. Generalnie bardzo cienkie, delikatne materiały firma stosuje, od tej pory już nie kupuję wyrobów tego producenta. A ten, kto to montował, nie zauważył babola? Może w transporcie odpadła gdzieś ta zaślepka gumowa. Albo za duże tarcie uszczelki o prowadnice powoduje przesuwanie jej do góry. Edytowane 22 Stycznia przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 22.01.2025 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia Godzinę temu, finlandia napisał: W zwykłym Krispolu przez lata uszczelka była dawana luzem i trzeba ją było samemu nawlec na panel. Raz szło gładko, innym razem tępo i się ściągała w falbanki lub rozciągała jak to guma. Potem należało odciąć naddatek i zagnieść kombinerkami rowki w narożnikach by ją unieruchomić. Po czasie (zimie) okazywało się że się kurczyła jak tu. Pomogła blokada wkrętem. Obecnie są już w Krispolu mocowane fabrycznie, ale technologia jak wyżej napisałem. Nie wykluczam że może się skurczyć. Naprawę zrobię w minutę - rozciągając to co się skurczyło i blokując wkrętem. to zdjęcie co załączyłem to zdjęcie mojego Krispola :), tam ta pionowa uszczelka (zewnetrzna) jest na tyle szeroka, że z kolei ta pozioma pod panelem ładnie dolega to pionowej i nie żadnej szczeliny i nie ma tam żadnego wkręta , brama ma już prawie 5 lat i nic się nie skurczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.01.2025 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia Nie ma wkręta, ale w samym rogu widać "zagięcie" trzymające uszczelkę - to o którym pisałem. Kolejna kluczowa sprawa - by nie było dziury to podłoga musi być idealnie do zakładanej wysokości (pionowej uszczelki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts