Ziomek1313 07.01.2025 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia (edytowane) Dzien dobry. Mam domek jednorodzinny bez odbioru stawiany w 1990, dostałem w darowiznie, jesten na etapie załatwiania papierów ale wszystko kosztuje, taryfa c11 w enea, remontuje sam, praktycznie pod klucz, stawka z faktury enea 2,3140pln netto za kwh !. Nie prowadzę działalnosci. Na stronie enei znajduje takie info o cenach na 2025 Cytat Cena maksymalna dla gospodarstw domowych i odbiorców z tzw. taryfą budowlaną od 1 stycznia 2025 r. do 30 września 2025 r. wynosić będzie: 0,5000 zł/kWh netto (bez VAT i akcyzy) / 0,6212 zł/kWh brutto (z VAT i akcyzą). https://www.enea.pl/zamrozenie-cen Dobrze rozumiem że łapie się na te zamrozone stawki? w 2024 nie miałem zadnej taryfy ulgowej/zamrozonej, wtedy o budowie chyba nie było mowy. Mało w google informacji dotyczących budowy i tych stawek. Dzięki za odpowiedzi Edytowane 7 Stycznia przez Ziomek1313 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts