rprdnt 08.01.2025 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia Dzień dobry, Przygotowuję się do malowania ścian. Tynki mają 1,5 roku i w niedługim czasie po ich wykonaniu pojawiły się pęknięcia oraz rysy, które nie postępują. Nie planuję gładzi. Jak powinienem zadziałać aby przygotować tynki pod malowanie? Czy pęknięcia należy poszerzyć i wypełnić (czym?). Co zrobić w przypadku pęknieć przy listwach przyokiennych? Tej naprawy obawiam się najbardziej, aby to połączenie było solidne. Będę wdzięczny za porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.01.2025 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia To nie wygląda na pękniecia tynku tylko na pracę budynku osiadanie ścian stąd rysy na tynku. Przy drzwiach brakuje listwy która maskuje styk tynku z drzwiami. Czym byś tego nie "naprawiał" będzie widoczne po malowaniu skoro nie planujesz gładzi. Do takich wypełnień to sie akrulu używa ale to będzie widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rprdnt 13.01.2025 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:49 Listwy przyokienne są, może na poprzednim zdjęciu nie było ich dostatecznie dobrze widać. No nic, dziękuję za odpowiedź. Chyba będę musiał pójść w kierunku celowego postarzenia ściany i dorobienia spękań, aby to wyglądało na spójną całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.01.2025 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 13:26 Patrząc na ilość spękań ja bym się wstrzymał z ich dorabianiem same wyjdą. Co do drzwi to wygląda jakby były zbyt słbo obsadzone i dlatego to peka, nie rusza sie futryna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukikow 14.01.2025 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 22:06 Mam podobnie z drzwiami ale tylko przy dole. Nieważne ile raz bym naprawiał, wciąż wraca szczelina. Dostałem radę, aby wstawić tam siatkę. Jeszcze nie wykonałem, pewnie poczekam to do najbliższego remontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts