RewersWTF 05.01.2025 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia Cześć Mam problem z rozpalaniem pieca na pellet defro beta 12kw. Użytkuje 3 lata Po gwarancji. Zaczął wyskakiwać blad A17. W piecu w ustawieniach w pelecie zresztą w wszystkim nie zmienilo sie nic przez caly okres użytkowania. Wyczyściłem piec, ruszt, przewody, kanały w które wchodzą grzałki i czujnik ognia. Pelet jak już pisałem jest ok. Niestety bez zmian. Nie rozpala. Nic się nie zmieniło poprostu najpierw zaczął rozpalać co któryś raz a potem już zero rozpalania. Wrzucam podpałkę na ruszt w po podyspaniu peletu inaczej lipa totalna by była. Dziwi mnie to bo grzałki są nowe widać że się nagrzewają a na ruszcie zero rozpalania dymu czegokolwiek jakby nie dochodziły tam w ogóle do peletu. Czy czujnik ognia / płomienia może być przyczyną czy jakaś inna część bo pierdolca idzie dostać naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/286068-piec-pellet-defro-beta-12kw/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 05.01.2025 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 35 minut temu, RewersWTF napisał: Cześć Mam problem z rozpalaniem pieca na pellet defro beta 12kw. Użytkuje 3 lata Po gwarancji. Zaczął wyskakiwać blad A17. W piecu w ustawieniach w pelecie zresztą w wszystkim nie zmienilo sie nic przez caly okres użytkowania. Wyczyściłem piec, ruszt, przewody, kanały w które wchodzą grzałki i czujnik ognia. Pelet jak już pisałem jest ok. Niestety bez zmian. Nie rozpala. Nic się nie zmieniło poprostu najpierw zaczął rozpalać co któryś raz a potem już zero rozpalania. Wrzucam podpałkę na ruszt w po podyspaniu peletu inaczej lipa totalna by była. Dziwi mnie to bo grzałki są nowe widać że się nagrzewają a na ruszcie zero rozpalania dymu czegokolwiek jakby nie dochodziły tam w ogóle do peletu. Czy czujnik ognia / płomienia może być przyczyną czy jakaś inna część bo pierdolca idzie dostać naprawdę. Ja bym na Twoim miejscu najpierw zadzwonił na infolinię Defro która czynna 24/7 i tam fachowiec firmowy Ci powie co i jak. Co do gwarancji to jest tak że pomimo że od daty produkcji minęły trzy lata to wiadomo że kupuje sie kocioł z pewnym poślizgiem i potem jest jeszcze okres który ten kociołek czeka w domu na zamontowanie więc po rozmowie z doradcą Defro mogą uznać gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/286068-piec-pellet-defro-beta-12kw/#findComment-9147872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrackproduct 10.03.2025 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca (edytowane) W dniu 5.01.2025 o 17:42, RewersWTF napisał: Cześć Mam problem z rozpalaniem pieca na pellet defro beta 12kw. Użytkuje 3 lata Po gwarancji. Zaczął wyskakiwać blad A17. W piecu w ustawieniach w pelecie zresztą w wszystkim nie zmienilo sie nic przez caly okres użytkowania. Wyczyściłem piec, ruszt, przewody, kanały w które wchodzą grzałki i czujnik ognia. Pelet jak już pisałem jest ok. Niestety bez zmian. Nie rozpala. Nic się nie zmieniło poprostu najpierw zaczął rozpalać co któryś raz a potem już zero rozpalania. Wrzucam podpałkę na ruszt w po podyspaniu peletu inaczej lipa totalna by była. Dziwi mnie to bo grzałki są nowe widać że się nagrzewają a na ruszcie zero rozpalania dymu czegokolwiek jakby nie dochodziły tam w ogóle do peletu. Czy czujnik ognia / płomienia może być przyczyną czy jakaś inna część bo pierdolca idzie dostać naprawdę. Geometry Dash Błąd A17 najczęściej związany jest z problemami z rozpalaniem lub wykrywaniem płomienia. Skup się na czujniku płomienia, grzałkach i podajniku pelletu. Edytowane 10 Marca przez wrackproduct Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/286068-piec-pellet-defro-beta-12kw/#findComment-9152626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snowballhas 13.11.2025 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 08:43 It sounds like you've covered a lot already in Phrazle troubleshooting your pellet stove issue. Have you checked the igniter or flame sensor? Sometimes those components can cause problems like the A17 error. If not, maybe it's worth looking into them. Good luck Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/286068-piec-pellet-defro-beta-12kw/#findComment-9168606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts