Garażowiec1719514970 11.03.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Nigdzie tam nie ma słowa "wszyscy". Cytat jest wyrwany z kontekstu.Chodziło o to, że żaden podający tak niskie odczyty po 1-2h.Bo nawet dla laika, były śmiesznie niskie.Łatwość, z jaką manipulujesz wypowiedziami innych, pomijam ilość postów, na tym wątku o DZ, świadczy tylko o tym że to nie ja a ty jesteś tu jednym z forumowych wszystkowiedzących guru.Oczywiście pisząc Nas, masz na myśli towarzystwo wzajemnej adoracji? To które na wątku o DZ ,wraz z tobą , tak usilnie negowało odczyty kolegi które chwaliłem? Dla was oczywiście były nieorawidłowe.Jeszcze chwila, a wpadłby tam kolega który uwielbia słowo " debil" i tak by go nazwał. Tak bowiem dzieje się z tymi, którzy myślą inaczej niż paczka z forum.Bezinteresowna, rzecz jasna paczka Bez odbioru. Hmm, a może te temperatury nie są śmiesznie niskie , tylko Ty jesteś laikiem ? Skoro nie ma tam słowa ,,wszyscy" , to może wskaż tych którzy mają dobre temperatury . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 11.03.2018 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 A co znaczy "dobre" czy też "złe" dolne źródło...? Jak dla mnie "dobre" DZ ma małą deltę i stabilną temperaturę podczas dłuższej pracy a "złe" DZ wali się na pysk z temperaturą i ma dość dużą deltę..Sama temperatura wyjściowa z wymiennika niewiele mówi gdyż jest ona dość zależna od miejsca w którym znajduje się ów wymiennik...W jednych miejscach jest cieplej a w innych chłodniej i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 11.03.2018 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 A co znaczy "dobre" czy też "złe" dolne źródło...? Jak dla mnie "dobre" DZ ma małą deltę i stabilną temperaturę podczas dłuższej pracy a "złe" DZ wali się na pysk z temperaturą i ma dość dużą deltę.. Sama temperatura wyjściowa z wymiennika niewiele mówi gdyż jest ona dość zależna od miejsca w którym znajduje się ów wymiennik... W jednych miejscach jest cieplej a w innych chłodniej i tyle... To mnie pocieszyłeś. Średnia delta 3oC, na stabilność temperatury nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 11.03.2018 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 gdyż jest ona dość zależna od miejsca w którym znajduje się ów wymiennik... W jednych miejscach jest cieplej a w innych chłodniej i tyle... I o to chodzi.Pisałem to wielokrotnie, pisząc że nie w każdych warunkach powinno "zaistnieć" DZ i sama PG.Chyba, że grunt do wymiany.Można przewymiarować DZ i zrobić je nawet w piasku, ale cudów nie będzie i ekonomicznie , biorąc pod uwagę osiągi z DZ i cenę wykonania-też nie. Dlatego uważam, że czasem lepiej sobie odpuścić i pomyśleć o innym źródle ogrzewania, a niżeli uszczęśliwiać się na siłę PG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 11.03.2018 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 I o to chodzi.Pisałem to wielokrotnie, pisząc że nie w każdych warunkach powinno "zaistnieć" DZ i sama PG.Chyba, że grunt do wymiany.Można przewymiarować DZ i zrobić je nawet w piasku, ale cudów nie będzie i ekonomicznie , biorąc pod uwagę osiągi z DZ i cenę wykonania-też nie. Dlatego uważam, że czasem lepiej sobie odpuścić i pomyśleć o innym źródle ogrzewania, a niżeli uszczęśliwiać się na siłę PG. Dobre DZ to stabilne DZ ... Działa zawsze sprawnie niezależnie od tego co się wypisuje na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 12.03.2018 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Nigdzie tam nie ma słowa "wszyscy". Cytat jest wyrwany z kontekstu.Chodziło o to, że żaden podający tak niskie odczyty po 1-2h.Bo nawet dla laika, były śmiesznie niskie.Łatwość, z jaką manipulujesz wypowiedziami innych, pomijam ilość postów, na tym wątku o DZ, świadczy tylko o tym że to nie ja a ty jesteś tu jednym z forumowych wszystkowiedzących guru.Oczywiście pisząc Nas, masz na myśli towarzystwo wzajemnej adoracji? To które na wątku o DZ ,wraz z tobą , tak usilnie negowało odczyty kolegi które chwaliłem? Dla was oczywiście były nieorawidłowe.Jeszcze chwila, a wpadłby tam kolega który uwielbia słowo " debil" i tak by go nazwał. Tak bowiem dzieje się z tymi, którzy myślą inaczej niż paczka z forum.Bezinteresowna, rzecz jasna paczka Bez odbioru. Znowu? Pewni ludzie się nigdy nie zmieniają, prawda?? Cytat nie był wyrwany z kontekstu. Wystarczy się trochę cofnąć i poczytać wątek w okolicy fragmentu, który został zacytowany. Pisząc "Nas" - mam na myśli siebie i wszystkich piszących w tym wątku. Nigdy nie miałem nic wspólnego z PC ani branżą instalatorską. Rozumiem, że płacąc za PC + wykonując we własnym zakresie DZ zrobiłem taki błąd, że powinienem płakać do końca życia...Powinienem p-w zamontować, chociaż wtedy praktycznie nie było ich jeszcze na rynku...Nic nie wiesz o kosztach jakie poniosłem, ale moja inwestycja nie była uzasadniona ekonomicznie.... Podałem ci jakie mam warunki gruntowe - spytałem, jakie powinienem mieć temperatury - w odpowiedzi są tylko przytyki personalne. Jak zwykle żadnych konkretów. Taka jest niestety prawda TwojPanie. A co do negowanych temperatury w wątku DZ - pisałem w tamtym wątku, jak ciebie jeszcze na forum nie było i bardzo dużo różnych przypadków się tam przewinęło. Także takich, z wysokimi temperaturami. Ty o tym wiesz, bo czytałeś ten wątek od początku. I wiesz także, że spora część tych wysokich temperatur znajdowała później racjonalne uzasadnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts