RewersWTF 05.01.2025 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia Cześć Mam problem z rozpalaniem pieca na pellet defro beta 12kw. Użytkuje 3 lata Po gwarancji. Zaczął wyskakiwać blad A17. W piecu w ustawieniach w pelecie zresztą w wszystkim nie zmienilo sie nic przez caly okres użytkowania. Wyczyściłem piec, ruszt, przewody, kanały w które wchodzą grzałki i czujnik ognia. Pelet jak już pisałem jest ok. Niestety bez zmian. Nie rozpala. Nic się nie zmieniło poprostu najpierw zaczął rozpalać co któryś raz a potem już zero rozpalania. Wrzucam podpałkę na ruszt w po podyspaniu peletu inaczej lipa totalna by była. Dziwi mnie to bo grzałki są nowe widać że się nagrzewają a na ruszcie zero rozpalania dymu czegokolwiek jakby nie dochodziły tam w ogóle do peletu. Czy czujnik ognia / płomienia może być przyczyną czy jakaś inna część bo pierdolca idzie dostać naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 05.01.2025 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 35 minut temu, RewersWTF napisał: Cześć Mam problem z rozpalaniem pieca na pellet defro beta 12kw. Użytkuje 3 lata Po gwarancji. Zaczął wyskakiwać blad A17. W piecu w ustawieniach w pelecie zresztą w wszystkim nie zmienilo sie nic przez caly okres użytkowania. Wyczyściłem piec, ruszt, przewody, kanały w które wchodzą grzałki i czujnik ognia. Pelet jak już pisałem jest ok. Niestety bez zmian. Nie rozpala. Nic się nie zmieniło poprostu najpierw zaczął rozpalać co któryś raz a potem już zero rozpalania. Wrzucam podpałkę na ruszt w po podyspaniu peletu inaczej lipa totalna by była. Dziwi mnie to bo grzałki są nowe widać że się nagrzewają a na ruszcie zero rozpalania dymu czegokolwiek jakby nie dochodziły tam w ogóle do peletu. Czy czujnik ognia / płomienia może być przyczyną czy jakaś inna część bo pierdolca idzie dostać naprawdę. Ja bym na Twoim miejscu najpierw zadzwonił na infolinię Defro która czynna 24/7 i tam fachowiec firmowy Ci powie co i jak. Co do gwarancji to jest tak że pomimo że od daty produkcji minęły trzy lata to wiadomo że kupuje sie kocioł z pewnym poślizgiem i potem jest jeszcze okres który ten kociołek czeka w domu na zamontowanie więc po rozmowie z doradcą Defro mogą uznać gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts