Luśka 14.09.2002 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2002 Mam półokrągły taras na wysokości 60 cm na ziemią, 3 schody w jednej części i miejsce na roślinki w pozostałej. Wymyśliłam małą skarpę schodzącą mniej lub bardziej łagodnie od wysokości tarasu do ziemi. Ale: 1) czym powinna być wykończona ścianka boczna tarasu (na razie są to bloczki betonowe), 2) czy sama ziemia + roślinki to jest dobry pomysł, 3) czy lepiej dorzucić kilka kamieni i zrobić skalniaczek? Moje obawy, to czy deszcze, topniejące śniegi itp. nie wypłuczą tej konstrukcji zostaiając kupkę kamieni. Ta skarpa miałaby szerokość max. 50-60cm. Wersja bezpieczna (ale mniej atrakcyjna widokowo) to wyłożenie bocznej ściany płytkami czy klinkierem. Może ktoś mi coś podpowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 16.09.2002 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2002 ja obsadziłam taras(też mam podniesiony na ok.60 cm i 3 schodki w dół) żywopłocikiem z bukszpanu - jest wiecznie zielony .U podnóża krzewów wiosną kwitną przbiśniegi i krokusy,później pierwiosnki,a latem i jesienią aż do pierwszych mrozów kwitną niskie turki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 18.09.2002 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Pomysl nr 1: albo skalniak albo skarpa obsadzona irga plozaca (nie trzeba kosic). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts